reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny,a czy któraś z was choruje na Hashimoto ? U mnie nie wiadomo co było przyczyną poronień dostałam skierowanie do hematologa żeby namierzyć problem czy to zespół antyfosfolipidowy czy trombofilia albo sprawy genetyczne albo ta niedoczynność tarczycy. Wraz z moją endokrynolożką chciałyśmy zbić TSH żeby było poniżej 2 i tak zbilysmy ze miesiąc temu miałam 0,244 coś około tego czyli z niedoczynności zrobiła się nadczynność..więc miałam raz brać dawkę letrox 50 a drugiej nocy 75 i jak 07.02 robiłam badania tej bety zrobiłam od razu TSH i wyszło mi 5,5 czyli za wysokie a w ciszy jestem i mam teraz brać tylko 75 znowu i w pt. Będę robiła kontrolnie zobaczyć czy udalo się ja zbić
Też mam Hashimoto. Przed ciążą mialam TSH ok 1,0. Razem z drugą betą zrobiłam też TSH i miałam już 2,37. Endokrynolog zwiększyła mi dawkę Letrox z 75 na 100 i za 2 tygodnie mam sprawdzić TSH jeszcze raz.

reklama
Mi również guma pomaga, a męczy mnie cały dzień, ciągle mi nie dobrze, ściska mi żołądek, jem - źle, nie jem - jeszcze gorzej 😔 dziś już zamówiłam opaski sea band zobaczymy czy pomogą 😊
U syna też opaski się sprawdzają, jakoś rok temu je kupiłam ( bo zaczął nam wymiotować w drodze) i są super, od tamtej pory spokój. Tańsze opaski niż zmiana fotelika( jeździ jeszcze tyłem)
Dziewczyny,a czy któraś z was choruje na Hashimoto ? U mnie nie wiadomo co było przyczyną poronień dostałam skierowanie do hematologa żeby namierzyć problem czy to zespół antyfosfolipidowy czy trombofilia albo sprawy genetyczne albo ta niedoczynność tarczycy. Wraz z moją endokrynolożką chciałyśmy zbić TSH żeby było poniżej 2 i tak zbilysmy ze miesiąc temu miałam 0,244 coś około tego czyli z niedoczynności zrobiła się nadczynność..więc miałam raz brać dawkę letrox 50 a drugiej nocy 75 i jak 07.02 robiłam badania tej bety zrobiłam od razu TSH i wyszło mi 5,5 czyli za wysokie a w ciszy jestem i mam teraz brać tylko 75 znowu i w pt. Będę robiła kontrolnie zobaczyć czy udalo się ja zbić
Ja mam Hashimoto, leczę się od 2001 roku, wiedziałam, że jak tylko zobaczę 2 kreski mam podnieść dawkę ( u mnie z 88 na 100) TSH na następną wizytę . TSH przed zajściem napewno miałam poniżej 2

reklama
Do góry