reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny a ja tak z innej beczki :D wytłumaczcie mi jak to jest jeśli dziecko rodzi się w październiku to do żłobka idzie od 1 września czy np zapisujesz się do żłobka i jak się dostanie to się ustala ze np jak skonczy roczek i pójdzie dopiero jak ja wroce do pracy ?? Pojęcia nie mam jak to jest, bo synek z sierpnia w październiku poszedl do prywatnego a tam wiadomo kiedy chcesz wtedy idziesz a od marca dostal się do państwowego bo nowy żłobek otworzyli hmmm wiec zupełnie inaczej wszystko i teraz kminie jak to wygląda w przypadku dzieci z drugiej części roku :)
U nas jest tak, że największe szanse dostania się do państwowego żłobka są jak dziecko dostanie tylko PESEL, już wtedy można,a nawet trzeba zapisać. Ja zapisałam jak miał pół roku i o dziwo się dostał, ale ostatecznie nie poszedł. W naszym przyjmowali dziecko po ukończeniu 12 m- cy. W ciągu roku też są przyjęcia, ale napewno mniej niż we wrześniu. Poszedł do przedszkola jak miał 2.9 w tym do którego chodzi przyjmują od 2.5 roku. W przedszkolu w trakcie roku dołączały dzieci, które ukończyły wymagany wiek.( Przedszkole niepubliczne)
Słyszałam, o żłobkach gdzie można zapisać nienarodzone dziecko. Tak naprawdę trzeba zapytać, bo każda placówka może mieć inne zasady.

Mój synek ma 7 lat,1.08 mu 8 stuknie to 8 lat różnicy będzie. I też fajnie
Ja wiem,że z rozpędu itd itp ale mega podziwiam jak tu piszecie o dzieciach rok po roku . Teraz jak widzę ile w 1 klasie jest nauki to ...podziwiam.
Chyba wolę moje realia choć nie do końca to człowiek zdecydował/decyduje...wiadomo.

Lodówka nadal mnie odgania, dobrze że syn płatki na śniadanie. Nad sobą myslę- nie idzie się przyjrzeć co mam w tej lodówce ;)
Narazie woda i leki
Na dziś brzuch coś ciągnie,cyc większy ale nie boli
też mam córkę w 1 klasie :):) sama nke ogarniam tego szybkiego programu tylko co chwilę wymiana części książek :)

też mam córkę w 1 klasie :):) sama nke ogarniam tego szybkiego programu tylko co chwilę wymiana części książek :)
O Hej,fajnie...będziemy między zeszytem a smoczkiem biegać.
Fakt,jest tego masa...moja tesciowa nie pomaga bo w jej świadomości kl 1 to taka zabawa...musze ją resetować i uświadamiać ;)

Dziewczyny a ja tak z innej beczki :D wytłumaczcie mi jak to jest jeśli dziecko rodzi się w październiku to do żłobka idzie od 1 września czy np zapisujesz się do żłobka i jak się dostanie to się ustala ze np jak skonczy roczek i pójdzie dopiero jak ja wroce do pracy ?? Pojęcia nie mam jak to jest, bo synek z sierpnia w październiku poszedl do prywatnego a tam wiadomo kiedy chcesz wtedy idziesz a od marca dostal się do państwowego bo nowy żłobek otworzyli hmmm wiec zupełnie inaczej wszystko i teraz kminie jak to wygląda w przypadku dzieci z drugiej części roku :)
u Nas rekrutacja jest raz w roku w maju...dzieci zaczynają uczęszczać od września (żłobek państwowy) i podstawą jest ilość zdobytych punktów... Starsza niestety nie dostała się chodziła do prywatnego, natomiast młodsza miała to szczęście dostać się z losowania (bo to jak wygrana w lotka) :)

Kurcze to wychodzi ze pewnie ze żłobkiem podobnie 🤔🤔🤔 albo może że dziecko "chodzi" od 1 września, płacisz mimo że go nie ma a puszczasz wtedy kiedy uważasz ale miejsce jest tak jakby - zaklepane ? Hmmm 🤔🤔
płacisz stałą opłatę (tak u Nas jest) jednynie wyżywienie odliczają jeśli nie chodzi (1 rok była w sumie może 2 tyg wieczne choroby 3c zapalanie płuc potem oskrzela masakra)

O Hej,fajnie...będziemy między zeszytem a smoczkiem biegać.
Fakt,jest tego masa...moja tesciowa nie pomaga bo w jej świadomości kl 1 to taka zabawa...musze ją resetować i uświadamiać ;)
Mój syn za tydzień skończy 8 lat, ale poszedł wcześniej do szkoły i jest w II klasie. Ale szkoła prywatna, klasa 10 osób, super wychowawczyni i wszystko ogarniają na miejscu. Ale u nas dodatkowo szkoła muzyczna i to na 2 instrumentach, więc tez mamy wesoło ;)

reklama
Jeju jak mnie dziś teściowa wkur.... do teraz tak mnie ciągnie w podbrzuszu...prosiłam wczoraj by przyjechała do młodszej przed 8 najlepiej 7.40 bo musze jeszcze starszą do szkoły zawieźć i do pracy na 8. a ona dziś 8.01 i jeszcze zdziwiona o co chodzi...obie się spóźniłyśmy masakra co za babsztyl

Do góry