reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Gratulacje wszystkim z wizyt ♥️♥️♥️ dziewczyny jak Wy tutaj szalejecie z pisaniem to nie mogę 😅 ja mam mega mało czasu i nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić … tak mi się ostatnio chce spać … tragedia .. ciagle śpię i ciagle mi mało, cukier w normie także chyba to tylko dzidzia rośnie i mi zabiera energię 😅ale niech bierze ile chce byle była zdrowa ♥️♥️

reklama
Dziewczyny. Drugi dzień już wjechał apap. Co jest 😭 Pierwsza ciąża taka nie była. Cały dzień mam mdłości, a tylko poczuje głód i coś zjem to albo umieram w łóżku, albo walczę z sobą nad wc. No koszmar. Ile to jeszcze potrwa.. wszystko mi śmierdzi, ciągnie mnie pachwina, pocę się jak prosiak. 🤦🏽‍♀️
kochana wybacz, ale nie pocieszę Cie, ja już tak ładna chwile zdycham…. Może do lekarza i da coś przeciwwymiotne co byś się nie odwodnila ?

Ostatnio młody mi wymiotował i lekarz dał ten lek, jest też dla kobiet w ciąży

Załączniki

• received_5165980970112660.jpeg
    received_5165980970112660.jpeg
    31,6 KB · Wyświetleń: 45
Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa ale mam wielka nadzieje, ze zostane przez najblizsze 9miesiecy :)
3 miesiace temu odstawilam antykoncepcje, od tamtej pory pierwszy cykl po odstawieniu trwal rowne 28 dni, nastepny 32 a kolejny w tym momencie trwa 36 dni. W tym cyklu test owulacyjny wyszedl pozytywny w 21 dniu cyklu czyli 2 tygodnie temu. Od poniedzialku testy ciazowe wychodza pozytywnie, zrobilam ich lacznie 6😆 na kazdym widoczna jest druga kreska, mocniejsza lub slabsza jesli test robilam w ciagu dnia. Dzis zbadalam beta HCG, wynik to 204 U/l. Liczac od ostatniej miesiaczki teoretycznie jest to 5tydzien cyklu wiec wynik powinien wynosic min 217, jednak jesli owulacja byla dopiero dwa tygodnie temu to czy wynik moze byc przez to zanizony? Czy nie jest zbyt niski? Nastepne badanie moge wykonac dopiero w poniedzialek, czy bedzie to odpowiedni czas na sprawdzenie przyrostu?
Jest to moja pierwsza ciaza i ewidentnie jestem przewrazliwiona, chcialabym by bylo jak najlepiej..

Załączniki

• C673B4B7-C64D-437C-BF5F-E95FF0883483.jpeg
    C673B4B7-C64D-437C-BF5F-E95FF0883483.jpeg
    155 KB · Wyświetleń: 42
Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa ale mam wielka nadzieje, ze zostane przez najblizsze 9miesiecy :)
3 miesiace temu odstawilam antykoncepcje, od tamtej pory pierwszy cykl po odstawieniu trwal rowne 28 dni, nastepny 32 a kolejny w tym momencie trwa 36 dni. W tym cyklu test owulacyjny wyszedl pozytywny w 21 dniu cyklu czyli 2 tygodnie temu. Od poniedzialku testy ciazowe wychodza pozytywnie, zrobilam ich lacznie 6😆 na kazdym widoczna jest druga kreska, mocniejsza lub slabsza jesli test robilam w ciagu dnia. Dzis zbadalam beta HCG, wynik to 204 U/l. Liczac od ostatniej miesiaczki teoretycznie jest to 5tydzien cyklu wiec wynik powinien wynosic min 217, jednak jesli owulacja byla dopiero dwa tygodnie temu to czy wynik moze byc przez to zanizony? Czy nie jest zbyt niski? Nastepne badanie moge wykonac dopiero w poniedzialek, czy bedzie to odpowiedni czas na sprawdzenie przyrostu?
Jest to moja pierwsza ciaza i ewidentnie jestem przewrazliwiona, chcialabym by bylo jak najlepiej..
w teorii piczy się od ostatniej miesiączki, ale jeśli cykle są nieregularne a Ty wiesz kiedy była owulacja to radziłabym dla spokoju ducha liczyć od owulacji, czyli zapłodnienie miało miejsce około 2 tygodnie temu wiec teraz jesteś 4tydzien+ .
A zatem beta w teorii sensowna.
W praktyce przy nieregularnych miesiączkami najlepiej wstrzymać się do usg i wówczas zostaną zrobione pomiary mające na celu określić wiek ciąży ;)

A tak w ogóle to gratki ;)

Ja odstawiałam rocznego synka, bo zależało nam na małej różnicy wieku, a niestety karmienie dwukrotnie skutecznie blokowało płodność 😅 więc do roku chciałam go karmić, żeby nie robic tego jego kosztem, a po odstawiłam bez mm, kompletnie nie chciał ruszyć, nawet mojego mleka z butelki. Więc stopniowo ograniczałam wszystkie najmniej ważne, potem zmienilismy usypianie na bez piersi, aż zostało tylko nocne. Budził się tylko raz i jak się okazuje nie z głodu, wystarczy dać mu wody z bidonu i poprzytulac i spi dalej. Ale to też dużo od dziecka zależy, powodzenia ☺️!
U mnie bardzo podobna historia 🤗 Tylko córka budzi się w nocy więcej niż raz, ale nigdy z głodu 🙈

reklama
Do góry