reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

5l
Czy któraś z Was kupuje juzwózek? Bo ja zrobiłam głupotę i znalazłam na olx taki, który mi teoretycznie odpowiada, ale nie byłam w żadnym sklepie, w ogóle go nie widziałam a na dodatek mam auto w warsztacie, więc ani podjechać do sklepu, ani do tych ludzi po odbiór. A teoretycznie spełnia wszystkie moje wymagania, włącznie z ceną i kolorem.
Ja mam po siostrzenicy, brat jest rozsądny, ufam, że wybrał dobrze🙂 A.co Cię niepokoi?

reklama
5l
Hej Dziewczyny! Od 21 tygodnia ciąży przysługuje 1 wizyta położnej środowiskowej zakontraktowanej na NFZ (po 31 tygodniu ciąży 2 wizyty w tygodniu). Korzystacie? Jakie macie doświadczenia z tym związane?
Jednego nie rozumiem... Mam wybraną położną, bo chwile przed ciąża zmieniałam przychodnię. Jak to teraz ogarnąć? Iść do Niej z informacją, że jestem w 18 tygodniu? Trudno minto sobie wyobrazić 🙂

A tak w ogóle kupujecie już wyprawkę? Ja mam tylko to, co dostaję, a zakupy planuję zacząć w wakacje 🙂

@crainte U mnie wystarczy zadzwonić do przychodni i powiedzieć, że się jest w ciąży i w związku z tym prosi się o kontakt z położna. Im na tym zależy, bo za każde spotkanie NFZ płaci.

A czy ktoras z mamusiek ma moze wozek junama diamond? Jestem w nim zakochana, polecacie?
w wątku rówieśniczym mojego dziecka był taki wózek, mama była zadowolona i dobrze sprzedała, przy czym męczyła się z nim na schodach ( ale to z każdym z tego segmentu tak jest )

Hej Dziewczyny! Od 21 tygodnia ciąży przysługuje 1 wizyta położnej środowiskowej zakontraktowanej na NFZ (po 31 tygodniu ciąży 2 wizyty w tygodniu). Korzystacie? Jakie macie doświadczenia z tym związane?
W poprzedniej ciąży korzystałam i byłam bardzo zadowolona. Musiałam siedzieć w domu z powodu skróconej szyjki i nie moglam kontynuować szkoły rodzenia więc dla mnie to była super opcja. Poopowiadała mi jak się przygotować do porodu, jak to wszystko wygląda w szpitalu, sprawdzała tętno dziecka i ogólnie czy wszystko jest ok. Mogłam też do niej zadzwonić w razie gdyby coś mnie niepokoiło.To była moja pierwsza ciąża i było mi to bardzo potrzebne. Przychodziła do mnie też po porodzie.

reklama
Nastawiałam się, że w sierpniu będę kupować i że jednak wytypuje kilka modeli a nie miłość z olx, bo nawet nie czytałam żadnej opinii o tym wózku ;)
🙂🙂 chyba nie będę potrafiła Ci pomóc.. U mnie takie emocjonalne zakupy się sprawdzają, ale ja nie będę miała porównania do innych wózków😁

Do góry