reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, chciałam się pożegnać. Życzę Wam spokojnych miesięcy i zdrówka. U mnie przygoda się kończy. Serce pęka 💔 dobrze że mam już dwie pociechy. Oni trzymają mnie przy życiu. W poniedziałek wizyta, ale już szczęścia po niej nie będzie. Dziękuję za wsparcie. Życzę Wam wszystkiego dobrego. A ja jeszcze kiedyś zawalczę o swoje szczęście. Tylko muszę się pozbierać. ❤️
Kochana wiem co czujesz. Też przez to przechodzilam w listopadzie... Tak bardzo jestem z Tobą... Wiem ze łatwo się mówi ale jesteś silna dasz sobie radę, może nie w tym momencie ale niedługo zaświeci słońce. Trzymaj się kochana.

Dziewczyny, chciałam się pożegnać. Życzę Wam spokojnych miesięcy i zdrówka. U mnie przygoda się kończy. Serce pęka 💔 dobrze że mam już dwie pociechy. Oni trzymają mnie przy życiu. W poniedziałek wizyta, ale już szczęścia po niej nie będzie. Dziękuję za wsparcie. Życzę Wam wszystkiego dobrego. A ja jeszcze kiedyś zawalczę o swoje szczęście. Tylko muszę się pozbierać. ❤️
Jeju tak mi przykro 🥺💔 trzymaj sie cieplutko tam kochana, dużo sił!! Daj nam znać za niedługo jak pojawi sie pesteczka - bo sie pojawi, teraz przed Tobą juz lepsze chwile za które trzymam kciuki!!!

Dziewczyny wytłumaczcie mi bo ja tego nie kumam. Czy biochemiczna i puste jajo płodowe to to samo?
Ciąża biochemiczna to niepowodzenie w implantacji zarodka zapłodnionej komórki jajowej w macicy lub krótko po nim, czasami miesiączka spóźnia się kilka, kilkanaście dni i wiele kobiet nie zauwaza nawet tej ciąży, wtedy beta jest bardzo niska i szybko spada.

Puste jajo płodowe to wytworzony pęcherzyk, który widać na usg ale bez zarodka.

Kasiek88 - czyli jednak :( bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie [emoji8]

Bo to są badania istotne w potwierdzonej ciąży. A beta jest zalecana tylko w wyjątkowych przypadkach, ale teraz moda na robienie jej milion razy. Zaraz zostanę oskarżona o straszenie [emoji14] ale nawet prawidłowo rosnąca beta nie daje gwarancji, ja miałam aż do 15 tys a niestety nie wyszło. Trzeba odganiać złe myśli i doczekać usg [emoji3526] będzie dobrze!
W sumie to ginka na tym pierwszym USG, gdzie jest widoczny sam pęcherzyk napisała: "ciąża potwierdzona"

Byłam przekonana, że beta to taki "mus" na początku ciąży. Nie pamiętam już ile razy miałam robiona w poprzedniej ciąży

Teraz badania krwi będę robiła 11.03 i wizytę mam 18. Chciałabym się doliczyć który to będzie TC, ale chyba nie mam pojęcia [emoji28] wg mnie 8-9 ale ta ciąża jest chyba młodsza

Kasiek88 - czyli jednak :( bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie [emoji8]

W sumie to ginka na tym pierwszym USG, gdzie jest widoczny sam pęcherzyk napisała: "ciąża potwierdzona"

Byłam przekonana, że beta to taki "mus" na początku ciąży. Nie pamiętam już ile razy miałam robiona w poprzedniej ciąży

Teraz badania krwi będę robiła 11.03 i wizytę mam 18. Chciałabym się doliczyć który to będzie TC, ale chyba nie mam pojęcia [emoji28] wg mnie 8-9 ale ta ciąża jest chyba młodsza
ja np nie robiłam bety, czekałam do 8 tc na wizytę i tyle. Ale druga ciąża jest zupełnie inna, nie analizuje się już tak ani nie myśli o tym.

ja np nie robiłam bety, czekałam do 8 tc na wizytę i tyle. Ale druga ciąża jest zupełnie inna, nie analizuje się już tak ani nie myśli o tym.
Ja też nie robiłam tym razem bety, czekam na wizytę i się okaże, uznałam ze beta i tak niczego nie zmieni, potwierdzi to co test ciążowy, a usg dopiero powie cala prawdę;)

Kurcze w piątek zaczęłam się uspokajać z tą wojna ale teraz znów zaczynam się bać, pol świata pomaga Ukrainie, Rosja nie jest w stanie jej zdobyć, Putin przecież się nie podda a jak on się w końcu wnerwi to wypali te bomby atomowe bo przecież nie przyzna nigdy racji że zrobil źle, nie wiem czy jest szansa zakończenia tego dobrze dla całego świata. Przeraża mnie to

reklama
Do góry