reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Pomożecie? Biore na noc globulki lactovaginal na odbudowę flory. W czasie przyjmowania będę musiala zrobić badanie moczu (niezależnie od przyczyn przyjmowania globulek:)) Pytanie brzmi, czy jakkolwiek globulki wpłyną na badanie, czy odstawić na jeden dzień, czy nie ma to znaczenia, czy pytać lekarza? 🙂
Jak Ci kapnie wydzielina z pochwy do kubeczka, to zaburzy (ale jak nie weźmiesz wieczorem to i tak nie jest gwarancją, że coś Ci nie kapnie). Ja pobieram na stojąco w wannie i w ten sposó unikam zanieczyszczeń.

reklama
Byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i mam zgryz. Ten wózek z olx pasuje mi pod wieloma względami (prawie wszystkimi), przy czym nie ma najlepszej amortyzacji. Znalazłam z lepsza, przymknęłabym oko na to co mi mało pasuje. Tylko że ja nie chcę nowego...

Byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i mam zgryz. Ten wózek z olx pasuje mi pod wieloma względami (prawie wszystkimi), przy czym nie ma najlepszej amortyzacji. Znalazłam z lepsza, przymknęłabym oko na to co mi mało pasuje. Tylko że ja nie chcę nowego...
Czasu jeszcze sporo, może pojawi się lepsza okazja na olx 🙂

Muszę pogadać z mężem, on pewnie powie, żeby brać teraz ten olx i nie zawracać juz sobie głowy, ale jednak już widzę siebie z ryczącym niemowlakiem, którego się nie da ubujac w tym wózku :/

Muszę pogadać z mężem, on pewnie powie, żeby brać teraz ten olx i nie zawracać juz sobie głowy, ale jednak już widzę siebie z ryczącym niemowlakiem, którego się nie da ubujac w tym wózku :/
mój mały dał się uśpić komuś innemu tylko w wózku i musiał być bujany wiec myśle ze przemysł porządnie temat żebyś później nie żałowała 🙈🙈🙈🙈 ostatecznie to kobieta w 80% korzysta z wózka 🙈🙈🙈

Dziewczyny twardnieje wam brzuch?? Kurczę chyba muszę zacząć brać więcej magnezu…
W ogóle znowu wymiotuje przynajmniej raz dziennie 🙈🙈🙈

mój mały dał się uśpić komuś innemu tylko w wózku i musiał być bujany wiec myśle ze przemysł porządnie temat żebyś później nie żałowała 🙈🙈🙈🙈 ostatecznie to kobieta w 80% korzysta z wózka 🙈🙈🙈

Dziewczyny twardnieje wam brzuch?? Kurczę chyba muszę zacząć brać więcej magnezu…
W ogóle znowu wymiotuje przynajmniej raz dziennie 🙈🙈🙈
A robiłaś niedawno badania moczu i krwi?
No więc właśnie ja się nastawiam na uspokajanie w wózku... Mój stary wózek też nie był jakis super amortyzowany, ale jednak dawało się nim bujać na boki (może dlatego że miał 3 koła i trafił do mnie po 2 dzieciach i przeżył moich kolejnych 3) a tutaj w sklepie to tak średnio to bujanie - amortyzacja na tyle dobra, żeby nie wytrząsc dziecka na krawężnikach i krzywych chodnikach, ale jednak te wózki ze sprężynami przy kołach dużo bardziej miękkie.

Pomożecie? Biore na noc globulki lactovaginal na odbudowę flory. W czasie przyjmowania będę musiala zrobić badanie moczu (niezależnie od przyczyn przyjmowania globulek:)) Pytanie brzmi, czy jakkolwiek globulki wpłyną na badanie, czy odstawić na jeden dzień, czy nie ma to znaczenia,

A robiłaś niedawno badania moczu i krwi?
No więc właśnie ja się nastawiam na uspokajanie w wózku... Mój stary wózek też nie był jakis super amortyzowany, ale jednak dawało się nim bujać na boki (może dlatego że miał 3 koła i trafił do mnie po 2 dzieciach i przeżył moich kolejnych 3) a tutaj w sklepie to tak średnio to bujanie - amortyzacja na tyle dobra, żeby nie wytrząsc dziecka na krawężnikach i krzywych chodnikach, ale jednak te wózki ze sprężynami przy kołach dużo bardziej miękkie.

A czy któraś z was zastanawiała się nad kołyską? Naczytałam się ostatnio, że mają super wpływ na dzieci i kolysanie szybko uspokaja.

A czy któraś z was zastanawiała się nad kołyską? Naczytałam się ostatnio, że mają super wpływ na dzieci i kolysanie szybko uspokaja.
Miałam drewniana taki najpopularniejszy model przy pierwszym dziecku, które miało trudne niemowlęctwo. Nic nie dawała, bo dziecko potrzebowalo być bujane w inna stronę. Potem widziałam kołyski z bardziej rozbudowanym mechanizmem i one były w miarę obiecujące, ale teraz nawet nie mogę ich w necie namierzyć, więc może przestali je sprowadzać...

reklama
@Dzeli93 mi brzuch nie twardnieje... Ale magnezu chyba też mam mało.. (biorę 2 tabletki Forte). Skurcze łydek łapią mnie po przebudzeniu. Lekarz ginekolog dodatkowo przepisał potas, ale tydzień biorę go i dziś znowu mnie skurcz dopadł.. Ledwo chodzę teraz, musze to chyba rozchodzić. 😔. A u was jak tam? Nie macie skurczy łydek? Mnie już chyba tak z miesiąc męczyły (oczywiście niecodzienne), po braniu potasu tydzień przerwy i znowu... Powieka też mi "drgała" ale odpukać spokój z nią już jest.

Do góry