reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Czy ktoś już jest po połówkowych? Czy mialyscie badane przepływy w łożysku i u dziecka? Głowę dam sobie uciąć, że w poprzednich ciążach mi badali na połówkowych.
ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wyszedł Wam już brzusio ??

ja mam dopiero 23czerwca te połówkowe z NFZ ale pewnie z tydzień/ dwa wcześniej pójdę prywatnie bo chce tez zdjęcia 3D ładne, a niby koło 22 tygodnia wychodzą najładniejsze 🙈

Co do imienia to trzy lata temu była mowa o Marcelince (jak byłam w ciąży z Aleksiem), teraz jednak chyba to imię mi się przejadło i pomysłów kompletnie brak 🤷‍♀️🙈

Wczoraj oficjalnie zamieniłam swoje zwykłe spodnie na ciążowe🙂

U mnie już widoczny, a dopiero 18 tydzień 🤰

W ktorym jestes tygodniu?
U mnie 16 tydzien i sama nie wiem.. niby cos tam juz widac ale czasem mam wrazenie, ze przed ciaza jak sie najadlam to wygladalam tak samo😂
17+4 i dodatkowe 2 kg do wagi startowej. W jeansy i dresy sprzed ciąży wejdę, ale zrobiło mi się strasznie niewygodnie. Generalnie jak chcę ukryć, to ukryję, jak chcę, żeby było widać to widać 🙂

Oj u mnie wyszedł <3 i to spory, jestem w 18tc i w zasadzie koło 13 tc już było widać:) a jakoś od tygodnia chyba czuje Julka, jeszcze nie wiem tego na 100% ale na to wygląda <3

Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄

reklama
Suuuper, zazdroszcze Wam dziewczyny😃 moze za ten tydzien-dwa i u mnie wiekszy brzuchol wyskoczy.
A jak z cellulitem i rozstepami?
Ja przed planowaniem ciazy bralam tabletki anty i cellulit mialam calkiem spory, po odstawieniu ladnie zszedl, az zapomnialam ze moge miec takie ladne uda ale dlugo to nie trwalo bo zaraz przywitalam sie z fasolka i znowu cellulit wylazi. Z rozstepami to inna bajka bo dawna mam caly tylek i biodra w zeberke wiec tam to chyba juz nie ma miejsca na nowe😂 przynajmniej tak mi sie wydaje😂Mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac piersi i brzuch w calosci😄

Brzuszek to może się pojawić z dnia na dzień 🙈🙈🙈 ja się kładłam bez a obudziłam już z brzusiem🙈

Mi w poprzedniej ciąży rozciągnęło się miejsce po kolczyku w pępku + już na porodówce zrobiły mi się lekkie na brzuchu No ale to trzeba się mocno przyjrzeć żeby to zobaczyć 🙈 teraz niestety pewnie sie pogłębia 🙈🙈🙈🙈

Do góry