reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

U nas dziś gołąbki od teściowej na życzenie mojego syna 😉
Nie ukrywam, że dla mnie plus, bo tylko ugotowałam ziemniaczki.
Za to wygrzebałam się z prania, bo już z pralni do mnie wołało zabierz nas stąd, gdzie żelazko, chcemy do szafy 😂😂😂🙈

reklama
Tak, ale jutro już na szczęście do domu. Tak się zastanawialiśmy czy by babci z młodą nie zakwaterować w szpitalu, ale powiem Wam ,że nie dałabym rady jej zostawić takiej biednej.
biedna kochana, i Ty tez…. Dobrze ze do domku jutro, oby młodej energia wróciła po kroplówka i zaczęła znowu jeść ❤️

a ja dziś na obiad mam suchy chleb, tylko to mi przechodzi przez gardło [emoji25]
tak jak piszecie poczułam głód po 3h a że byłam w pracy nie miałam jak zjeść akurat i teraz mam przerąbane [emoji25]

to co piszecie z tym becikowym to jakaś totalna masakra dla mnie, w Belgi każdy dostaje po porodzie 1000euro nie zależnie od zarobków..

Właśnie to mnie przeraża, kiedy myślimy o powrocie do Polski, płacisz tyle a i tak całe nic z tego masz... mam nadzieję że kiedyś się polepszy w tym naszym kraju

a ja dziś na obiad mam suchy chleb, tylko to mi przechodzi przez gardło [emoji25]
tak jak piszecie poczułam głód po 3h a że byłam w pracy nie miałam jak zjeść akurat i teraz mam przerąbane [emoji25]

to co piszecie z tym becikowym to jakaś totalna masakra dla mnie, w Belgi każdy dostaje po porodzie 1000euro nie zależnie od zarobków..
No i tak powinno być (jak w Belgii) - bo dzisiaj inflacja, wszystko rośnie i mało kto na 2 lub więcej osoby zarabia 1900...Wiec powinni to dostosowac do norm dzisiejszych a tak naprawdę - każda kobieta która płaci zus, czy jest na kruzie i płaci składki powinna dostać becikowe bez względu na zarobki 🤷‍♀️

Ja dzis po wizycie 8+4 wg. OM może to dziwnie zabrzmi ale dopiero dziś dotarło do mnie ze jestem w ciąży.. dostałam skierowania na badania i oczywiście wszystko prywatnie bo i lekarz prywatnie.. u nas z terminami na nfz czekałabym do połowy ciąży 9.04 mam prenatalne.
Do mnie jeszcze nie dotarło, jak Wy to robicie?🥲
Ja jestem dopiero 9tyg ale jeszcze nie dotarło do mnie.. 😅 chyba ze mna cos nie tak

reklama
Do mnie jeszcze nie dotarło, jak Wy to robicie?🥲
Ja jestem dopiero 9tyg ale jeszcze nie dotarło do mnie.. 😅 chyba ze mna cos nie tak
ja tez mam problem z przyswojeniem wiedzy, pomimo tego ze już trzy raz zaglądałam co u kropka słychać, a dodatkowo mam objawy ciążowe na pełnym wypasie.
A jednak fakt ciąży jako takiej jeszcze mnie nie zaatakował, No nierealne mi się to wydaje 😂
Zwłaszcza ze to taka trochę wpadka, niespodzianka na całego 😂

Do góry