reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉

reklama
Jaaacie dziewczyny ja jeszcze nic nie mam 🙉 wczoraj zamówiłam pierwsze śpiochy na wyprzedaży w smyku i tyle... mam w planach coś przyśpieszyć jak od czerwca pójdę na L4, ale trochę mnie zestresowałyście. To będzie moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem co jest ważne przy wyborze wózka 🙉
Spokojnie, ja nie kupiłam nic , poza poduszką do karmienia, a i to tylko dlatego, że była za 10 zł przy zakupie mojej poduchy do spania. Mam gondolę i fotelik, ale kółka i spacerówka jeszcze jeżdzą z obecną właścicielką. Mam kombinezon na zimę, ale oddam komuś, bo chłopaka głupio ubierać w różowe 😁 Jak powyżej przeczytasz w lipcu będą promocje 😁

Ja mam dwa zestawy spioszków tylko, wczoraj mnie kusiło -25% na brw i ogladałam łóżeczka ale jakoś nic mnie nie skusiło :p ja czekam do drugich prenatalnych i wtedy chyba kupię kosz mojżesza na start :)

Czy któraś z Was kupuje juzwózek? Bo ja zrobiłam głupotę i znalazłam na olx taki, który mi teoretycznie odpowiada, ale nie byłam w żadnym sklepie, w ogóle go nie widziałam a na dodatek mam auto w warsztacie, więc ani podjechać do sklepu, ani do tych ludzi po odbiór. A teoretycznie spełnia wszystkie moje wymagania, włącznie z ceną i kolorem.
ja mam cybex balios lux S :) dostałam od mamy w prezencie 3w1 z fotelikiem cybex b2. Cena bardzo fajna bo 3000/3300 za 3w1. Prowadzi się fajnie, mega ważne spacerówka składa się w jedna cześć bez wyjmowania siedziska! No i składa się jedna ręka. Polecam :)
Z Alexim miałam junama diamond satin mirror tez bardzo polecam ale gondolka lubiła się porysować, a spacerówka składana z dwóch części (stelaż i siedzisko
Osobno) za to mega fajnie się prowadzili, amorki niezniszczalne :)
Obydwa wózki kupowałam w akpol bo akurat trafiałam na promki 🙈

Jedyne co wam polecam dziewczyny to patrzcie na wagę fotelika do auta bo j się w zeszłej ciąży wpakowałaM z cybexem cloud q ( rozkładał się do pozycji leżącej) i był tak ciężki ze każde wyciąganie to była dla mnie udręka…
A czy ktoras z mamusiek ma moze wozek junama diamond? Jestem w nim zakochana, polecacie?
ja miałam ten satin mirror (różowe złoto) byłam bardzo zadowolona z gondoli za to tak jak mówię spacerówka składana w dwie części mnie drażniła i pitem zmieniłam wózek na i na spacerówkę :) ale do amortyzacji i komfortu prowadzenia nie mogę się absolutnie doczepić No i fakt są piękne 😍😍😍

Ja wozek chciałam kupować na wakacje, ale trafiła mi się okazja bo był w sklepie tylko jeden z tym kolorem który mi się wymarzył :) ubranek już trochę mam, brakuje mk pojedynczych. Do zakupu zostało łóżeczko i fotelik do auta plus kosmetyki dla mnie i córeczki :)

Praca w ciąży.
Do kiedy planujecie pracować w ciąży? Pytam oczywiście osób bez powikłań ani innych wskazań do szybkiego zwolnienia. Ja chciałam pracować do połowy sierpnia czyli u mnie to do około 32 czy max 34 tygodnia. Praca lekka przy kompie. Jakie są wasze plany? Jak mówię o tym koleżankom to mówią, że jestem nienormalna... że to za długo.

Praca w ciąży.
Do kiedy planujecie pracować w ciąży? Pytam oczywiście osób bez powikłań ani innych wskazań do szybkiego zwolnienia. Ja chciałam pracować do połowy sierpnia czyli u mnie to do około 32 czy max 34 tygodnia. Praca lekka przy kompie. Jakie są wasze plany? Jak mówię o tym koleżankom to mówią, że jestem nienormalna... że to za długo.
Ja w jednej ciąży pracowałam do 36tc i pierwszego dnia l4 urodziłam. W sierpniu planuje wziac urlop wypoczynkowy i myślę, że już po nim nie wrócę do pracy. Termin mam na 30IX, ale najmłodsze dziecko urodzilam w 34tc.

Ja chciałam do końca sierpnia, ale już czuje ze raczej nie dam rady, obstawiam koniec lipca, a ostatnio tak mnie męczy siedzenie 8h że nie wiem czy ten koniec lipca to nie za długo. QUOTE="Anulka4247, post: 22578455, member: 205245"]
Praca w ciąży.
[/QUOTE]

Praca w ciąży.
ja pracowałam do kwietnia 🙈 ale ja pracowałam z dziećmi wiec bałam się różnych osp, jelitowek i innych takich, ciagle w ciąży przeziębiona chodziłam 🙈🙈🙈 No i w sumie to lekarz mnie namówił, ze nie ma co ryzykować :)

reklama
Praca w ciąży.
Ja nie pracuje już od początku marca.. Ale u mnie warunki pracy nie pozwalały na bezpieczną pracę w ciąży... Substancje chemiczne, dość szkodliwe... Jestem laborantką

Do góry