reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Patrzę na IKP, PUE ZUS nie zakładałam, nigdy nie było potrzeby :-)
Dzwoniłam rano do naszej kadrowej, zwolnienie było widoczne prawie od zaraz. Sprzedała mi również informację, że od paru dni dzwonią pracownicy z pytaniem o to samo, więc coś jednak musi być na rzeczy z IKP.
IKP potrafiło nam zjadać kwarantanny - pojawiały się i znikały, więc nie mam zaufania do ich migracji danych. Pue ZUS zakładałam dawno, ale bez wychodzenia z domu (mam profil zaufany autoryzowany przez bank), także moze spróbuj przeklikac

reklama
Są tu jakieś przyszłe mamy w 20-21tc? Czy Was tez w tych tygodniach kłuje, tak mniej więcej, przy kościach biodrowych? Raz jedna, raz druga strona, czasami z obu stron… zastanawiam się czy to macica, jajniki czy może zupełnie coś innego 🫢

Są tu jakieś przyszłe mamy w 20-21tc? Czy Was tez w tych tygodniach kłuje, tak mniej więcej, przy kościach biodrowych? Raz jedna, raz druga strona, czasami z obu stron… zastanawiam się czy to macica, jajniki czy może zupełnie coś innego 🫢
biodrowych (miejsce gdzie jest głową kości udowej) czy bardziej w miednicy? Ja zawsze miałam skłonność do rwy kulszowej i bólu biodra, więc w ciąży mi to towarzyszy - już teraz z miesiąc. Oprócz tego spojenie mnie boli, ale to też u mnie standard, bo bolało już w I ciąży a z każdą kolejną to już szybciej i gorzej ;)

IKP potrafiło nam zjadać kwarantanny - pojawiały się i znikały, więc nie mam zaufania do ich migracji danych. Pue ZUS zakładałam dawno, ale bez wychodzenia z domu (mam profil zaufany autoryzowany przez bank), także moze spróbuj przeklikac
Tak poklikałam, że mnie zapraszają do oddziału, żeby potwierdzić osobiście 🙂

Ahh.. Jestem po wizycie u ginekologa. Będę mieć dziewczynkę 🤰😍 cieszę się mega, chodź całkowicie obstawiałam z mężem chłopczyka. W takim razie będzie Gabrysia.. ❤️

Pytałam o to usg połówkowe i mówił że spokojnie można iść w 19 tygodniu 😉

Ahh.. Jestem po wizycie u ginekologa. Będę mieć dziewczynkę 🤰😍 cieszę się mega, chodź całkowicie obstawiałam z mężem chłopczyka. W takim razie będzie Gabrysia.. ❤️

Pytałam o to usg połówkowe i mówił że spokojnie można iść w 19 tygodniu 😉
W ktorym jestes tygodniu jesli moge spytac?
My mamy jutro wizyte w 16 tygodniu, mam nadzieje, ze tez juz poznamy plec😊

reklama
Do góry