reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉

reklama
Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉
Spokojnie, ja nie kupiłam nic , poza poduszką do karmienia, a i to tylko dlatego, że była za 10 zł przy zakupie mojej poduchy do spania. Mam gondolę i fotelik, ale kółka i spacerówka jeszcze jeżdzą z obecną właścicielką. Mam kombinezon na zimę, ale oddam komuś, bo chłopaka głupio ubierać w różowe 😁 Jak powyżej przeczytasz w lipcu będą promocje 😁

Czy któraś z Was kupuje juzwózek? Bo ja zrobiłam głupotę i znalazłam na olx taki, który mi teoretycznie odpowiada, ale nie byłam w żadnym sklepie, w ogóle go nie widziałam a na dodatek mam auto w warsztacie, więc ani podjechać do sklepu, ani do tych ludzi po odbiór. A teoretycznie spełnia wszystkie moje wymagania, włącznie z ceną i kolorem.
ja mam cybex balios lux S :) dostałam od mamy w prezencie 3w1 z fotelikiem cybex b2. Cena bardzo fajna bo 3000/3300 za 3w1. Prowadzi się fajnie, mega ważne spacerówka składa się w jedna cześć bez wyjmowania siedziska! No i składa się jedna ręka. Polecam :)
Z Alexim miałam junama diamond satin mirror tez bardzo polecam ale gondolka lubiła się porysować, a spacerówka składana z dwóch części (stelaż i siedzisko
Osobno) za to mega fajnie się prowadzili, amorki niezniszczalne :)
Obydwa wózki kupowałam w akpol bo akurat trafiałam na promki 🙈

Jedyne co wam polecam dziewczyny to patrzcie na wagę fotelika do auta bo j się w zeszłej ciąży wpakowałaM z cybexem cloud q ( rozkładał się do pozycji leżącej) i był tak ciężki ze każde wyciąganie to była dla mnie udręka…
A czy ktoras z mamusiek ma moze wozek junama diamond? Jestem w nim zakochana, polecacie?
ja miałam ten satin mirror (różowe złoto) byłam bardzo zadowolona z gondoli za to tak jak mówię spacerówka składana w dwie części mnie drażniła i pitem zmieniłam wózek na i na spacerówkę :) ale do amortyzacji i komfortu prowadzenia nie mogę się absolutnie doczepić No i fakt są piękne 😍😍😍

Ja wozek chciałam kupować na wakacje, ale trafiła mi się okazja bo był w sklepie tylko jeden z tym kolorem który mi się wymarzył :) ubranek już trochę mam, brakuje mk pojedynczych. Do zakupu zostało łóżeczko i fotelik do auta plus kosmetyki dla mnie i córeczki :)

Praca w ciąży.
Do kiedy planujecie pracować w ciąży? Pytam oczywiście osób bez powikłań ani innych wskazań do szybkiego zwolnienia. Ja chciałam pracować do połowy sierpnia czyli u mnie to do około 32 czy max 34 tygodnia. Praca lekka przy kompie. Jakie są wasze plany? Jak mówię o tym koleżankom to mówią, że jestem nienormalna... że to za długo.

Praca w ciąży.
Do kiedy planujecie pracować w ciąży? Pytam oczywiście osób bez powikłań ani innych wskazań do szybkiego zwolnienia. Ja chciałam pracować do połowy sierpnia czyli u mnie to do około 32 czy max 34 tygodnia. Praca lekka przy kompie. Jakie są wasze plany? Jak mówię o tym koleżankom to mówią, że jestem nienormalna... że to za długo.
Ja w jednej ciąży pracowałam do 36tc i pierwszego dnia l4 urodziłam. W sierpniu planuje wziac urlop wypoczynkowy i myślę, że już po nim nie wrócę do pracy. Termin mam na 30IX, ale najmłodsze dziecko urodzilam w 34tc.

Praca w ciąży.
ja pracowałam do kwietnia 🙈 ale ja pracowałam z dziećmi wiec bałam się różnych osp, jelitowek i innych takich, ciagle w ciąży przeziębiona chodziłam 🙈🙈🙈 No i w sumie to lekarz mnie namówił, ze nie ma co ryzykować :)

Praca w ciąży.
Ja nie pracuje już od początku marca.. Ale u mnie warunki pracy nie pozwalały na bezpieczną pracę w ciąży... Substancje chemiczne, dość szkodliwe... Jestem laborantką

Czy zdarzyła Wam się taka sytuacja, że na IKP nie macie chorobowego? Miałam wystawione 10.05., pracodawcy zgłosiłam telefonicznie tego samego dnia (zakładam, że w razie problemów zadzwoniliby do mnie), a na IKP do dzisiaj nie widzę..
Ja nie mam wcale na ikp, tylko na zus 🙂

reklama
Do góry