reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Odebrała dziś nie przyjmuje jutro nie przyjmuje w piątek ma pełno a taka druga tylko raz w tygodniu przyjmuje i dopiero w przyszłym tydzień.Wiec pozostaje mi iść jutro do mojego żeby zobaczył to łożysko.
Boję się, że zrobi to samo, co ostatnio, czyli da skierowanie... Nie chcesz od razy jechać na Izbę Przyjęć? Choćby dla usg i ktg?

reklama
Boję się, że zrobi to samo, co ostatnio, czyli da skierowanie... Nie chcesz od razy jechać na Izbę Przyjęć? Choćby dla usg i ktg?

Może akurat zbada i powie coś mądrego nie na odczepnego jak ostatnio.
U mnie na Izbie Przyjęć np. bardzo krzywo patrzą na takie pacjentki co tak sobie jeżdżą do kontroli ciągle.

U mnie na Izbie Przyjęć np. bardzo krzywo patrzą na takie pacjentki co tak sobie jeżdżą do kontroli ciągle.
Przypuszczam że jakbym pojechała do tego co ostatnio te 40km od nas to jakby lukneli w system -odmowa to by nie zbadali, w moim szpitalu już pisalam by mnie odesłali bo to ***** nie szpital nawet że złamaniem odsyłają. młody się kręci, krew do muszli nie leci 7 raz to samo.. właśnie myślałam że idzie się do niego w kolejkę jak kiedyś a teraz mi kumpela przesłala numer że się rejestruje i zaś k...nie odbiera nikt ale na koniec automat mówi że oddzwonią na wyświetlony numer, ja nie mogę ...jak coś to pójdę na łaskę a tacy to nie odmawiają kasy a on kosi jak za rzepak...

W sumie nie jestem przekonana ale pójdę żeby sprawdził to łożysko czy jest jak było.
Z każdym razem zapominam że mam mięśniaka i nikt go też nie bada bo jest poza macica.W szpitalu też jej mówiłam o mięśniaku ale od mojego gadania oczami wywijała i mówiła że pierw tu zbada potem mięśniaka zobaczy i suma summarum mi od tego jej nastawienia wyszło z głowy jak powiedziała że z dzieckiem dobrze i te wymairy jak były takie są. I mięśniaka badanie poszło w niepamięć

A ja mam w nosie, jak na mnie patrzą, skoro ewidentnie coś się dzieje. Jest krwawienie, jest powód do wizyty. Na mnie ostatnio krzywo patrzyli, jak poprosiłam w przychodni o test na covid. Ale ciąża to nie jest moment, w którym będziemy zgadywać, jakie leczenie zastosować. Tym bardziej, że w przebiegu mialam wysypkę.

Przypuszczam że jakbym pojechała do tego co ostatnio te 40km od nas to jakby lukneli w system -odmowa to by nie zbadali, w moim szpitalu już pisalam by mnie odesłali bo to ***** nie szpital nawet że złamaniem odsyłają. młody się kręci, krew do muszli nie leci 7 raz to samo.. właśnie myślałam że idzie się do niego w kolejkę jak kiedyś a teraz mi kumpela przesłala numer że się rejestruje i zaś k...nie odbiera nikt ale na koniec automat mówi że oddzwonią na wyświetlony numer, ja nie mogę ...jak coś to pójdę na łaskę a tacy to nie odmawiają kasy a on kosi jak za rzepak...
Zbadaliby. Jak by nie zbadali, to cokolaiek się z Tobą stanie, to byłoby ich zaniedbanie. Wystarczy poprosić o pisemną odmowę badania.

reklama
Ja też uważam, że powtarzające się krwawienia to jak najbardziej powód do diagnostyki na dobrym oddziale patologii ciąży. I żeby zbadali na izbie przyjęć nie potrzeba skierowania.
Mnie rozłożyło 😔 Wróciłam do domu godzinę temu, leżę w łóżku i mam 37,5. Mam nadzieję, że to nie bostonka, bo mam zawalone gardło, katar, więc może to tylko wirus, który w sobotę złapał męża. On jak zwykle po 2 dniach już zdrowy a mnie pewnie będzie męczyć. Pokasływanie przy tym wielkim brzuchu zdecydowanie nie należy do przyjemnych 🫤

Do góry