Na NFZ to każdy mało mówmy lekarz chyba,choc w pierwszej ciąży prywatnie jak chodziłam musiałam mu mówić że chyba mam grzybicę ooo ma.pani , szyjka się skraca a jednak się pani szyjka skraca.. nie wiadomo już do jakiego lekarza iśćMonural brałam dwa tygodnie temu.Polozna też mówiła że by nic nie brała na te bakterie..gdyby mi raz wyszły to ok ale.od.poczatku ciąży caly czas to już mnie to stresuje.Sprawdzalam w diagnostyce wykonują wymaz z pochwy ale ciekawe czy w każdym punkcie.
reklama
kaha216
Moderator
My wszystkie możemy się tu domyślać i dzielić się doświadczeniem ale tak naprawdę to lekarz powinien sprawić że czujesz się bezpieczna! więc na spokojnie, bo stres nie jest dobry, u mnie był na takim poziomie wtedy że też nie wiem czy nie przyczynił się do tego co się stało.... na spokojnie ale jednak próbuj działać, ja bym tak zrobiła przynajmniej
Dokładnie, długo się czailam z postami ale już naprawdę nie wiadomo co robic jak się od lekarzy nic nie można dowiedzieć, musiałam się podpytać może ktoś miał podobnie.Juz i żurawinę jadłam i pije sok z żurawiny. Prywatnie robię te badania moczu bo w sumie mi dał raz na początku i potem drugi raz to do pielęgniarek poszłam żeby dały jak mi furagine zapisał a tak to posiewy, toksoplazmoze na własną rękę. Badanie na tokse mi dali w 12tyg. To już miałam swoje badanie ale skorzystałam.jeszcze jedna położna mówi ile te badania dla ciężarnych kosztują przychodnie...My wszystkie możemy się tu domyślać i dzielić się doświadczeniem ale tak naprawdę to lekarz powinien sprawić że czujesz się bezpieczna! więc na spokojnie, bo stres nie jest dobry, u mnie był na takim poziomie wtedy że też nie wiem czy nie przyczynił się do tego co się stało.... na spokojnie ale jednak próbuj działać, ja bym tak zrobiła przynajmniej
Dodatkowo półtora roku poroniłam i miałam łyżeczkowanie dlatego też taka spanikowana jestem.Nie dawno jeszcze bolał mnie brzuch czułam kulkę na dole w prawym boku i dopiero jak pokazałam lekarzowi mówi że mięśniak ale jest poza macica i nie powinnien kolidować. Nie wiem czy to już wiek czy słaby organizm że wszystko wychodzi nie tak..Dokładnie, długo się czailam z postami ale już naprawdę nie wiadomo co robic jak się od lekarzy nic nie można dowiedzieć, musiałam się podpytać może ktoś miał podobnie.Juz i żurawinę jadłam i pije sok z żurawiny. Prywatnie robię te badania moczu bo w sumie mi dał raz na początku i potem drugi raz to do pielęgniarek poszłam żeby dały jak mi furagine zapisał a tak to posiewy, toksoplazmoze na własną rękę. Badanie na tokse mi dali w 12tyg. To już miałam swoje badanie ale skorzystałam.jeszcze jedna położna mówi ile te badania dla ciężarnych kosztują przychodnie...
aspekt
Fanka BB :)
Pobierają tylko w tych, które wychodzą w wyszukiwarce jako punkty z wymazem ginekologicznymMonural brałam dwa tygodnie temu.Polozna też mówiła że by nic nie brała na te bakterie..gdyby mi raz wyszły to ok ale.od.poczatku ciąży caly czas to już mnie to stresuje.Sprawdzalam w diagnostyce wykonują wymaz z pochwy ale ciekawe czy w każdym punkcie.
@JM* Ja 2 razy poroniłam, ostatnia ciążę miałam straszna, zakończona przedwcześnie, wiele miesięcy dochodzenia do siebie pod względem gin i psychicznym, dużo wizyt u różnych lekarzy. Teraz początki też były trudne, krew się lala od 4 TC. Ale nie myślę o fatum, o wieku, o obciążeniach, myślę że razem z dzieckiem dam radę, bardzo bym chciała, żeby to nie był kolejny wcześniak, żebym mogła pracować i spędzić z dziećmi wakacje. Każda ciąża jest inna, czasem coś idzie nie tak, to zazwyczaj od nas - matek - w ogóle nie zależy.
Nie myśl w ten sposób, że wszystko wychodzi nie tak. Jesteś już za połową. Niedługo się to skończy, trzeba zacisnąć zęby i znaleźć może jakiegoś ginekologa, który bardziej przejmie się sprawą. Skąd jesteś?
crainte
Fanka BB :)
Ja myślę, że Twój spokój jez bezcenny. Jak tylko Cie stać poszukaj innego dobrego lekarza i skonsultuj. Kurcze lekarz powinien też dbać o Twoją psychikę, a nie być sam zadowolony, że mu się wynik badania podoba..Woj.pomorskie
reklama
robiłam jakieś 3 tygodnie temu .. teraz mam 7 czerwca badania, a 9 lekarza. I czeka mnie krzywa cukrowa przez to ze w pierwszej ciąży miałam cukrzyceA robiłaś niedawno badania moczu i krwi?
No więc właśnie ja się nastawiam na uspokajanie w wózku... Mój stary wózek też nie był jakis super amortyzowany, ale jednak dawało się nim bujać na boki (może dlatego że miał 3 koła i trafił do mnie po 2 dzieciach i przeżył moich kolejnych 3) a tutaj w sklepie to tak średnio to bujanie - amortyzacja na tyle dobra, żeby nie wytrząsc dziecka na krawężnikach i krzywych chodnikach, ale jednak te wózki ze sprężynami przy kołach dużo bardziej miękkie.