Też tak zrobilam tylko od razu tą kartę sobie wyrobiłam. Mi pani z laboratorium powiedziała jak zrobić ten wynik potwierdzony. 5 lat temu jak rodziłam to wystarczyła stara książeczka dawcy krwi, w ogole nie robilam grupy krwi, ale podobno już tego nie akceptują.Ja też mam wynik potwierdzony 2 raz miałam badaną grupę krew w tym samym laboratorium i za 2 razem dostałam taki.
reklama
kociamama.
Moderator
Wymachuj sobie ramieniem jakis czas od razu po szczepieniu, serio. U mnie zadzialaloWeż sobie wybierz ramię, na ktorym nie będziesz spała Ból to nie był, raczej dyskomfort, ale jakoś mnie to ramię budziło w nocy, jak na nim spałam
Tak dokładnie kartę z grupą krwi,ale teraz już mam potwierdzony bo w szpitalu zrobili.Ale nie zapomnę poinformować położnej w przychodni że problem miałam.Chyba im chodziło o krew kartę, jak masz dwa wyniki niepotwierdzony i potwierdzony to wyrabia ci laboratorium kartę krwii, ale musisz dodatkowo zapłacić.
Ha już na żadnej stronie nie śpi mi się dobrze, więc bez różnicy.Weż sobie wybierz ramię, na ktorym nie będziesz spała Ból to nie był, raczej dyskomfort, ale jakoś mnie to ramię budziło w nocy, jak na nim spałam
Jednak psia kupa nie przyniosła mi szczęścia. Czekam do lekarza, ma mega opóźnienie, następna Pani w kolejce już ostrzega że będzie siedzieć godzinę. Ja jestem dopiero 3. Chciałam zostawić szczepionke w lodowce w punkcie szczepień (bo już widzę, że opakowanie chłodnicze nie wytrzyma tyle czasu) to baba pielęgniarka zatrzasnela mi drzwi przed nosem. Dosłownie zatrzasnela. Musiałam zrobić awanturę i jakaś Pani z recepcji schowała mi te szczepionkę. No dramat. Brak kultury. Wspaniała służba zdrowia.
Wspaniała,tak jak dziewczynie magnez podłączyli przed północą i mówiła pielegniara młoda że przyjdzie zabrać za 3h jak tętno będzie badać, tej się skończyło i poszła to ta była zbulwersowana że do niej przyszła, bo pewnie sobie drzemała .Logika leżeć z podpięta pusta kroplówką bo się panienka młoda chciała wyspaćHa już na żadnej stronie nie śpi mi się dobrze, więc bez różnicy.
Jednak psia kupa nie przyniosła mi szczęścia. Czekam do lekarza, ma mega opóźnienie, następna Pani w kolejce już ostrzega że będzie siedzieć godzinę. Ja jestem dopiero 3. Chciałam zostawić szczepionke w lodowce w punkcie szczepień (bo już widzę, że opakowanie chłodnicze nie wytrzyma tyle czasu) to baba pielęgniarka zatrzasnela mi drzwi przed nosem. Dosłownie zatrzasnela. Musiałam zrobić awanturę i jakaś Pani z recepcji schowała mi te szczepionkę. No dramat. Brak kultury. Wspaniała służba zdrowia.
kociamama.
Moderator
A skad ta Pani wie ile lekarz czasu jej poswieci? Na pogaduchy tu przyszla?Ha już na żadnej stronie nie śpi mi się dobrze, więc bez różnicy.
Skoro wie, ze tak dlugo jej sie zejdzie to moze popros delikatnie czy Cie nie wpusci przed siebie, przeciez taka kwalifikacja do szczepienia trwa moment
aspekt
Fanka BB :)
Dokładnie tak mi się wydawało, że to potwierdzenie to jest jakaś procedura do wyrobienia tej oficjalnej karty.Pytałam się w lab o tą grupę krwi ,mówiła że zawsze jest wynik niepotwierdzony chyba że ma się kartę wtedy potwierdzają.
Edit: A widzę, że Wy już więcej postów napisalyscie
Powiedziała, że spieszy się do pracy... Już weszła i na razie jest 14min, zobaczymy co będzie dalejA skad ta Pani wie ile lekarz czasu jej poswieci? Na pogaduchy tu przyszla?
Skoro wie, ze tak dlugo jej sie zejdzie to moze popros delikatnie czy Cie nie wpusci przed siebie, przeciez taka kwalifikacja do szczepienia trwa moment
reklama
kociamama.
Moderator
Ja nie wiem co ci ludzie z tym maja.. nieraz juz sie z tym spotkalam, ze maja maske na gebie a jak kaszelek lapie to zdejmuja, zeby sobie nie namoczyc, wtf..Ale najlepsza akcja- stary dziadyga (bo inaczej nie nazwę po tym co zrobił) zdjął maseczke żeby się wykaszlec
Serio sie zastanawiam czy oni to robia nieswiadomie i to jest jakis taki odruch bezwarunkowy czy sa po prostu na tyle glupi i robia to celowo. W czasach tych mocnych obostrzen pracowalam w takim miejscu, ze widzialam juz tyle rzeczy.. Mnie juz chyba nic nie zdziwi