reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny termin 31.10.22 To początek nadzieji … za sobą mam sporo obciążony wywiad ;( ale Warto wspomnieć o 2 dzieci 5/13lat i teraz obecnie nie planowane … Mam endometriozę … w bliźnie po 3 cc dostałam leki na podtrzymanie ciąży i trzeba czekać na pojawienie się zarodka eh… chyba wiecie jak wpływa na was czas … Witam się z wami skromnie ;) Jest tutaj ktoś z woj. Zach.Pomorskiego np. Szczecin i okolice?
Witaj, powodzenia i dużo spokoju. Jestem z Pojezierza Drawskiego 😉

To ja może na pocieszenie dla tych przy kości powiem, że ciąża niekoniecznie musi oznaczać plus 30 kg 😂 ja w pierwszej +3, a w drugiej 0 kg na plusie, wychodząc ze szpitala ważyłam 8 kg mniej niż przed drugą ciążą 😅
W pierwszej ciąży startowałam z normalnej wagi i przytyłam ok 30 kg. Potem stosowałam różne diety, schudłam ale skończyło się to efektem jojo co finalnie spowodowało, że teraz ważę o 3 kg więcej niż w dniu porodu. Muszę się bardzo pilnować. Póki co waga stoi. Ale dałaś mi ogromną nadzieję, bo jednak nie zależy mi na balaście pod postacią dodatkowych kg a i dla dzidziusia nie jest to zdrowe.
Jutro idę do poradni diabetologicznej. Jestem ciekawa tej wizyty.

Jak tam się czujecie mamusie? Ja obecnie koniec 8 tygodnia. A czuje się oprócz spania dobrze 😂w sumie to nawet nie czuje ze w ciąży jestem
Ja jestem dopiero 6+5 ale jak narazie bez większych zmian. Minimalne zmiany. Jem mniej, szybko mnie zatyka i po zjedzeniu slodyczy lub tłustego czuje jakbym miała w żołądku kamienie i mi sie odbija jak zgaga. Także widze ze inaczej trawi mi sie😅 i wracam do lekkostrawnej diety. Miewam więcej napadów na drzemki i szybciej czuje zmęczenie ❤️

A ja jak na rasowego mola książkowego przystało leżę pod kocykiem, z książką w ręku. Obiecałam sobie przeczytać cała sage Wiedźmina, i tak oto pierwszy tom już za mną. Za chwilę biorę się za koleiny 😉

Wczoraj po wizycie byłam na zakupach. Wiosna się zbliża a córka nie miała ani kurtki ani butów, więc zrobiłam rajd po sklepach w poszukiwaniu wymarzonej fioletowej kurtki. I powiem że się udało. Mamy fioletowa kurteczkę, do tego dwie pary butów, legginsy i bluzeczkę z kotkami.
Przy okazji kupiłam mężowi dwie koszulki i czapkę z daszkiem i spodnie. Wydałam wczoraj kupę kasy, a sobie jak zwykle nic nie kupiłam🤦
Ale te zakupy tak mnie zmęczyły że dziś odpoczywam ile wlezie 😉
O ale fajnie 😅 fanka wiedzmina

reklama
Dzisiaj wyjatkowo jestem zmeczona, czy Wy tez to czujecie? Moze jakis spadek cisnienia dzis jest😅 ciagle czuje ze zasne na stojąco i musze robić przerwy w pracy i odchodzić od komputera... 😴😴😴

Do góry