reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny,

Wracam po długiej przerwie i naszych zawirowaniach. Opisze w skrócie bo potrzebuje ojojania...

4 tyg temu - rozyczka reaktywna w obu klasach przeciwciał. Wizyta u ginekologa - panika. SKierowanie do specjalisty chorob zakaznych - wizyta - szpital. Badania, badania, badania. Finalnie - Przebyty w lutym Covid wpłynął na wyniki badań i wirusa różyczki u mnie nie stwierdzono. Poziom mojego stresu przez jakies 2,5 tyg osiągał apogeum. Wymiotowałam, nie mogłam jeść - tragedia.

Cukrzyca ciążowa stwierdzona 4 tygodnie temu,. Jestem na insulinie nocnej, dieta. Jestem wsciekla ze nie moge jesc tegp na co mam ochote, żyje od posiłku do posilku i 3/4 czasu spedzam w kuchni...
Mam nerwobóle, chodze też do fizjoterapeuty. Generalnie załamka tym wszystkim.

Mamy tutaj mamuśki z cukrzycą ciążową? Mam pare pytań a moja diabetolog jest taka wredna że o nic sie nie mozna zapytać xD
A jak u Ciebie ciała ketonowe rano? Ja jem non stop, mam dość jedzenia i gotowania. Dziś mnie brzuch od rana boli z przejedzenia.. A rano i tak ciała ketonowe w moczu w miare wysokie 🤦‍♀️ idzie zwariować. Bo nie gloduje sie, jem weglowodany, juz mi sie odbija i marze o jednym dniu lżejszego jedzenia...

Jak tam na dziś?
Cisza jakaś na forum.
Jutro mam prenatalne,to 1 genetyczne i ten test pappa też pewno gun zrobi. Poczytałam o tym teście trochę że wiele dziewczyn i tak robi Nifty bo pappa opierając się na statystyce mega niepokoi.
Robicie to Nifty?
Jeden czynnik w pappa to wiek wiec juz moje 38 zaważy
:(
Ja nie zrobię nifty, bo mnie nie stać ;) zobaczysz co Ci wyjdzie. Może nie ma się czym martwić. Ważne, aby znaleźć dobrego gina, który dobrze zinterpretuje PAPPe. Mojej koleżance w wieku 33 powychodziły jakieś bzdury na pappie, ale lekarz powiedział, że to z racji wieku i ze ma się nie przejmować

Hej dziewczyny 😚
Miłego dnia dla wszystkich, u nas obudziło mnie cudne słońce.
Wczoraj pierwszy raz w ciąży zmieniłam męża żaby zabrał mnie do maka. Nie mogłam przestać i nimi myśleć, choć tak na prawdę ja w maku mi jem,czasem zabierzmy córkę, niestety dzieci w przedszkolu zbierają zabawki z happy meal a moja kiedyś wróciła z płaczem że wszyscy mają jakieś misie a ona nowy, więc czasem jedziemy 😉😉
Ja w maku zawsze brałam tylko latte ale wczoraj w tv była reklama i jak zobaczyłam te burgery to nie mogłam przestać o nich myśleć. I wyciągnęłam maestro, byłam zaspokojona kulinarnie a potem pożałowałam bo bolał mnie w nocy żołądek. Ale warto było dla tej chwili błogości 😁 raczej tego nie powtórzę ale czas pokaże przede mną jeszcze 28 tygodni ciąży, więc zobaczymy co tam Karotka będzie chciała jeść 🤣

reklama
Witam Nowe Dziewczyny. Jak widzicie ten wątek ma już ponad 600 stron. Od początku założenia, trochę się zdążyłyśmy poznać, zaufać w związku z czym, przeszłyśmy na prywatny wątek, czyli jesteśmy tam bardziej otwarte wobec siebie i wiele z tematów nie nadaje się na forum ogólne. Szczerze mówiąc, nie rozumiem czemu jest tyle osób które nagle się pojawiły, a podczytywały. Zwłaszcza, ze temat prywatnego forum i tego, że CZEKAMY na inne był poruszany kilkakrotnie. Nie obrazicie się, ale żyjemy w czasach gdzie w internecie nic nie ginie.
Myśle, ze będziemy tu zaglądać ale na przyjmowanie do zamkniętego wątku jest trochę późno.

Życzę wszystkim pięknego i słonecznego dnia. 😉

Do góry