reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
A jak u Was babcie się nie deklarują opieka nad wnukami ?
moim synkiem zajmowała Się moja babcia od kiedy wróciłam do pracy. Jest około. 70. Moja mama i tata jeszcze pracują :)
A

Mnie już nie zapisali na 3trymestr w tej klinice badań prenatalnych, a niby powinno sie robić, no ale wiadomo na NFZ jak to wygląda ..
na NFZ jest tylko usg pierwszego
Trymestru +pappa i usg 2trymestru..
Tak, to kolejna paranoja. Moja koleżanka w tym programie na NFZ miala wysokie ryzyko rzucawki, więc myślałysmy, że w tym przypadku z automatu obejma ją dodatkowymi świadczeniami. Ale oni mają tylko zakontraktowane 2 USG i Pappa, więcej ich nie obchodzi, resztę ma sobie ogarnąć z prowadzącym i ew skierowanie do poradni patologii. Wszędzie ten system ma dziury, nie rozumiem tego jak w XXI wieku przy rzeszach absolwentów administracji itp. nie można ogarnąć jakichś sensownych procedur chroniących zdrowie i życie :(
ja w pierwszej ciąży miałam podwyższone białko
I ryzyko
Hipotrofii cukrzycy
Lub właśnie chyba tego
Stanu przedrzucawkowrgo
To miałam dodatkowe usg i test podwójny w 17/18tygodniu chyba.
On wyszedł w porządku wiec potem
Już tylko
Usg 2trymestru.

Właśnie niestety jest na urlopie do końca lipca... ale muszę iść za tydzień na kontrolę, ale teraz chyba zrobie research do kogo iść.
Strasznie długo. A lekarz ze szpitala był spoko? Bo to jest jakiś pomysł, żeby sprawdzić na wypisie/recepcie jak on się nazywa i próbować wbić do prywatnego gabinetu. Ewentualnie jeśli nie jesteś 100% przekonana, to spróbować prywatny gabinet jakiegoś dobrze postawionego lekarza z innego spzitala niż byłaś dzisiaj. Wiadomo, że oni zazwyczaj mają zapchany kalendarz, ale jak się recepcjonistce powie, że się było na izbie, że prowadzący ma urlop itd, to może wciśnie.

Anulka bardzo współczuję stresu. Całe szczęście, że wszystko jest dobrze.
U nam dziś przypadkiem mąż odkrył, że na nasz wózek będziemy bardzo długo czekać. Przyjmują zamówienia z realizacja wrzesień/październik wiec musimy zamawiać.

Czy Wasze maluchy tez się sporo ruszają? Moja mała daje czasami taki popis, ze cały brzuch lata 😂 zaczęłam się zastanawiać czy taka aktywność jest możliwa 🙂 obecnie jestem w 28tc i często jest kopniak albo takie przepychanie przez które czasami aż muszę przystanąć 🤦🏼‍♀️

Czy Wasze maluchy tez się sporo ruszają? Moja mała daje czasami taki popis, ze cały brzuch lata 😂 zaczęłam się zastanawiać czy taka aktywność jest możliwa 🙂 obecnie jestem w 28tc i często jest kopniak albo takie przepychanie przez które czasami aż muszę przystanąć 🤦🏼‍♀️
No daje daje i najwięcej prawa strona obrywa. I koło pępka aż skóra lata a mam prawie 27tyg 😁

No właśnie zbadał tylko manualnie dziad...
Ehh, przykro mi, ze lekarz napedzil Ci niepotrzebnego stresu, ale przynajmniej masz juz spokojna glowe, ze wszystko jest w porzadku❤️ Trzymaj sie zalecen lekarza i glowa do gory, bedzie dobrze!
Pij sobie dodatkowo muszynianke, ona ma duzo magnezu, na pewno nie zaszkodzi a moze cos pomoze. Mi ja polecila @crainte za co jej bardzo dziekuje!❤️ Przy upalach twardnial mi brzuch wiec zaczelam brac magnez 2x dziennie i pic 2l tej muszynianki i jak reka odjal

Ehh, przykro mi, ze lekarz napedzil Ci niepotrzebnego stresu, ale przynajmniej masz juz spokojna glowe, ze wszystko jest w porzadku❤️ Trzymaj sie zalecen lekarza i glowa do gory, bedzie dobrze!
Pij sobie dodatkowo muszynianke, ona ma duzo magnezu, na pewno nie zaszkodzi a moze cos pomoze. Mi ja polecila @crainte za co jej bardzo dziekuje!❤️ Przy upalach twardnial mi brzuch wiec zaczelam brac magnez 2x dziennie i pic 2l tej muszynianki i jak reka odjal
Mi też polecił ktoś na forum🙂🙂

reklama
Do góry