reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉
U nas tylko jeden dresik i tyle 😆po synku nawet wózka nie mam 🙈

Załączniki

• Snapchat-2103365976.jpg
    Snapchat-2103365976.jpg
    836,9 KB · Wyświetleń: 40
reklama
No ja pracuje do końca maja, od pierwszego czerwca idę na L4 czyli od 20tc odpuszczam. Pracuje w salonie optycznym, duża część na stojaco no i cały czas z klientem.

Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉
ja też nic nie mam. Też pierwsza ciąża. Nie wiem czy jakieś ubranka od kogoś dostanę, ale na razie spisuję listę wyprawkową, żeby o niczym nie zapomnieć i wiedzieć ile mi czego potrzeba. Połówkowe mam w połowie czerwca i może wtedy zaczniemy coś kupować.

Praca w ciąży.
Do kiedy planujecie pracować w ciąży? Pytam oczywiście osób bez powikłań ani innych wskazań do szybkiego zwolnienia. Ja chciałam pracować do połowy sierpnia czyli u mnie to do około 32 czy max 34 tygodnia. Praca lekka przy kompie. Jakie są wasze plany? Jak mówię o tym koleżankom to mówią, że jestem nienormalna... że to za długo.
ja planuję pracować do końca sierpnia, u mnie to będzie też coś około 32 tygodnia. Pracuję 100% zdalnie, mogę zrobić przerwę kiedy chcę, nikt mnie sprawdza. Ja też lubię swoją pracę i ludzi z którymi pracuję i dopóki nie ma przeciwwskazań chce pracować. Może jakbym miała już jedno małe dziecko, to bym poszła na zwolnienie, żeby z nim więcej przebywać, ale w tym momencie nie mam powodów żeby nie chcieć lub nie móc pracować. Mam nadzieję że mój plan się powiedzie.

ja planuję pracować do końca sierpnia, u mnie to będzie też coś około 32 tygodnia. Pracuję 100% zdalnie, mogę zrobić przerwę kiedy chcę, nikt mnie sprawdza. Ja też lubię swoją pracę i ludzi z którymi pracuję i dopóki nie ma przeciwwskazań chce pracować. Może jakbym miała już jedno małe dziecko, to bym poszła na zwolnienie, żeby z nim więcej przebywać, ale w tym momencie nie mam powodów żeby nie chcieć lub nie móc pracować. Mam nadzieję że mój plan się powiedzie.
ja pracuję tylko dorywczo, przy kompie, parę dni w miesiącu, ale właśnie dlatego, że mam w domu dwójkę małych dzieci to nie zamierzam przerywać na razie 😆 praca to moja oaza spokoju.
Co do wyprawki to mam ubrania po córce, też urodziła się w październiku, wiec praktycznie nic nie muszę kupować. Ale na pewno coś tam dokupię, chciałabym nową chustę, pewnie jakieś inne rzeczy i... suszarkę bębnową 😁 bo przy trójce maluchów to już będzie sporo prania. Ale zobaczymy czy budżet pozwoli.

Jak już jesteśmy w temacie, to wszystkie macie biała wydzieline, po prostu biała/przeźroczysta, czy zdarza się kremowy, żółty ślad na bieliźnie/wkładce? anonimowość tutaj daje mi większą odwagę żeby o to pytać, koleżanek jakoś mi niezręcznie 😬
u mniej bywa i żółta, ktoś mi kiedyś powiedział, już nie pamiętam kto, że przez to, że mam nadżerkę, w każdym razie u mnie nie świadczy o infekcji

Ja mam mega problemy z cerą teraz... poprzednio myślałam że to wina duphastonu, ale chyba nie... 😟

Ja mam dzisiaj schize, powiedzcie co o tym myslicie 😟 mama mi na obiad zrobiła wątróbkę, która uwielbiam, a że spadła mi hemoglobiną to uznała że to super pomysł. A teść na grillu zrobił mi kaszankę i zjadłam dwie... A potem sobie przypomniałam że w ciąży witamina A jest szkodliwa i teraz już sobie wkręcam cuda 😔
rzadko wchodzę i odpisuję z opóźnieniem, wczoraj lekarz na wizycie mi powiedział, że mogę jeść kaszankę, jeśli lubię na podwyższenie hemoglobiny, więc chyba nie jest taka zakazana ;)

Pomożecie? Biore na noc globulki lactovaginal na odbudowę flory. W czasie przyjmowania będę musiala zrobić badanie moczu (niezależnie od przyczyn przyjmowania globulek:)) Pytanie brzmi, czy jakkolwiek globulki wpłyną na badanie, czy odstawić na jeden dzień, czy nie ma to znaczenia, czy pytać lekarza? 🙂

reklama
Myślę, że jeśli dokładnie się podmyjesz przed pobraniem próbki to nie będzie to miało wpływu. Kiedyś jakiś ginekolog mówił mi, że kobieta powinna zrobić sobie coś a'la tampon z papieru toaletowego i włożyć do pochwy na czas siusiania do pojemnika... może w tym przypadku to jakieś wyjście? 🙂

Do góry