reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja od wczorajszego dnia kiedy mnie ten obiad pokonał to czuje się lepiej.W ogóle stwierdzam że jak jestem sama i już intuicyjnie unikam pewnych sytuacji,zapachów itp to jest mi spokojniej.
Brzuch czasem czuję,biust tkliwy ale idzie żyć.
Popatrzylam się dziś do lustra i masakra.... No więc choć na odrosty farba na głowę nałożona i siedzę.
ja już się boje spojrzeć w lustro 😅 nie dość, ze chora to jeszcze bez rzęs, z odrostem, gilem . Sam seks 😏🤣

reklama
cześć dziewczyny. Witam się z Wami po weekendzie, który był bardzo intensywny dla mnie. Dzisiaj mam urodziny 🙈💯✌🏻⭐️, a świętowaliśmy cały weekend, goście i jeszcze raz goście. Zaparłam się sama w sobie i powiem Wam, ze nawet się dobrze czułam przez te 2 dni, co prawde dalej niewiele mogę zjeść, ale oprócz słuchaj bułki w sobotę zjadłam kawałek pizzy( czego szybko pożałowałam), a wczoraj przyjechali moi Rodzice i Mama przywiozła mi pierogi 😌🥺🤤 to było najlepsze co jadłam od 3 tyg, dzisiaj na śniadanie tez 3 pierożki i jest okej, trochę mam zapasu, wiec bede sobie dozować ta przyjemność, bo są na prawdę przepyszne! 🤗
Ale wczoraj wieczorem jak już posprzątaliśmy i ogarnęliśmy w domu to poczułam takie zmęczenie, ból nóg i kręgosłupa, padłam.
Dzisiaj kończę magiczne 27 lat, wiec wierze, ze to będzie dobry rok i kolejne urodziny będę świętować z moim maluszkiem 💖
Miłego dnia! 💞⭐
Wszystkiego najlepszego ❤️🍓🌷!

cześć dziewczyny. Witam się z Wami po weekendzie, który był bardzo intensywny dla mnie. Dzisiaj mam urodziny 🙈💯✌🏻⭐️, a świętowaliśmy cały weekend, goście i jeszcze raz goście. Zaparłam się sama w sobie i powiem Wam, ze nawet się dobrze czułam przez te 2 dni, co prawde dalej niewiele mogę zjeść, ale oprócz słuchaj bułki w sobotę zjadłam kawałek pizzy( czego szybko pożałowałam), a wczoraj przyjechali moi Rodzice i Mama przywiozła mi pierogi 😌🥺🤤 to było najlepsze co jadłam od 3 tyg, dzisiaj na śniadanie tez 3 pierożki i jest okej, trochę mam zapasu, wiec bede sobie dozować ta przyjemność, bo są na prawdę przepyszne! 🤗
Ale wczoraj wieczorem jak już posprzątaliśmy i ogarnęliśmy w domu to poczułam takie zmęczenie, ból nóg i kręgosłupa, padłam.
Dzisiaj kończę magiczne 27 lat, wiec wierze, ze to będzie dobry rok i kolejne urodziny będę świętować z moim maluszkiem 💖
Miłego dnia! 💞⭐
Samych pięknych chwil ❤

infekcje są bardzo grozne dla ciazy.... ale czy jak masz chodzic do gina i sama co jakis czas sobie badania robic?! No nie wiem... chyba bym sie zastanowila... przecież dorosła jestes i wiesz jak mocz do badania pobrać!🤦‍♀️ wiec troche doktor robi z pacjenta idiotę.
Czasem dobrze powtórzyć badanie moczu po kilku dniach.
Może i nie miały ale czy to było dobre ;) moja teściowa urodzila 6 dzieci bez problemów ale nie może się nachwalić teraźniejszego podejścia do życia i zdrowia. I chodzi tu też o wklad ojca w dom i wychowanie dzieci ;)
Jeszcze czekam aż moja babcia przyjedzie bo chcę z nią właśnie pogadać jak to kiedyś było. Jak się dowiadywały o ciąży, czy pamięta czy ktoś poronił czy nie mógł mieć dzieci.

Wszystkiego co najpiękniejsze:)
Ja bym zmieniła bo już bym straciła zaufanie. Mi wyszło kilka bakterii w moczu, dosłownie chyba norma było 5 a ja miałam 7 i już mi przepisał kurację ziołami, kazał powtórzyć mocz i ewentualnie zadzwonić po antybiotyk. Na szczęście tabletki w porę zadziałały o obyło się bez antybiotyku.
zdecydowanie by był. Mój ginekolog może nie jest wybitny, ale jeśli coś wyszło nie tak to zleca mi badanie po raz kolejny. Jeśli dalej jest zle to włącza leki, antybiotyk. Z moczem i infekcjami nie ma żartów.

Dziewczyny dzięki za wasze opinie <3
Umówiłam się na wizytę do innego lekarza

Wiecie może czy na badania prenatalne trzeba mieć już ze sobą wynik pappa i wolnej podjednostki hcg? Lekarz (ten obecny) stwierdził, że mam tylko umówić się na następną wizytę 9,04 gdy będę w 12tyg. ale z tego co śledzę wątek niektóre z was już jadą z wynikiem :)

Karolina1403 wszystkiego co najlepsze 😁
Mietowa25 dokladnie tak, kazdy musi dreptac swoja sciezka i spelniac swoje marzenia 😊
Magdalenams moj sie smieje z kim w ciazy jestem bo czwarta ciaza a przechodze najgorzej 😂
Kwasnoslodka moje przeczucia sie nie sprawdzily ani raz 🤣 zycze Ci zatem aby i twoje byly bledne 🙃🙃
Betty2 chyba musze do sklepu sie kopnac po farbe i ja 😁

@sunny717 u mnie badania prenatalne to najpierw usg i potem pobierają krew i za tydzień konsultacja usg z wynikami krwi. A jak jest w innych placówkach to nie mam pojęcia, niestety.

Dziewczyny dzięki za wasze opinie <3
Umówiłam się na wizytę do innego lekarza

Wiecie może czy na badania prenatalne trzeba mieć już ze sobą wynik pappa i wolnej podjednostki hcg? Lekarz (ten obecny) stwierdził, że mam tylko umówić się na następną wizytę 9,04 gdy będę w 12tyg. ale z tego co śledzę wątek niektóre z was już jadą z wynikiem :)
u mnie jest tak, że trzeba się na wizytę usg umówić w godzinach pracy punktu pobrań i bezpośrednio po usg jest pobranie krwi. Moja lekarka mówi, że najlepiej zrobić to tego samego dnia.

reklama
Do góry