reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, jak to jest z tymi dentystami? Kiedy warto leczyć zęba w razie czego? Na wizycie dostalam zlecenie zeby zrobić przegląd zębów, ze w razie czego najlepiej bedzie teraz wyleczyć. W internecie gdzies pisze ze najlepiej leczyc w drugim trymestrze.

Jakie macie opinie na ten temat? Wogole znieczulenie zęba wplywa jakos na płód?
Lepiej leczyć w drugim jeśli może poczekać, ale ostry stan zapalny zwiększa znacznie ryzyko poronienia, więc wtedy trzeba ocenić co ma większą korzyść.

reklama
Fajne, fajne [emoji2956] moje gusta lubię koszule do spania ale częściej śpię w spodniach i długim rękawie bo mi zimno, mój ciagle przykręca grzejnik w sypialni i marznę [emoji38],

Oddaj starego, ja uwielbiam chłodno w nocy! 😁
W sobotę mam fryzjera, rzęsy w poniedziałek i właśnie się umawiam na jakiś makijaż. Zostaje tylko kiecka ✊🏽😀

Wiem, że łatwo napisać ale czasme jak się człowiek na czymś zafiksuje to ten aspekt urasta do ogromnej rangi. Spojrz z dystansu na całą siebie, masz rodzinkę, dzieciaki, fajnego faceta, jest impreza, Twoi ludzie tam będą. A nad figurą możesz popracować i też będzię ekstra. Łatwiej zrzucić kilogramy niż znaleźć faceta z którym chce się mieć dzieci i jeszcze się uda ❤
I jak już się ogarniesz, to czym gorszy stan wyjsciowy, tym większy efekt WOW po zmianie. Wiec niech się napatrzą, żeby potem podziwiali co zdziałałaś.
Udanej imprezki!

Dziewczyny, jak to jest z tymi dentystami? Kiedy warto leczyć zęba w razie czego? Na wizycie dostalam zlecenie zeby zrobić przegląd zębów, ze w razie czego najlepiej bedzie teraz wyleczyć. W internecie gdzies pisze ze najlepiej leczyc w drugim trymestrze.

Jakie macie opinie na ten temat? Wogole znieczulenie zęba wplywa jakos na płód?
Ja leczę odrazu, z tym, że ja jestem twardziel i nigdy nie miałam znieczulenia, a praktycznie każdy ząb leczony. Nie wyobrażam sobie chodzić np z bólem.

Mi dentystka mowila ze teraz takie znieczulenia że nie ma to wpływu. Też ueazam że lepiej leczyć a nie z bólem chodzić.

Babki a mnie niepokoi to czasem odczucie rozciągania i ciągnięcia w dole brzucha..Czy możliwe że czuję to bardziej z racji że jednak jestem po cc?

Oddaj starego, ja uwielbiam chłodno w nocy! 😁

Wiem, że łatwo napisać ale czasme jak się człowiek na czymś zafiksuje to ten aspekt urasta do ogromnej rangi. Spojrz z dystansu na całą siebie, masz rodzinkę, dzieciaki, fajnego faceta, jest impreza, Twoi ludzie tam będą. A nad figurą możesz popracować i też będzię ekstra. Łatwiej zrzucić kilogramy niż znaleźć faceta z którym chce się mieć dzieci i jeszcze się uda ❤
I jak już się ogarniesz, to czym gorszy stan wyjsciowy, tym większy efekt WOW po zmianie. Wiec niech się napatrzą, żeby potem podziwiali co zdziałałaś.
Udanej imprezki!
🥺 dziękuje Ci ❤️

Mi dentystka mowila ze teraz takie znieczulenia że nie ma to wpływu. Też ueazam że lepiej leczyć a nie z bólem chodzić.

Babki a mnie niepokoi to czasem odczucie rozciągania i ciągnięcia w dole brzucha..Czy możliwe że czuję to bardziej z racji że jednak jestem po cc?
Nie pomogę, bo mnie praktycznie nic tam nie boli, na początku miałam wrażenie że siedzi tam balon i gniecie mi wszystkie narządy, od jakiegoś czasu spokój. Oczywiście już świruje,czy u mojej fasolki wszystko ok. Wizyta dopiero 22.03.
I jeszcze to moje lepsze samopoczucie od dziś 🤔 objawy są źle nie ma ich jeszcze gorzej.

Myslalam ze Tylko ja taK mam,a jednak Ty również. Też jestem po cc i czuje wiele razy w ciągu dnia jakby chcialo mnie od środka cos rozerwać. Tak delikatnie ale jednak. I odrazu się zastanawiam co jest..

mam od przedwczoraj to samo. Też jestem po cc, ale 8 lat temu. To chyba po prostu czas taki - macica zaczyna rosnąć i się rozpychać, więzadła się naciągają...

reklama
mam od przedwczoraj to samo. Też jestem po cc, ale 8 lat temu. To chyba po prostu czas taki - macica zaczyna rosnąć i się rozpychać, więzadła się naciągają...
Ja tez 7 lat temu ale czasem czuje szczególnie na wieczor jakby mnie kto w krocze kopnął
O albo jak zakaszlę to w boku zakłuje...
Wzięłam magnez,zobaczymy
Moja wizyta też 21.03..oszaleję

Do góry