reklama
HeraUnique
Fanka BB :)
Im wiecej sie denerwujesz tym gorzej. Przede wszystkim nie szukaj juz w sieci bo to tylko wprowadza mętlik. Nerwy teraz nie sa wskazane. Wlacz sobie jakis film , poczytaj książkę etc. Sama staram sie ponad 7 lat i znam całe mnóstwo historii tu z forum ktore nie sa optymistyczne i pełno takich optymistycznych. Skupiam sie na tych dobrych i mysle pozytywnie, bo z jakiegos powodu ten jeden silny plemnik i to super jajeczko sie znalazło po tylu latach i postanowilo zostaćJa chyba zwariuje do jutrzejszych wyników.
Niepłodność mocno siadła mi na głowę, że dosłownie co chwilę sprawdzam czy mam czysta bieliznę.
Ja się chyba nawet nie potrafię cieszyć ta ciąża.
Czy tylko ja tak mam?
Calineczka92
Każda tak ma. Ja na początku dosłownie 2 - 3 dni miałam brązowe upławy, ale w środku cyklu też miałam plamienia i już podejrzewaliśmy, że zaraz okres przyjdzie itd., potem się uspokoiło i wszystko jest okej. Brązowe upławy mówi się zazwyczaj, że stara krew to jest. Przyczyn może być wiele, masz niższego proga więc bardzo dobrze, że go sumplementujesz bo go podbije. Każda z nas się martwi, początki są ciężkie, pierw sprawdzenie czy nie ma cp, potem czy jest zarodek i serduszko.Ja chyba zwariuje do jutrzejszych wyników.
Niepłodność mocno siadła mi na głowę, że dosłownie co chwilę sprawdzam czy mam czysta bieliznę.
Czy tylko ja tak mam?
Jak nie ma żywej krwi to na spokojnie, a jak nawet taka się pojawi to też bez paniki bo czasami poprostu pojawiają się krwiaki i one dają takie objawy. Powodzenia i daj znać jak beta po 48h i koniecznie wtedy zbadać proga
Trochę mnie uspokoiłyście.
Co ma być to będzie prawda? Jeśli ta ciąża jest skazana na porażkę, to żadne szczęście ani leki nie pomogą. A jeśli dane mi będzie przetrwać to wszystko, to będę najszczęśliwszą na świecie
Tak muszę myśleć.
Od południa leżę w łóżku z książką, i już mam dość. To nie w moim stylu, ja nie umiem nic nie robić. Ale dla ciąży zrobię wszystko
Co ma być to będzie prawda? Jeśli ta ciąża jest skazana na porażkę, to żadne szczęście ani leki nie pomogą. A jeśli dane mi będzie przetrwać to wszystko, to będę najszczęśliwszą na świecie
Tak muszę myśleć.
Od południa leżę w łóżku z książką, i już mam dość. To nie w moim stylu, ja nie umiem nic nie robić. Ale dla ciąży zrobię wszystko
HeraUnique
Dokladnie takTrochę mnie uspokoiłyście.
Tak muszę myśleć.
agakra93
Ja też dostałam próbki, ale ja muszę mieć suplement z żelazem, więc wybrałam inny, ale nie pamiętam nazwy, jak będę w domu, to sprawdzę. Też sprawdzałam u Pana Tabletki opinie.no właśnie mnie też to poleciła. Dostałam 4 próbki więc chyba przy tym zostanę.
W pierwszej ciąży brałam femibion
Lu_cy
ja biorę prena care z dhaDziewczyny czym się suplementujecie? Wczoraj rozmawiałam z położna i poleca witaminy z dha bo podobno wg nowych wytycznych zaleca się od 1go trymestru kwasy dha
Lu_cy
mnie jest ciągle zimno, całymi dniami mimo tego że w domu mamy 23 stopnie. Chodzę w podkoszulce i bluzie z misiemPóki co prenatal uno. Na blogu "Pan tabletka" są dobrze rozpisane suple. Żal mi już wyrzucać, ale za miesiąc kupię puerie.
Ja zaś mam inne pytanie - czy wy też macie takie wahania temperatur? W pracy zamarzam, a rano/ wieczorem się grzeję, mimo 20stopni ustawionych w domu. Mierzyłam swoją temp, to 37st i aż wypieki na buzi
Lu_cy
jeśli jesteś pod kontrolą lekarza z plamieniami to najważniejsze. Jeśli masz możliwość jak najwięcej leż i odpoczywaj. Ja miałam plamienia i krwawienia od początku ciąży, od bety wielkości 25. Potem krwotok w 8 tygodniu, a wszystko skończyło się dobrze. To strasznie stresuje, ale nic innego nie możesz zrobić jak czekać od wizyty do wizyty. Trzymam kciukiTak wiem, od rana czytam wszystko na internecie, i już głowa mi paruje.
To moja pierwsza ciąża, długo wyczekana, i po prostu chyba nie myślę trzeźwo.
Lekarz zwiększył mi dawkę luteiny co 8 godzin. Mam nadzieję że te plamienia będą mniejsze, bądź się w ogóle skończą.
Od wczoraj targają mną takie emocje, że mam ochotę tylko płakać.
reklama
Lu_cy
ja też tak mam, mimo tego że nic się nie dzieje. Jak tylko brzuch mnie zaboli to już mam stres, ale staram się wtedy poleżeć i zwykle przechodziJa chyba zwariuje do jutrzejszych wyników.
Czy tylko ja tak mam?