reklama
AnniaSz
Fanka BB :)
Dzień dobry
Czy wczesne wstawanie tez jest objawem ciążowym???- wcześniej żadna siła by mnie w sobotę o 7 z łóżka nie wygnała…
Ja dostałam skierowanie na Pappa test z racji wieku i robię zaraz po powrocie z Grecji- tj 11.04 mam termin.
Wszystkim mającym maluchy w domu - życzę siły… pamietam jak w drugiej ciąży podałam wczesnym popołudniem a mój , wtedy 2-latek, bawił się na kocyku jak ja drzemałam… a teraz jak widzą ze mi się chce spać to mnie sami wysyłają na drzemkę ale „do łóżka a nie na kanapę”
Czy wczesne wstawanie tez jest objawem ciążowym???- wcześniej żadna siła by mnie w sobotę o 7 z łóżka nie wygnała…
Ja dostałam skierowanie na Pappa test z racji wieku i robię zaraz po powrocie z Grecji- tj 11.04 mam termin.
Wszystkim mającym maluchy w domu - życzę siły… pamietam jak w drugiej ciąży podałam wczesnym popołudniem a mój , wtedy 2-latek, bawił się na kocyku jak ja drzemałam… a teraz jak widzą ze mi się chce spać to mnie sami wysyłają na drzemkę ale „do łóżka a nie na kanapę”
k.a.r.o.l.a
Też wcześniej wstaję ale też wcześniej się kładę. Dla mnie ten objaw na plus, gorzej ze starym bo jak się budzę to potrzebuję herbaty i jedzenia. Robi na śpiocha i wraca do łóżka biedny
Robię pappa bo jak się zapisałam na prenatalne to powiedziała 400zł za usg i pappa. Nawet nie dopytałam czy można bez.
Robię pappa bo jak się zapisałam na prenatalne to powiedziała 400zł za usg i pappa. Nawet nie dopytałam czy można bez.
Agu1531
Hej Dziewczyny miłego weekendu.
Ja mam w planach grochówkę ugotować, zgrabić ogródek, złożyć piaskownice i jeszcze mieszkanie ogarnąć, ile wyjdzie z tych moich planów to się okaże [emoji28][emoji57],
Na razie wciagnelam pół suchej bułki,
popijam kawe i mnie nie mdli więc jest dobrze [emoji16]
Ja mam w planach grochówkę ugotować, zgrabić ogródek, złożyć piaskownice i jeszcze mieszkanie ogarnąć, ile wyjdzie z tych moich planów to się okaże [emoji28][emoji57],
Na razie wciagnelam pół suchej bułki,
popijam kawe i mnie nie mdli więc jest dobrze [emoji16]
Ja to bym spala i spala, ale mój 1,5 roczniak wstaje 6:15z zegarkiem w ręku więc i ja wstaje, ale bardzo często on idzie na drzemke i ja razem z nim, a wieczorem tyle razy już z nim zasnęłam jak go kładłam spać, że szok.. Budzę się po 1,5-2godz i jeszcze z godzinę posiedzę z mężem i idę dalej spać ogólnie to czekam aż ten pierwszy trymestr się skończy i to zmęczenie dziwne minie. Jeszcze we środę starszy syn miał testy sprawnościowe do klasy sportowej, no i oczywiście pojechalam ze starszym i młodszym, a że tego dnia pogoda u nas to śnieg i zimno, a tam prawie 2 godz trzeba było stać na dworze to oczywiście odbiło to się na mnie i na młodszym katarem masakra... Wiecie czy w ciąży można się inhalować nebudose czy tylko zwykłą solą fizjologiczna??
angelika9403
Kochane ponawiam pytanie jakie tętno miały Wssze maluszki między 9-10 tc? Pls o info. Martwi mnie nasze bo było 188
Iwkar
Moze się maluszek wtedy ruszal..tętno wtedy przyśpiesza, ale jak lekarz nic nie powiedział ze jest cos nie tak to chyba nie ma co sie martwieć na zapas?Kochane ponawiam pytanie jakie tętno miały Wssze maluszki między 9-10 tc? Pls o info. Martwi mnie nasze bo było 188
Ja nie pomoge bo jestem przed pierwszą wizyta i nie sadze by na pierwszej wizycie badal tętno. Jak bylam w pierwszej ciazy na ktg właśnie jak maluch sie ruszał to tetno zawsze skakało.
angelika9403
Tak to racja że maluszek intensywnie się ruszał bo widziałam. Lekarz mówił że wszystko ok ale ja musialam w internecie wyczytać że norma do 180Moze się maluszek wtedy ruszal..tętno wtedy przyśpiesza, ale jak lekarz nic nie powiedział ze jest cos nie tak to chyba nie ma co sie martwieć na zapas?
Ja nie pomoge bo jestem przed pierwszą wizyta i nie sadze by na pierwszej wizycie badal tętno. Jak bylam w pierwszej ciazy na ktg właśnie jak maluch sie ruszał to tetno zawsze skakało.
Iwkar
Nie martw sie na zapas, lekarz wie co mowi raczej tym bardziej ze dzieciatko się ruszało to faktycznie tetno podrosło, ewentulanie jak bardzo sie martwisz skonsultuj to jeszcze z innym lekarzemTak to racja że maluszek intensywnie się ruszał bo widziałam. Lekarz mówił że wszystko ok ale ja musialam w internecie wyczytać że norma do 180
reklama
miętowa25
mozna nospe, jak boli to śmiało. Ja po transferze bralam przez 10 dni 3x80mg nospy. Pozniej ginekolog mówił ze jak boli, ciagnie to tez można bezpiecznie brać.Jak was bolą brzuchy to zgłosicie ginekologowi. Nie pamiętam czy w początkowej ciąży można, ale pamiętam, że w poprzedniej ciąży brałam bardzo dużo nospy