Lea2022
Moderator
U Ciebie 9+4, u mnie 9+1, więc mamy pełne prawo mieć podobnieJa tez 7 lat temu ale czasem czuje szczególnie na wieczor jakby mnie kto w krocze kopnął
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U Ciebie 9+4, u mnie 9+1, więc mamy pełne prawo mieć podobnieJa tez 7 lat temu ale czasem czuje szczególnie na wieczor jakby mnie kto w krocze kopnął
Mój gin w pierwszej ciąży stwierdził, że lekki ból, dyskomfort, uczucie rozciągania są ok dopóki naprawdę nie czuje, że to przekracza moje granice. Trzeba liczyć się, że macica będzie powiększać się do ogromnych rozmiarów, wiec można coś odczuwać. Po prostu sluchaj się ciała, jeżeli nie jest to niesamowity ból daj sobie czas. Wtedy mnie uspokoił, w sumie logicznie rzecz biorąc to faktycznie macica musi się mega napracować i rozciągnąć, wiec taka praca musi jakoś dawać znać.Mi dentystka mowila ze teraz takie znieczulenia że nie ma to wpływu. Też ueazam że lepiej leczyć a nie z bólem chodzić.
Babki a mnie niepokoi to czasem odczucie rozciągania i ciągnięcia w dole brzucha..Czy możliwe że czuję to bardziej z racji że jednak jestem po cc?
Mnie czasem lekko pociągnie ale może raz dziennie albo rzadziej. Większość czasu nie czuje tam nic. zauważyłam ze jak jestem spięta, stres, mniej jem to mnie bardziej ciągnie lub kluje. Możliwe ze ostatnio masz stresujacy czas?Mi dentystka mowila ze teraz takie znieczulenia że nie ma to wpływu. Też ueazam że lepiej leczyć a nie z bólem chodzić.
Babki a mnie niepokoi to czasem odczucie rozciągania i ciągnięcia w dole brzucha..Czy możliwe że czuję to bardziej z racji że jednak jestem po cc?
Ok,dzięki za odzew...Mój gin w pierwszej ciąży stwierdził, że lekki ból, dyskomfort, uczucie rozciągania są ok dopóki naprawdę nie czuje, że to przekracza moje granice. Trzeba liczyć się, że macica będzie powiększać się do ogromnych rozmiarów, wiec można coś odczuwać. Po prostu sluchaj się ciała, jeżeli nie jest to niesamowity ból daj sobie czas. Wtedy mnie uspokoił, w sumie logicznie rzecz biorąc to faktycznie macica musi się mega napracować i rozciągnąć, wiec taka praca musi jakoś dawać znać.
O tak, też to może być jeden z czynnikówMnie czasem lekko pociągnie ale może raz dziennie albo rzadziej. Większość czasu nie czuje tam nic. zauważyłam ze jak jestem spięta, stres, mniej jem to mnie bardziej ciągnie lub kluje. Możliwe ze ostatnio masz stresujacy czas?
Ja leczyłam od początku ciąży. Nie wiem jak ze znieczuleniem ale dentysta normalnie proponował więc pewnie można.Dziewczyny, jak to jest z tymi dentystami? Kiedy warto leczyć zęba w razie czego? Na wizycie dostalam zlecenie zeby zrobić przegląd zębów, ze w razie czego najlepiej bedzie teraz wyleczyć. W internecie gdzies pisze ze najlepiej leczyc w drugim trymestrze.
Jakie macie opinie na ten temat? Wogole znieczulenie zęba wplywa jakos na płód?
Nie wiem czy możesz czuć bardziej ze względu na CC. Ale choć dziecia małe to już tam się rozciąga. U mnie w drugiej ciąży był armagedonMi dentystka mowila ze teraz takie znieczulenia że nie ma to wpływu. Też ueazam że lepiej leczyć a nie z bólem chodzić.
Wy dziewczyny po cc to chyba musicie zrobić badanie blizny? Znaczy na usg.Ja tez 7 lat temu ale czasem czuje szczególnie na wieczor jakby mnie kto w krocze kopnął
O albo jak zakaszlę to w boku zakłuje...
Wzięłam magnez,zobaczymy
Moja wizyta też 21.03..oszaleję
Mnie klinika nie dopuściła do inseminacji bez oświadczenia przez dentystę, ze żeby mam zdrowe. I bardzo dobrzeJa leczyłam od początku ciąży. Nie wiem jak ze znieczuleniem ale dentysta normalnie proponował więc pewnie można.
Moja prowadząca przy każdym usg ogląda wszystko łącznie z blizną - czy w ciąży czy nie.Wy dziewczyny po cc to chyba musicie zrobić badanie blizny? Znaczy na usg.