reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, czy ktoras z Was tez ma problem z cera w ciazy?
Po ostawieniu tabletek anty pogorszyla mi sie cera, dosc szybko zaszlam w ciaze i nadal byla w kiepskim stanie, po pierwszym trymestrze zauwazylam lekka poprawe a tu znowu sie zaczyna, codziennie mam jakiegos nowego nieprzyjaciela na twarzy 😐 macie jakies sposoby jak sobie z tym radzic?

Po ostawieniu tabletek anty pogorszyla mi sie cera, dosc szybko zaszlam w ciaze i nadal byla w kiepskim stanie, po pierwszym trymestrze zauwazylam lekka poprawe a tu znowu sie zaczyna, codziennie mam jakiegos nowego nieprzyjaciela na twarzy 😐 macie jakies sposoby jak sobie z tym radzic?
ja mam mieć córkę i tez mnie wysypuje, pojawia się i znika 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ale mimo pryszczy czuje się atrakcyjniej niż w ciąży z Synkiem wiec przeżyje te pryszcze 🙂 najbardziej mnie sypie na brodzie 🙈🙈🙈

ja mam mieć córkę i tez mnie wysypuje, pojawia się i znika 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ale mimo pryszczy czuje się atrakcyjniej niż w ciąży z Synkiem wiec przeżyje te pryszcze 🙂 najbardziej mnie sypie na brodzie 🙈🙈🙈
ja oprocz pojedynczych wulkanow mam policzki w zaskornikach zamknietych takze bez makijazu nie czuje sie ani troche atrakcyjna😂

U mnie na odwrót cera i włosy się poprawiły. Co ciekawe przed ciążą musiałam myć włosy co dwa dni a teraz w ogóle mi się nie przetłuszczają. Myję co 4 i wyglądają spoko.

Ja mam mega problemy z cerą teraz... poprzednio myślałam że to wina duphastonu, ale chyba nie... 😟

Ja mam dzisiaj schize, powiedzcie co o tym myslicie 😟 mama mi na obiad zrobiła wątróbkę, która uwielbiam, a że spadła mi hemoglobiną to uznała że to super pomysł. A teść na grillu zrobił mi kaszankę i zjadłam dwie... A potem sobie przypomniałam że w ciąży witamina A jest szkodliwa i teraz już sobie wkręcam cuda 😔

Ja mam mega problemy z cerą teraz... poprzednio myślałam że to wina duphastonu, ale chyba nie... 😟

Ja mam dzisiaj schize, powiedzcie co o tym myslicie 😟 mama mi na obiad zrobiła wątróbkę, która uwielbiam, a że spadła mi hemoglobiną to uznała że to super pomysł. A teść na grillu zrobił mi kaszankę i zjadłam dwie... A potem sobie przypomniałam że w ciąży witamina A jest szkodliwa i teraz już sobie wkręcam cuda 😔
Spokojnie, nie nakrecaj sie. To nie tak, ze wit A jest szkodliwa, po prostu nie jest wskazana w wiekszych ilosciach, calkowicie wyeliminowac sie jej z diety i tak nie da. Mysle, ze porcja watrobki i kaszanka zadnej krzywdy maluszkowi nie wyrzadza :)
Dodatkowo znam sporo historii mam, cioc i babc o tym jak jadaly w ciazy naprawde duze ilosci watrobki ze wzgledu na zelazo i nic zlego sie nie dzialo.
Takze nie ma sie co schizowac bo to napewno tez nic dobrego nie wniesie 😊

reklama

No jakbyś popiła to bimbrem to miałabyś się czym martwić🙂 Czytałam, że lepiej zrezygnować, ale od jednej kolacji od razu krzywdy nie będzie.

Do góry