reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑
Ja mialam 94 i juz stwierdzona cukrzyca ciażowa...

reklama
Można, ale pytanie czy jest Ci potrzebne żelazo, bo większość z tych na II trymestr już ma żelazo w składzie. Warto zmienić ten prenafolin 1, bo on nie na DHA - lub kontynuować, ale dokupic osobno DHA. Obejrzałam skład Prenafolin 2 i szału nie ma, ja bym nie kupiła. Ty chyba masz termin na początek X? Bo u mnie też 12+kilka dni. Ja teraz przechodzę na Puerie Duo, bo mam bardzo dobra morfologię (i miałam przed ciążą bardzo duży zapas żelaza we krwi) i nie chce żelazowego preparatu. Ale jakby to nie był dla mnie problem, to chyba postawiłbym na Prenatal Duo bo na nim miałam dobre wyniki w poprzedniej ciazy, a Pueria to jednak nowość i mam ograniczone zaufanie.
Pójdę i dopytam w aptece ,nie upieram się przy tej serii tylko podałam tu co brałam teraz

ja właśnie zaczęłam 11 tc ;)
Dalej jakoś nie bardzo ciężarne się czuje.
Coś mnie tam boli w plecach, ale wydaje mi się ze to nerki domagają się porannej porcji płynów 😝
Spać mi się chce, nocka jakaś taka niespokojna była.
Mam złe przeczucia coraz bardziej.
Mam nadzieje, ze to tylko ciążowa schiza.
Mi się właśnie nigdy nic nie śniło a teraz sporo i najlepsze ze pamiętam co.

Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty :p Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?

Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty :p Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?
A może na tym prywatnym można dorzucić jakiś wątek z przepisami

Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty [emoji14] Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?
Jest taki wątek:

Jego plus to że kobiety już po takiej ciąży mogą coś doradzic nam-raczkujacym w tym temacie.

Witam i ja..Zaczęłam 12 tc 😍
Rano jakoś lekko więcej śluzu ale to może po wczorajszych badaniach szyjki która trzyma ok. Poza tym śnią się mi takie sny,że przez ostatnie 3 noce to już chyba że 2 exów ,3 wyjazdy i emocji moc w tych snach...
Za mną poranne mdłości,tak że na szybko wodę piłam by mieć czym zwracać się w stronę muszli 🤢
U mnie dziś też 12 się zaczyna 😍 alemza to od 2:30 do 6spac nie mogłam i ledwo wstałam żeby córkę do szkoły dać... Mówię wrócę idę dalej spac ale już się nie da

Czy przed wizytą u ginekologa, wkładacie luteine dopochwową?
Dziś mam wizytę po 19, a o 18 mam włożyć luteine I się zastanawiam czy nie włożyć jej po wizycie.

reklama
Do góry