reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Ja narazie na etapie kupowania bo pierwsza dzidzia u Nas 🙂
kompletuje torbę, ale jakoś mi nie idzie 😑 chyba muszę zrobić kilka dni przerwy od czytania internetow i list wyprawkowych, bo głowa kwadratowa 🤦
Jakie ciuszki macie przygotowane, aby wybrać Malucha ze szpitala? Kombinezon? Śpiworek? Nie wiem co kupować 🙂a też nie chce nakupić głupot, które będą później leżeć nie używane 😳
W szpitalu będę korzystać z ubranek, które mają na miejscu (ostatnio też tak zrobiłam), a na wyjście do domu zabieram niewiele - body z krótkim rękawem, z długim, jakieś spodenki, skarpetki, ewentualnie niedrapki i cienką czapeczkę. 🙂 Nie jestem w stanie przewidzieć pogody przy wypisie, więc zakładam, że mąż dowiezie śpiworek, otulacz do fotelika czy co tam będzie potrzebne. 🙂 Ostatnio był dzień otwarty w szpitalu, w którym planuje rodzic i czytałam, że tym razem są odwiedziny (ostatnio przez covid zabronili 😟). Mam nadzieję, że się to nie zmieni. 🙂

Mi na 3 prenatalnych lekarz powiedział że już za pozno na zdjęcie 3d/4d :crazy: Szkoda, że daliśmy się mu zbyć bo bardzo na to czekaliśmy. Termin mam na koniec października, torba jeszcze nie spakowana, plan porodu dalej nie napisany 😅
Mi na każdym usg robi w sumie prenatalne bo i ma certyfikat i sprzęt do tego i za każdym razem robi małej zdjęcie buźki , to jak z późno dziwne 🌝🥺🌝

Mi na każdym usg robi w sumie prenatalne bo i ma certyfikat i sprzęt do tego i za każdym razem robi małej zdjęcie buźki , to jak z późno dziwne 🌝🥺🌝
Prywatnie chodzisz? Do takiego zdjęcia trzeba jakąś specjalną głowicę, to nie w każdym gabinecie mają - tak myślę, ja chodze na NFZ i nawet zwykłego zdjęcia usg nie dostaję :/

reklama
Do góry