reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
To sporo waży.Ja dziś byłam na USG po 11dniach bo te plamienia to tylko 60g przybrało ale też inny lekarz badał.
no z wagi to wychodziło teraz 25+2, z terminu miesiączki to w ogóle 27. tydzień, ale na 100% miałam owulację opóźnioną 2 tygodnie. Moje dzieciaki w drugiej połowie zazwyczaj trochę wyprzedzają, bo syn się urodził 3960 a córa 3690, więc trochę więcej niż srednia ;) z resztą ta waga to szacunkowa przecież tylko, w szpitalu na USG przed pierwszym porodem wychodziło 3700 a jednak było 260 g wiecej.

Dziewczyny czy was nie boli lewy pośladek? 🤣 Kurde dziś trudno mi się wstało, tak boli mnie z boku... Nie wiem czy dlatego że śpię większość nocy na tej stronie.. Czy to w ogóle związane jest z ciąża 🤔 któraś tu chyba już o tym pośladku pisała...

no z wagi to wychodziło teraz 25+2, z terminu miesiączki to w ogóle 27. tydzień, ale na 100% miałam owulację opóźnioną 2 tygodnie. Moje dzieciaki w drugiej połowie zazwyczaj trochę wyprzedzają, bo syn się urodził 3960 a córa 3690, więc trochę więcej niż srednia ;) z resztą ta waga to szacunkowa przecież tylko, w szpitalu na USG przed pierwszym porodem wychodziło 3700 a jednak było 260 g wiecej.
No mój miałam w 23tyg w om 670 wagę a teraz w 24tyg 730g wtedy o 2tyg wyprzedzał a teraz już parę dni, ale lekarz inny to i wymiary. terminów to ja już mam według om 8.10 a USG 6,5,2 pazdz i 30wrzesnia 🤣

Dziewczyny czy was nie boli lewy pośladek? 🤣 Kurde dziś trudno mi się wstało, tak boli mnie z boku... Nie wiem czy dlatego że śpię większość nocy na tej stronie.. Czy to w ogóle związane jest z ciąża 🤔 któraś tu chyba już o tym pośladku pisała...
Mnie to nogi rwał a jak zasypiam to czuję się jakbym jeszcze rosła tak kości w nogach drapią. Mi się najlepiej na wznak śpi teraz w ciąży ale te żyły czytałam się zatykają i staram się jakoś na boku co jest męka pańska mimo że już daje tą poduszkę za plecy to ciśnienie skacze że nie wygodnie a gdzie tu dalej.

Dziewczyny czy was nie boli lewy pośladek? 🤣 Kurde dziś trudno mi się wstało, tak boli mnie z boku... Nie wiem czy dlatego że śpię większość nocy na tej stronie.. Czy to w ogóle związane jest z ciąża 🤔 któraś tu chyba już o tym pośladku pisała.
Napewno od spania, może masz twarde łóżko ?

Ja miałam już w ciąży bóle biodra/pośladka, zapewne od nerwu kulszowego. Miałam skłonność już jako nastolatka do tego bólu np. po jeździe autokarem. I w ciążach też mnie zawsze dopada. Ja nic na to nie biorę, ale mam wysoki próg bólu i przelykam jakoś ten dyskomfort.

Siedzę właśnie na krzywej glukozowej. Trochę się boje o wyniki, bo wskazania z glukometrów na czczo były dziwaczne a do tego mam infekcje gardla co może powodowac gorsze wyniki, ale już mi to wisi. I tak jestem na diecie, i tak codziennie siedzę nad glukometrem. A jak mi wpisza w kartę ciąży cukrzycę, to mi to życia nie łamie, bo nie chce rodzic poza szpitalem najwyższej referencyjnosci.

Mnie boli od spania na lewym boku, sporadycznie boli prawy🙂

Ja miałam już w ciąży bóle biodra/pośladka, zapewne od nerwu kulszowego. Miałam skłonność już jako nastolatka do tego bólu np. po jeździe autokarem. I w ciążach też mnie zawsze dopada. Ja nic na to nie biorę, ale mam wysoki próg bólu i przelykam jakoś ten dyskomfort.

Siedzę właśnie na krzywej glukozowej. Trochę się boje o wyniki, bo wskazania z glukometrów na czczo były dziwaczne a do tego mam infekcje gardla co może powodowac gorsze wyniki, ale już mi to wisi. I tak jestem na diecie, i tak codziennie siedzę nad glukometrem. A jak mi wpisza w kartę ciąży cukrzycę, to mi to życia nie łamie, bo nie chce rodzic poza szpitalem najwyższej referencyjnosci.
Najlepsze podejście🙂 Daj potem znać jak wyniki🙂

reklama
Najlepsze podejście🙂 Daj potem znać jak wyniki🙂
dla mnie akurat to nie jest ważne, ale też rozumiem kobiety, które chcą rodzic w bardziej przytulnym pokoju narodzin. A u nas nie przyjmują do takiej sali kobiet z cukrzyca ciążowa, podjerzewam, że w mieście obok jest podobnie. Trochę to wg mnie głupawe, bo pokój jest w obrębie szpitala, ale pewnie to decyzja pomiedzy odsiewem tłumów a zapewnieniem sprawnosci funkcjonowania bloku porodowego. Mnie wystarczy fotel porodowy oddzielony parawanikiem, więc spox ;)

Do góry