reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny,a czy któraś z was choruje na Hashimoto ? U mnie nie wiadomo co było przyczyną poronień dostałam skierowanie do hematologa żeby namierzyć problem czy to zespół antyfosfolipidowy czy trombofilia albo sprawy genetyczne albo ta niedoczynność tarczycy. Wraz z moją endokrynolożką chciałyśmy zbić TSH żeby było poniżej 2 i tak zbilysmy ze miesiąc temu miałam 0,244 coś około tego czyli z niedoczynności zrobiła się nadczynność..więc miałam raz brać dawkę letrox 50 a drugiej nocy 75 i jak 07.02 robiłam badania tej bety zrobiłam od razu TSH i wyszło mi 5,5 czyli za wysokie a w ciszy jestem i mam teraz brać tylko 75 znowu i w pt. Będę robiła kontrolnie zobaczyć czy udalo się ja zbić
Też mam Hashimoto. Przed ciążą mialam TSH ok 1,0. Razem z drugą betą zrobiłam też TSH i miałam już 2,37. Endokrynolog zwiększyła mi dawkę Letrox z 75 na 100 i za 2 tygodnie mam sprawdzić TSH jeszcze raz.

reklama
Mi również guma pomaga, a męczy mnie cały dzień, ciągle mi nie dobrze, ściska mi żołądek, jem - źle, nie jem - jeszcze gorzej 😔 dziś już zamówiłam opaski sea band zobaczymy czy pomogą 😊
U syna też opaski się sprawdzają, jakoś rok temu je kupiłam ( bo zaczął nam wymiotować w drodze) i są super, od tamtej pory spokój. Tańsze opaski niż zmiana fotelika( jeździ jeszcze tyłem)
Dziewczyny,a czy któraś z was choruje na Hashimoto ? U mnie nie wiadomo co było przyczyną poronień dostałam skierowanie do hematologa żeby namierzyć problem czy to zespół antyfosfolipidowy czy trombofilia albo sprawy genetyczne albo ta niedoczynność tarczycy. Wraz z moją endokrynolożką chciałyśmy zbić TSH żeby było poniżej 2 i tak zbilysmy ze miesiąc temu miałam 0,244 coś około tego czyli z niedoczynności zrobiła się nadczynność..więc miałam raz brać dawkę letrox 50 a drugiej nocy 75 i jak 07.02 robiłam badania tej bety zrobiłam od razu TSH i wyszło mi 5,5 czyli za wysokie a w ciszy jestem i mam teraz brać tylko 75 znowu i w pt. Będę robiła kontrolnie zobaczyć czy udalo się ja zbić
Ja mam Hashimoto, leczę się od 2001 roku, wiedziałam, że jak tylko zobaczę 2 kreski mam podnieść dawkę ( u mnie z 88 na 100) TSH na następną wizytę . TSH przed zajściem napewno miałam poniżej 2

reklama
Do góry