reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny ja juz po glukozie uff do przeżycia 😅 wogóle nawet smaczna była. Piłam z myślą o jakiejś slodkiej herbatce ze starbucksa z syropem owocowym i choc byla ciut za słodka, to dalo rade pić. Wogóle wyszlo mi w klinice z glukometru 84 na czczo, myslalam ze bedzie więcej 93 jak ostatnio😱
Sama glukoza jest do wypicia, szczegolnie smakowa, ale potem organizm waruje, ja bynajmniej prawie zemdlama i leżałam na leżance...😒 oby te 2h byly spokojne u Ciebie, powodzenia😘

reklama
@mrsmiki_94 ja ostatnio kaszlałam ponad tydzień ale to już strasznie, myślałam że się uduszę a kilka razy nawet zwymiotowałam od tego kaszlu :/ zaczęłam się martwić czy nie uśmierciłam dziecka przez swoją chorobę, wczoraj czytałam internety czy poronienie zawsze boli, jakie są objawy, mam chore myśli, tymbardziej ze pójdę znów w 11 tyg tak jak ostatnio dowiedziałam się o poronieniu i tak mnie to stresuje ze nie wiem :/ tylko wtedy i bolały mnie żyły w nogach, bolał mnie mocno brzuch w tamtej ciąży, a w tej nie czuje tej ciąży w ogóle, zero objawów wiec jak z pierwszą ciąża gdzie wszystko było super. To mnie podnosi trochę na duchu ,że jednak jest dobrze, ale stresuje mnie to ze mogłam ta chorba i kaszlem zaszkodzić i mam teraz przez to zryty beret :( a do 4 kwietnia daleko :(:(:(:(

@miętowa25 cudne zdjęcie!:) dzidzia pierwsza klasa ;) mi jak jeszcze Sobolewski prowadził pół pierwszej ciąży, to w 13 tyg powiedział jaka płeć i się zgodziło, ale nie wykrył czego innego, poza tym no ja miałam z nim taka spine ze dla swojego świętego spokoju musiałam zmienić lekarza :/ i już nigdy nikomu przez to więcej go nie polecę:( ale Tobie życzę u niego wszystkiego dobrego żeby Cie nie zawiódł do końca, bo to ważne w ciąży :)

Sama glukoza jest do wypicia, szczegolnie smakowa, ale potem organizm waruje, ja bynajmniej prawie zemdlama i leżałam na leżance...😒 oby te 2h byly spokojne u Ciebie, powodzenia😘
Ojej biedna 🥺❤️ mam nadzieje ze mdleć nie będę, narazie minęła juz godzina więc połowa za mną... Oby druga polowa była równie spokojna 🥺

Hej dziewczyny, w którym dniu umawiacie się na usg genetyczne? Mi lekarka powiedziała że najlepiej 12 tydz, wiec umówiłam się na 11+2, zastanawiam się czy to nie za wcześnie i czy lekarz będzie w stanie wszystko sprawdzic
Mi wychodzi 11+5, dzwoniłam się zapisać, podałam pani aktualny tydzień i sama mi ustaliła termin

22.03 idę do swojego gina, jak powie, że za wcześnie to spróbuję zmienić

Ostatnia edycja:
tak, prowadzi ciążę i ma uprawnienia do prenatalnych. Mi sie podoba, miły, rozmowny i nie wstyd o cos zapytać. Chociaż po tylu wizytach u różnych gin już obcy jest mi wstyd u ginekologa hahahah
A kiedy masz prenatalne?
22.03 a Ty? To masz takie odczucia jak ja u mojego lekarza, zawsze dobra atmosfera 🙂

@lenka92 ja idę jak będzie 12+1😉

Nie miej tylko innego zdania niż on ;) , bo wtedy rozpęta się z nim wojna :)
serio? W sensie jaka wojna ?
Ja i tak mam jeszcze support ze strony kliniki. On już radził schodzić z luteiny, ja powiedziałam że się boję więc dla mojego spokoju wpisał receptę. Zobaczymy jak zareaguje jak mu powiem, że w czasie jego urlopu miałam konsultacje z lekarzem z kliniki odnosnie proga 🤣🤣

reklama
@miętowa25 cudne zdjęcie!:) dzidzia pierwsza klasa ;) mi jak jeszcze Sobolewski prowadził pół pierwszej ciąży, to w 13 tyg powiedział jaka płeć i się zgodziło, ale nie wykrył czego innego, poza tym no ja miałam z nim taka spine ze dla swojego świętego spokoju musiałam zmienić lekarza :/ i już nigdy nikomu przez to więcej go nie polecę:( ale Tobie życzę u niego wszystkiego dobrego żeby Cie nie zawiódł do końca, bo to ważne w ciąży :)
a mogę widzieć czym Ci podpadł? Jesli wolisz na priv to proszę

Do góry