reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Witam babki,
Poszłam do wc po 6 i tym sposobem do 8 się udało postać. U nas dzis zima chic wczoraj wiosennie.
Plus że w nocy cyc nie boki za to za dnia wrażliwe sutki.
Leki ogarnięte,śniadanie męczę
A pomysłu na obiad brak , pewno coś a'la pierogi bo syn dentystę ma o 16 to w emocjach

A ja dziewczyny jestem obrzydliwie zmęczona... Spałabym wszedzie... Wstyd się przyznać ale ostatnio w pracy przymklo mi się oko🤣🤣🤣 Ból pierś i sutkow jest ale mniejszy, żadnych mdlosci więc możnaby powiedzieć że luksus... Ale wkurza mnie to zmęczenie bo ja aktywna babka jestem i to dla mnie dziwna sytuacja tym bardziej że w pierwszej ciąży żadnych zupełnie żadnych dolegliwości....

Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa ale mam wielka nadzieje, ze zostane przez najblizsze 9miesiecy :)
3 miesiace temu odstawilam antykoncepcje, od tamtej pory pierwszy cykl po odstawieniu trwal rowne 28 dni, nastepny 32 a kolejny w tym momencie trwa 36 dni. W tym cyklu test owulacyjny wyszedl pozytywny w 21 dniu cyklu czyli 2 tygodnie temu. Od poniedzialku testy ciazowe wychodza pozytywnie, zrobilam ich lacznie 6😆 na kazdym widoczna jest druga kreska, mocniejsza lub slabsza jesli test robilam w ciagu dnia. Dzis zbadalam beta HCG, wynik to 204 U/l. Liczac od ostatniej miesiaczki teoretycznie jest to 5tydzien cyklu wiec wynik powinien wynosic min 217, jednak jesli owulacja byla dopiero dwa tygodnie temu to czy wynik moze byc przez to zanizony? Czy nie jest zbyt niski? Nastepne badanie moge wykonac dopiero w poniedzialek, czy bedzie to odpowiedni czas na sprawdzenie przyrostu?
Jest to moja pierwsza ciaza i ewidentnie jestem przewrazliwiona, chcialabym by bylo jak najlepiej..
Tak jest to możliwe - ja też troche przestraszyłam się że w 5 tyg nie miałam wysokiego ale ja miewam cykle 32, 33 dni a czasem dłużej. Więc moja owulacja była poźniej niż u kobiet które maja 28 cykle i są w 5 tygodniu. To mnie uspokoiło. Też robiłam badanie jak Ty - chyba 2 i pół tygodnia po owulacji i miałam 855. Więc wyglada ze u Ciebie wszystko w normie :) najwazniejszy przyrost zaa 48h lub 72h. Trzymam kciuki ❤️❤️❤️

A ja dziewczyny jestem obrzydliwie zmęczona... Spałabym wszedzie... Wstyd się przyznać ale ostatnio w pracy przymklo mi się oko🤣🤣🤣 Ból pierś i sutkow jest ale mniejszy, żadnych mdlosci więc możnaby powiedzieć że luksus... Ale wkurza mnie to zmęczenie bo ja aktywna babka jestem i to dla mnie dziwna sytuacja tym bardziej że w pierwszej ciąży żadnych zupełnie żadnych dolegliwości....
Mam niestety to samo. Jestem bardzo zmęczona. Jeszcze jak na złość codziennie po pracy mam coś do załatwieni i jak wychodzę o 6.30 z domu to wracam po 18. W domu nie mam siły na nic. Jeszcze dzisiaj ćmi mnie głowa i źle się czuję ale łącze to z przewlekłym zmęczeniem…

Ale naprodukowalyscie znowu :)

Gratuluję udanych wizyt o bijących serduszek [emoji7]

A za dziewczyny z plamieniami i na IP trzymam kciuki :)

Bol piersi i sutków jest i u mnie. A inne objawy tez jakby ustaly i zaczelam się zastanawiać czy wszystko jest okej ?

U mnie też jednego dnia objawy są innego ich nie ma. Dziś strasznie mnie boli głowa, to chyba z niewyspania, bo późno wczoraj wróciłam i jeszcze młody w nocy przyszedł do nas, a to gwarancja niewyspania.

Czy u Was na stacjach benzynowych też taki szał, u nas straszne kolejki, wczoraj w drodze do Wawy nie było stacji na której nie było by korków, ludzie chyba sami się nakręcają. Nic dziwnego, że ceny zaraz pójdą w górę...

6+ tydzień ciąży ;) kropek 4.7mm i serduszko biło ❤️❤️

Załączniki

• IMG_3672.jpg
    IMG_3672.jpg
    135 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Do góry