reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dzisiaj ciasto drożdżowe zagniatalam i mnie zapach odrzucał...
W poprzednich ciążach tak nie miałam..
Jednym słowem nie ma lekko. Em z roboty zmęczony,zjadł i padł a ja tyle co z synem zadanie.Na swoje strachy na lachy nie ma co im nawijać i tak sobie sama ze sobą siedzę.
Jeszcze by to tam na dole moja mama była ...ehhh było by mi lepiej ( chyba)

reklama
Jednym słowem nie ma lekko. Em z roboty zmęczony,zjadł i padł a ja tyle co z synem zadanie.Na swoje strachy na lachy nie ma co im nawijać i tak sobie sama ze sobą siedzę.
Jeszcze by to tam na dole moja mama była ...ehhh było by mi lepiej ( chyba)
Ja mialam moja mame przez jakis czas ze mna, pod koniec ciazy z mniejszym. Tez lekko nie bylo.
W sumie marzy mi sie teraz zeby maz jednak mial prace 9-17 dobrze platna co by mogl po prostu byc i mi pomagac, ale nieeeee, musialo nas wziac na rozkrecanie biznesu -_- Takze nie ma go przewaznie 7:30 do 21-22, a ja sama z dzieciakami i co by sie nie dzialo musze sobie radzic.
No ale coz. mus to mus.
damy rade.
jak nie my to kto ;)?

bedziemy, i psiurwic pod nosami jakie to beznadziejne ze nie mozna po prostu zajsc w ciaze i urodzic dzien pozniej zdrowego bobasa bez tego stresu itd :rofl:
Ja w pierwszej ciąży, cały czas słuchałam, że będę tesknic za czasem gdy dziecko było w brzuchu. Nigdy w życiu 🙈 ten stres żeby wszystko było dobrze, czekanie do następnej wizyty, prenalne to wszysyko jest wykańczające, nie mogę się doczekać żeby tulić maleństwo 🥰 ruchy to cudowne uczucie, ale w całej ciąży to byłoby na tyle 🙈 dobrze , że jest to forum, można trochę ponarzekać 🤣

Ja w pierwszej ciąży, cały czas słuchałam, że będę tesknic za czasem gdy dziecko było w brzuchu. Nigdy w życiu 🙈 ten stres żeby wszystko było dobrze, czekanie do następnej wizyty, prenalne to wszysyko jest wykańczające, nie mogę się doczekać żeby tulić maleństwo 🥰 ruchy to cudowne uczucie, ale w całej ciąży to byłoby na tyle 🙈 dobrze , że jest to forum, można trochę ponarzekać 🤣
otóż to.
Mdlosci, osłabienie, bóle, złe samopoczucie a na wierzchu tego wszystkiego stres jak cholera.
Dwie ciąże za mną i po zadnej nie czułam tęsknoty za ciąża.
I teraz będzie identycznie.
Za dużo stresu.

Można robić do 13+6 więc się mieszczę😉 ale spróbuję coś przesunąć o kilka dni chociaż, ale może być ciężko bo to na NFZ.
A gdzie robisz? Ja dostałam od prywatnego lekarza na NFZ ( test pappa)i polecił mi zrobić w klinice niepłodności Invicta, ja akurat w Warszawie będę robiła, ale mają też placówki w innych miastach.
Dziś dzwoniłam i mam termin na koniec marca.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, tak Was czytam... ze albo macie mdłości i jecie konkretne tylko rzeczy albo jecie rozne dobre rzeczy... a ja po tym ivf kazda rzecz oglądam 3x czy na pewno nie zaszkodzi i do tego cukrzyca ciążowa.... wiec nie moge sobie nawet na zachcianki pozwolić 😔😔

reklama
otóż to.
Mdlosci, osłabienie, bóle, złe samopoczucie a na wierzchu tego wszystkiego stres jak cholera.
Dwie ciąże za mną i po zadnej nie czułam tęsknoty za ciąża.
I teraz będzie identycznie.
Za dużo stresu.
Ja identycznie. Dzieci mogę rodzic ale w ciąży chodzic to żadna przyjemność. No nie licząc ruchów.
W ogóle za długo trwa ta ciąża u człowieka:D

Do góry