reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Te testy domowe kasetkowe z krwi na przeciwciała są teraz tanie. Co prawda dawno nie widziałam w marketach, ale się nie przyglądałam, może jeszcze gdzieś są. Na Allegro tanio sprzedają. Tylko ja wyjdzie Ci IgM + to w sumie nic Ci ta wiedza nie da poza zgłaszaniem w wywiadzie ginekologicznym lub pediatrycznym. Ty bierzesz heparynę (jakoś nie pamiętam jeszcze kto bierze u nas w wątku)?
Ja kupowałam w aptece za 35 zł z patyczkiem do nosa. W lab robili mi taki sam🙂 A z ciekawostek dodam, że na dobę przed objawami cukry zaczęły się podnosić przy sprawdzonym jedzonku, uzyskanie kropli krwi z palca graniczyło z cudem (nakłucie ustawiłam na max, a i tak był problem z jedną uczciwą kroplą), ciśnienie wzrosło (mam nakaz mierzenia dwa razy dziennie). Teraz powoli wszystko wraca do normy🙂

W przychodni trochę krzywo na mnie patrzyli, że chcę mieć test na covid, a ja uznałam, że ciąża to nie czas na leczenie objawowe i czekanie na efekty. Po drugie, u licha, całą ciążę prowadzę prywatnie... Niechże NFZ na mnie choć trochę wyda🙂

W przychodni trochę krzywo na mnie patrzyli, że chcę mieć test na covid, a ja uznałam, że ciąża to nie czas na leczenie objawowe i czekanie na efekty. Po drugie, u licha, całą ciążę prowadzę prywatnie... Niechże NFZ na mnie choć trochę wyda🙂
w zasadzie covid to tylko leczenie objawowe niestety 🤷🏻‍♀️ a co do NFZ to masz rację!

reklama
Do góry