reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A w którym tygodniu najlepiej zapisać się na to połówkowe USG? Ja jestem zapisana na 19 tydzień, ale nie wiem czy nie przełożyć na 20, co myślicie? Będzie bardziej dokładne?

reklama
Ja na prenatalne idę do LuxMedu, więc też nie wiem czego się tam spodziewać, czy zrobią mi dokładnie to badanie i wszystko sprawdzą.. ciężko stwierdzić, pierwszy raz idę do tego lakarza. Chodź mój lekarz prowadzący zachęcał mnie właśnie do zapisania się do niego.

U Mnie na prenatalnych w szpitalu nie pokazują nic na monitorze, nie dają zdjęcia.. wiec wiem tyle co wyczytam z tej kartki.. prywatnie lekarz jednak pokazuje wszystko🙈 liczy wszystkie paluszki, pokazuje wszystko dokładnie, sprawdza nie tylko to co trzeba No i przede wszysktim wszystko wyjaśnia dokładnie 🥰🥰🥰🙈ja przynajmniej czułam duży niedosyt wiedzy po tych prenatalnych na NFZ, poszłam do mojego lekarza to dostałam płytkę z całego badania, przełączył na chwile na 3D 🙈

A w którym tygodniu najlepiej zapisać się na to połówkowe USG? Ja jestem zapisana na 19 tydzień, ale nie wiem czy nie przełożyć na 20, co myślicie? Będzie bardziej dokładne?

Chyba między 18 a 22 tyg.. ja będę ponad 22 tydzień na NFZ ale pani stwierdziła ze te tygodnie to najbardziej się pilnuje przy pierwszym badaniu prenatalnym bo tam to jest istotne do krwi itd i tutaj już nie ma aż takich restrykcji 🙈
Myśle ze będzie Ok :)

Niby od 18 do 22 tyg ale na stronie mamaginekolog czytałam że najlepiej między 20+0, a 21+6.

Hmmm... Mój lekarz prowadzący, jak inten od prenatalnych sami wyznaczyli termin🙂
I na kiedy masz? W jakim tygodniu? Ja jestem zapisana na 19+6. Ale może zmienię tylko terminów nie ma na razie na później, więc muszę czekać i tak. Ale jutro mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego to go dopytam czy może tak zostać czy na później się wpisać 😉

reklama
I na kiedy masz? W jakim tygodniu? Ja jestem zapisana na 19+6. Ale może zmienię tylko terminów nie ma na razie na później, więc muszę czekać i tak. Ale jutro mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego to go dopytam czy może tak zostać czy na później się wpisać 😉
U jednego mam 20+6, a u drugiego 21+4. Ten pierwszy to mój lekarz, ten drugi to ciąg dalszy prenatalnych.

Do góry