reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
ja sama sobie nie robię paznokci ani włosów, wiec zamierzam chodzić do fryzjera i na pazury cały czas 😄chyba tylko na poród zrezygnuje w ostatnim miesiącu z hybryd, bo nie jestem pewna co do stanowiska lekarzy odnosnie pomalowanych paznokci w trakcie porodu.
ja miałam robiony french na rękach i stopach 🤭

Oliwia088 opieka w trakcie ciazy troche lipna ale mnie zszokowaly, zeby sie umowic musze czekac 2 tyg 😂
Tak jak DianaO pisze sa 2 usg plus wizyty u poloznych.
Paznokci nie robie odkad w szpitalu robie bo nam niewolno 😭 a ja mam bardzo slabe i lamiace sie pazurki.

Hej dziewczyny byłam dziś na wizycie usg i strach i stres jest spory bo jest tylko pęcherzyk ciążowy wiec powiedział że jest wcześnie i jeszcze 2 tygodnie i dopiero następne usg …
Muszę poświecić więcej czasu na czytanie bo tyle nadajecie że szok macie niezłe tempo…

Ja jestem pewna, że zalecają, aby nie malować u stóp przed porodem :) paznokcie sinieją jak się dzieje się coś niepokojącego.
Ja u stóp miał zrobiona na poród, ręce bez hybrydy.
Co ciekawe po porodzie w kilka dni spadła mi sama z każdego palca, wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałam, a robię w tym samym miejscu.

A badałaś TSH w ostatnim czasie? W ciąży lubi skakać. Ja jak jeszcze nie wiedziałam, że mam chorą tarczycę to przy tsh 4,5 miałam między innymi takie jakby kołatanie serca i uczucie niepokoju. Po lekach przeszło.
Robiłam na wizytę, było w normie. Jutro pójdę do lekarza, a gdyby nie znalazł przyczyny to w poniedziałek będę robiła badania na kolejną wizytę to jeszcze raz sprawdzę, może coś się zmieniło.

Ja z kolejną obawą😩 przeczytałam gdzieś na forum że ten Doppler zabija zarodki i schizuję strasznie, bo moja ginekolog dała posłucha serduszka. Jakie macie doświadczenia w tym temacie ? Bo wczoraj byłam w siódmym niebie a dziś znów nerwy 🥺

reklama
Do góry