Wydaje mi się że bardziej dokładne jest mierzenie przezpochwowe, mi tylko tak mierzy nigdy nie mialam mierzonej przez brzuch. Inny aparat czy inny lekarz i już mogą być różnice w pomiarze, ale Twoja szyjka chyba ma dobrą długość. 2.9 tak? To na tym etapie ciąży chyba jest ok.A jak myślicie może być różnica w pomiarze szyjki przez USG dopochwowo a brzusznie teraz mnie naszło bo mi mierzyli przez dopochwowo a on teraz chwilę tylko zlukal delikatnie przezpochwowym ale nie mierzył nim szyjki a zmierzył ja brzusznie
Bo oczywiście już czytam na forach i już nie jedna pisze że błąd pomiaru był
reklama
No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.Tylko Ty już jesteś w tym dość bezpiecznym czasie więc nie wiem czy jest sens ingerować w szyjke. Już wiele razy słyszałam, że zeszła do 2.5 i trzymała tal długo, że poród wywoływany po terminie. Oby wytrzymała jeszcze chociaż 3 tyg, trzymam kciuki
Bardziej chodzi o to że z 3,7 zeszła na 2,9 no i te krawienia.. dlatego lepiej te sterydy dostaćWydaje mi się że bardziej dokładne jest mierzenie przezpochwowe, mi tylko tak mierzy nigdy nie mialam mierzonej przez brzuch. Inny aparat czy inny lekarz i już mogą być różnice w pomiarze, ale Twoja szyjka chyba ma dobrą długość. 2.9 tak? To na tym etapie ciąży chyba jest ok.
aspekt
Fanka BB :)
U nas od 34tc nie stopuja już porodu, dają na porodówkę i hola. Może masz taką szyjkę, że się skraca ale trzyma! Ja w pierwszej ciąży chodziłam miesiąc z rozwarciem 1 cm i mi każdy lekarz mówił "w ciągu kilku dni pani urodzi". Zaufania wiec nie mam za grosz, bedize co będzie. U mnie jutro 34, bo ja chyba jestem tydzień do przodu względem Ciebie.No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.
Allama
A więc na lepszym sprzęcie łożysko jest ponad 3cm od ujścia czyli jakby się podniosło ale jest nadal niskoschodzace też ma zwapnienia jak to już mówił na ten okres ciąży normalne.Natomiast szyjka poleciała w dół jak było 3,7 3sierpnia tak teraz 2,9 mówił że zmierzy optymistycznie bo zmierzył pesymistycznie ale wyszło to samo.
U gin mówiła że przy mierzeniu szyjki przezbrzuch dobrze jest aby pęcherz był pełny ale czy to prawda
Jak wyglada takie podanie sterydów ? Musisz zostać na oddziale ?
Ja dziś kiepska się czuje brzuch cały czas twardy a jutro czekają mnie w sumie 2 godziny w samochodzie
Allama
U nas od 34tc nie stopuja już porodu, dają na porodówkę i hola. Może masz taką szyjkę, że się skraca ale trzyma! Ja w pierwszej ciąży chodziłam miesiąc z rozwarciem 1 cm i mi każdy lekarz mówił "w ciągu kilku dni pani urodzi". Zaufania wiec nie mam za grosz, bedize co będzie. U mnie jutro 34, bo ja chyba jestem tydzień do przodu względem Ciebie.
Dokładnie ja miałam w pierwszej ciąży od 37 tyg 2 cm rozwarcia a skończyło się tydzień po terminie indukcja. Na szyjkę nie ma reguły.
Na oddział na parę dni a jak pytałam lekarza czy jak mogą nie podać to mówił że nigdy nie wiadomo co im w głowie siedzi i co zrobią.U gin mówiła że przy mierzeniu szyjki przezbrzuch dobrze jest aby pęcherz był pełny ale czy to prawda
Jak wyglada takie podanie sterydów ? Musisz zostać na oddziale ?
Ja dziś kiepska się czuje brzuch cały czas twardy a jutro czekają mnie w sumie 2 godziny w samochodzie
Tak też myślę że te sterydy lepiej dostać przy Twoich krwawieniach, ale taka szyjka może długo trzymać, najważniejsze że się nie rozwiera. Ja tydzień temu w 31 tygodniu 2.4 mialam i cieszyłam się że taka długaBardziej chodzi o to że z 3,7 zeszła na 2,9 no i te krawienia.. dlatego lepiej te sterydy dostać
reklama
No ja z pierwszą chodziłam z tą szyjka na lekach i sterydach aż do 41tyg. Ale tam nie krwawilam ani kropelki. A tu Du****wie o co chodzi normalnie się nie dowiem chyba nigdy co jest tego powodem.Tak też myślę że te sterydy lepiej dostać przy Twoich krwawieniach, ale taka szyjka może długo trzymać, najważniejsze że się nie rozwiera. Ja tydzień temu w 31 tygodniu 2.4 mialam i cieszyłam się że taka długa