reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
kochana, każda jedna z nas, która nie mieści się w spodnie meczy się z niczym innym jak gazami i przesuwającym się powoli do góry jelitami na ta chwile ;)
Aż do 12tc dno macicy ( czyli górna cześć macicy) nie wystaje poza kość łonowa ❤️ także fizycznie nie ma opcji aby ktokolwiek wykazywał brzuszek ciążowy we wcześniejszym etapie. Gazy i przesuwające się organy- tak ;) im więcej było ciąż, tym słabsze są mięśnie brzucha, wiec nasze bebechy szybciej doprowadzają do wybrzuszenia nas ;) ale na brzuszek spowodowany dzidziusiem to dopiero po 12tc kochana.
Wiec ciesz się płaskim brzuchem poki możesz ;)
Dziękuję! Niby człowiek wie, ale jak przeczyta u kogoś to inaczej :D

Spróbuj może wody z sokiem malinowym? U mnie to zadziałało

Dziewczyny co polecacie na problemy z wypróżnianiem;( od zawsze mam problemy … staram się jeść według schematu żywieniowego więcej ale mniejszych porcjach niestety problem mój tak narasta że paść można ;( może macie jakieś skuteczne sposoby ?

Druga, ale pierwszą straciłam bardzo szybko, więc nie mogłam dojść do etapu powiększającego się brzuszka. Także tak, na pewno to wpływ.

Chociaż uspokoiłoby mnie to bardzo. Teraz następna wizyta pod koniec marca i zastanawiam się czy jeszcze po skończonym 10 tygodniu nie iść i sprawdzić czy wszystko jest nadal ok zanim pójdę na prenatalne.
Ja mam wizytę u swojego ok 10 TC a później idę na prenatalne, jestem po dwóch stratach i lekarz sam chce mnie obejrzeć przed.
Jak masz być spokojniejsza to idź.

kurcze, wody samej z siebie nie daje rady. Soków tez nie.
A herbatę pije truskawkowo- malinowa.
20220306_133440.jpgU mnie tyle w temacie obiadu.A pytał Em czy podlać ziemniaki sosem z mięsa...podlał od serca...I pojedzone buuu.....

Ja też wody czystej nie mogę a rano leki pomijam...od razu mam rewoltę

Zobacz załącznik 1376283U mnie tyle w temacie obiadu.A pytał Em czy podlać ziemniaki sosem z mięsa...podlał od serca...I pojedzone buuu.....

Ja też wody czystej nie mogę a rano leki pomijam...od razu mam rewoltę
zjadłam świeżo upieczone bułki na sucho.
Taka miałam ochotę ale jak poczułam zapach wypierających się bułek to mnie zemdliło.
I tak zjadłam, bo w żołądku pustka, ale musiałam jeść z zatkanym nosem 🤮

reklama
Dziewczyny, a jak to jest i czy któraś z Was miała lekkie plemienia po badaniu?
ostatnio mi się nawinął taki temat i chciałam podpytac jak to u Was było.

Do góry