reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale wagę szacują na podstawie tych wymiarów, więc widocznie jest OK. Jak nie ma jakichś odchyłów typu krótka noga a szeroki brzuch, to nie ma się co czepiać.
No niestety, zapaliłam 350 zł i de facto nigdzie w dokumentacji nie mam pomiarów (tylko crl), bo nie sądzę, żeby komputer jej siorbal z aparatu USG, bo aparat raczej stary. Wkurza mnie to, bo wiem co w takiej cenie jest w innych miejscach. Do tego to nie jedyny mój problem z nią.

Warto zmienić jeszcze lekarza tym bardziej że to nawet nie połowa ciąży i jeszcze się nachodzimy na wizyty

reklama
Jestem już po badaniu. Wyszło lepiej, ale nadal brak kości nosowej i przezierność karku niezmieniona. W tej placówce nie wykryto wady serca, ani nieprawidłowego obrazu mózgowia, nie stwierdzono na 100% skrócenia kości, choć Pani Dr powiedziała, że widzi skrócenie, natomiast na USG w pomiar jest w normie. Jednak zaznaczyć muszę, że warunki badania były trudne i ciężko było coś zobaczyć dokładnie, tym bardziej, że dziecko nie chciało się pokazać. Dalej zalecana jest amniopunkcja. Ja ze swojej strony chyba zrobię NIFTY, bo wyniki są szybciej a moja psychika już średnio daje radę. A na amnio i tak się umowie. Walczę dalej, jest ciężko, ale pojawił się jakoś mały promyczek nadziei.

MK92 jak się czujesz? Co z Twoim maleństwiem? Miałaś robione jeszcze jakieś badania?

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze, czy uzywacie jakis kosmetykow pielegnacyjnych czy wiekszosc odstawilyscie?
Pod pepkiem rosna mi pojedyncze wloski i skubie je pesetka po czym za kazdym razem od wrastajacych wloskow robia mi sie czerwone slady. Przed ciaza wystarczylo posmarowac jakims tribioticiem czy inna mascia i zaraz znikalo a teraz praktycznie na wszystkim jest info, zeby nie stosowac w ciazy. Pomozcie blagam, naskubalam sobie i teraz mam brzydkie slady a za 3 dni ide na usg.. wstyd przed lekarzem😣
Sama podpatrzę 😅 mam to samo nawet zauważyłam, ze wloski mialam jasne a teraz mi ciemnieją 😳 na tej linii pionowej. Nie wiem czy juz w faceta sie zamieniam czy jeszcze nie 😅

Sama podpatrzę 😅 mam to samo nawet zauważyłam, ze wloski mialam jasne a teraz mi ciemnieją 😳 na tej linii pionowej. Nie wiem czy juz w faceta sie zamieniam czy jeszcze nie 😅
Z osobistego doświadczenia radzę, że - jeśli jeszcze nie wyrywalas - lepiej przymknąć oko, może to się cofnie po ciąży (ew. będzie można rozjaśnić stężona woda utleniona). Ja zrobiłam eksperyment i wyrwałam 3 i od tego czasu te 3 mam mocne (w ciążach mi sie wzmacniaja). Cała reszta zbladła i jest akceptowalna.

Z osobistego doświadczenia radzę, że - jeśli jeszcze nie wyrywalas - lepiej przymknąć oko, może to się cofnie po ciąży (ew. będzie można rozjaśnić stężona woda utleniona). Ja zrobiłam eksperyment i wyrwałam 3 i od tego czasu te 3 mam mocne (w ciążach mi sie wzmacniaja). Cała reszta zbladła i jest akceptowalna.
No właśnie wyrywałam też 😅 i ściemniały. Ale zauważyłam ze meszek jaki miałam jakby lekko ściemniał.. To przez hormony?
Ale w takim razie nie bede go dotykać bo narobie sobie wiekszej bidy 😅 a po porodzie rozjaśnię i będzie git

No właśnie wyrywałam też 😅 i ściemniały. Ale zauważyłam ze meszek jaki miałam jakby lekko ściemniał.. To przez hormony?
Ale w takim razie nie bede go dotykać bo narobie sobie wiekszej bidy 😅 a po porodzie rozjaśnię i będzie git
no właśnie mi ten meszek ściemniał i wymyśliłam, że sobie 3 przypadkoae wyrwe i zobaczę, bo może w ogóle nie odrosną. Myliłam się ;)

reklama
Do góry