reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Obyś trafiła na jakiegoś fajnego. Bo niestety, ale mało jest dobrych ginów taka prawda. Większość jest miła i jest okej do momentu póki nic się nie dzieje 🤷‍♀️, jak się pojawią górki, to wtedy nagle rozkładają ręce albo działają na oślep 🙈
dokładnie, ja też dostałam w 8 tygodniu krwotoku poprzednio i lekarz na izbie tak mnie wystraszył że myślałam że zejdę. Skontaktowałam się z moim lekarzem i powiedział konkretnie robimy tak i tak, proszę się trzymać moich ustaleń.

reklama
Cześć dziewczyny
Piszę pierwszy raz, wcześniej tylko przeglądałam forum
Ja dokładnie tydzień temu pojechałam do szpitala z krawieniem ( 5 tydzień). Już dużo wcześniej czułam, że jestem w ciąży, zrobiłam testy, potem beta hcg. Przyrost bety był prawidłowy ( ostatni wynik z 20.01 to 1004 ). Byłam przekonana i załamana, że poroniłam. Okazało się, że obok pęcherzyka ciazowego jest krwiak. W szpitalu byłam dobę. Wychodząc niewiele wiedziałam... jaki to krwiak, gdzie umiejscowiony... jutro mam wizytę u ginekolog, u której już byłam i planowałam iść potwierdzić ciążę. To moja pierwsza ciąża i euforia szybko zamieniła się w strach... jest sporo artykułów naukowych na temat krwiaków ale ile badań tyle różnych teori. Biorę duphaston i cały tydzień wyczekuję na jutrzejszą wizytę

Cześć dziewczyny
Ja dokładnie tydzień temu pojechałam do szpitala z krawieniem ( 5 tydzień). Już dużo wcześniej czułam, że jestem w ciąży, zrobiłam testy, potem beta hcg. Przyrost bety był prawidłowy ( ostatni wynik z 20.01 to 1004 ). Byłam przekonana i załamana, że poroniłam. Okazało się, że obok pęcherzyka ciazowego jest krwiak. W szpitalu byłam dobę. Wychodząc niewiele wiedziałam... jaki to krwiak, gdzie umiejscowiony... jutro mam wizytę u ginekolog, u której już byłam i planowałam iść potwierdzić ciążę. To moja pierwsza ciąża i euforia szybko zamieniła się w strach... jest sporo artykułów naukowych na temat krwiaków ale ile badań tyle różnych teori. Biorę duphaston i cały tydzień wyczekuję na jutrzejszą wizytę
Trzymam kciuki 🤗 będzie dobrze. Daj znać po wizycie :)

Cześć dziewczyny
Kochana dużo odpoczywaj i trzymam kciuki za Ciebie 💚🍀

Ja zdecydowałam się iść dziś do lekarza, z względu na poprzednie poronienie cały czas siedziało mi w głowie czy wszystko jest okej czy nie jest cp, zrobiłam dziś betę wynik 6300
Potwierdził ciąże wedle tego co wychodzi w aplikacji 5t 3d, jest piękny pęcherzyk i w środku ciałko żółte :) jedynie pokazał się torbiel ale mam do nich skłonności wiec przepisał mi duphaston 2x dziennie i jeśli byłyby krwawienia to od razu jechać na szpital (tam też przyjmuje) i wizyta zaplanowana za 2 tyg, jestem o wiele bardziej spokojna ze wszystko jest okej :) życzę Wam jutro na wizytach tego samego żeby wszystko było po waszych myślach ❤️❤️

reklama
Do góry