reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Długo ją trzyma :( a drugie dziecko już zdrowe? Mam nadzieję, że się nie zarazisz i nie rozpoczniesz w ten sposób przerwy w pracy zawodowej.
tak, syn miał tylko dzień gorączkę i kilka krostek, w ogóle go nie bolały, więc tyle dobrze. No dorośli rzadziej chorują, mam nadzieję, że na mnie nie trafi
@Kocka sorry za wprowadzenie w błąd z tym Eludrilem, tak jak @aspekt pisała, kiedyś i ten w ciąży zalecali, bo ten bez alkoholu to dosyć nowy produkt na rynku. Ja ostatnio przez pomyłkę zaczęłam pić Radlera 4,5%, dopiero koleżanka mnie uświadomiła, że wszystkie mają 0% a ten akurat nie...

reklama
tak, syn miał tylko dzień gorączkę i kilka krostek, w ogóle go nie bolały, więc tyle dobrze. No dorośli rzadziej chorują, mam nadzieję, że na mnie nie trafi
@Kocka sorry za wprowadzenie w błąd z tym Eludrilem, tak jak @aspekt pisała, kiedyś i ten w ciąży zalecali, bo ten bez alkoholu to dosyć nowy produkt na rynku. Ja ostatnio przez pomyłkę zaczęłam pić Radlera 4,5%, dopiero koleżanka mnie uświadomiła, że wszystkie mają 0% a ten akurat nie...
Nie przepraszaj :) na prawdę nie wierzę, żeby przeplukanie ust moglo jakoś zaszkodzić ;)
Przez to, że walczyliśmy z mężem o dzieci już kilka lat to ja już nie pamiętam jak smakuje alkohol, ale ostatnio zaczęło za mną chodzić wspomnienie drinka Hugo (pamiętam, ze było w składzie prosecco i syrop z kwiatu bzu) i to będzie pierwsze co wypije jak już kiedyś będę mogła 😂

Miala ktoras z Was obnizone eozynocyty w ciazy? Mi dzis wyszlo 0,7% (normy 1,0-6,0)
Z tego co czytam czesciej zdarza sie, ze wynik jest podwyzszony niz zanizony. Czekam na wizyte w czwartek, zobaczymy co powie gin.
Dodatkowo od poczatku ciazy zawsze mialam ph moczu 5,5 a dzis wyszlo 6,5. Niby nadal w normie ale jakos mnie zmartwilo. Zjadlam dzis troche suszonej zurawiny, brokuly i bede sie starala wlaczyc wiecej wit C do diety, moze znowu spadnie na 5,5
ja mam zazwyczaj eozynocyty na granicy normy (ostatnio 1,1), czasem poniżej, nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi, raczej nie ma się czym przejmować 😉

@kociamama. myślę, że pojedyncze odchylenia nie mają znaczenia, więc wgle bym się tym nie przejmowała!
@Kocka ja 11,1 a hct 3,53, więc mamy podobnie 🤷🏻‍♀️ wczoraj wrócilyśmy do innego preparatu żelaza, bo tamto do picia mi nie służy i mam brać tardyferon ale 2x bo się okazało, że brałam raz na samym początku... a Ty co bierzesz?

Ja nawet zerówek nie piłam ale ostatnio mi psiola przyniosła samorsby 0%to czytałam.etykiete bo słyszałam że potrafią pisac 0%a jest jakieś tam minimum ale nic nie znalazłam,dobre było takie zimne no i w towarzystwie hehe ale znam znajoma co piła normalne jedno piwo w ciąży co jakiś czas bynajmniej co u niej byłam i wyniki miała eleganckie anemi nie miała 😅

@kociamama. myślę, że pojedyncze odchylenia nie mają znaczenia, więc wgle bym się tym nie przejmowała!
@Kocka ja 11,1 a hct 3,53, więc mamy podobnie 🤷🏻‍♀️ wczoraj wrócilyśmy do innego preparatu żelaza, bo tamto do picia mi nie służy i mam brać tardyferon ale 2x bo się okazało, że brałam raz na samym początku... a Ty co bierzesz?
O jednak wróciłaś do tego tardyferonu ale w dawce 2razy a ja nadal mam 1 😒 chyba w piątek pójdę zaś sobie zrobić wyniki czy coś się podwyższa

Ja nawet zerówek nie piłam ale ostatnio mi psiola przyniosła samorsby 0%to czytałam.etykiete bo słyszałam że potrafią pisac 0%a jest jakieś tam minimum ale nic nie znalazłam,dobre było takie zimne no i w towarzystwie hehe ale znam znajoma co piła normalne jedno piwo w ciąży co jakiś czas bynajmniej co u niej byłam i wyniki miała eleganckie anemi nie miała 😅
Też mam taką znajomą. Urodziła wcześniaka. Zaburzenia rozwoju psychomorotycznego oraz rozwoju mowy. Być może alkohol nie był przyczyną, ale obwianiać się będzie do końca życia...

reklama
Do góry