reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hej! dzięki za założenie wątku! 😍 Zaglądałam chwilkę na wrześniowe mamy ale już uciekły na prywatny.
U mnie z OM termin na 27.09 ale z monitoringu wiem, ze miałam późną owulacje więc ciąża młodsza o tydzień i termin wypada raczej na 3.10.
Pozytywny test ciążowy zaskoczył mnie w poniedziałek 24.01 a staraliśmy się półtora roku. Aby uspokoić emocje zrobiłam dwa razy bete ( 17 dpo- 1194 i 19dpo 2700, progesteron 22).
Mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża❤️
Z objawów delikatne skurcze i pobolewanie podbrzusza, tkliwe piersi i kilka razy delikatne mdłości, bardziej jak wiercenie w żołądku. Dzisiaj byłam na wizycie bo już chciałam coś zobaczyć, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy jest a następna wizyta za 3 tyg.
Trzymam mocno za nas kciuki! musi być dobrze 🥳
Przepraszam ze zapytam, ale się jeszcze gubię. .. dpo skrót co oznacza ? :)

reklama
Ja napiszę również niepewnie ..to moja druga ciąża (w rzeczywistości piąta) ..mam syna prawie 6 letniego ..mam nadzieję,że tym razem się uda ..choć każdy kolejny dzień to dla mnie strach ...boję się. Jutro mam wizytę u ginekologa więc więcej jutro będę wiedzieć ..

Hej :) rozumiem co czujesz, ja liczę ze dotrwam bez problemów jeszcze caludki tydzień i ze strachem chodzę do toalety, żeby nie znaleźć przykrej niespodzianki. Wiec trzymam kciuki i dawaj znać co lekarz powie i czy z ciążą wszystko dobrze :) trzeba nam tylko spokojnie oddychać i myśleć o dobrych rzeczach :)
Ja napiszę również niepewnie ..to moja druga ciąża (w rzeczywistości piąta) ..mam syna prawie 6 letniego ..mam nadzieję,że tym razem się uda ..choć każdy kolejny dzień to dla mnie strach ...boję się. Jutro mam wizytę u ginekologa więc więcej jutro będę wiedzieć ..hej

reklama
Widzę, że nie tylko ja się boję, że coś może pójść nie tak. Mój mąż się tak nakręca, że wczoraj już chciał imię dla dziecka wybierać. Muszę go co chwilę sprowadzać na ziemię. Ale staraliśmy się od kwietnia więc oboje bardzo na to czekaliśmy.

Do góry