reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny a ja tak z innej beczki :D wytłumaczcie mi jak to jest jeśli dziecko rodzi się w październiku to do żłobka idzie od 1 września czy np zapisujesz się do żłobka i jak się dostanie to się ustala ze np jak skonczy roczek i pójdzie dopiero jak ja wroce do pracy ?? Pojęcia nie mam jak to jest, bo synek z sierpnia w październiku poszedl do prywatnego a tam wiadomo kiedy chcesz wtedy idziesz a od marca dostal się do państwowego bo nowy żłobek otworzyli hmmm wiec zupełnie inaczej wszystko i teraz kminie jak to wygląda w przypadku dzieci z drugiej części roku :)
U nas jest tak, że największe szanse dostania się do państwowego żłobka są jak dziecko dostanie tylko PESEL, już wtedy można,a nawet trzeba zapisać. Ja zapisałam jak miał pół roku i o dziwo się dostał, ale ostatecznie nie poszedł. W naszym przyjmowali dziecko po ukończeniu 12 m- cy. W ciągu roku też są przyjęcia, ale napewno mniej niż we wrześniu. Poszedł do przedszkola jak miał 2.9 w tym do którego chodzi przyjmują od 2.5 roku. W przedszkolu w trakcie roku dołączały dzieci, które ukończyły wymagany wiek.( Przedszkole niepubliczne)
Słyszałam, o żłobkach gdzie można zapisać nienarodzone dziecko. Tak naprawdę trzeba zapytać, bo każda placówka może mieć inne zasady.

Mój synek ma 7 lat,1.08 mu 8 stuknie to 8 lat różnicy będzie. I też fajnie
Ja wiem,że z rozpędu itd itp ale mega podziwiam jak tu piszecie o dzieciach rok po roku . Teraz jak widzę ile w 1 klasie jest nauki to ...podziwiam.
Chyba wolę moje realia choć nie do końca to człowiek zdecydował/decyduje...wiadomo.

Lodówka nadal mnie odgania, dobrze że syn płatki na śniadanie. Nad sobą myslę- nie idzie się przyjrzeć co mam w tej lodówce ;)
Narazie woda i leki
Na dziś brzuch coś ciągnie,cyc większy ale nie boli
też mam córkę w 1 klasie :):) sama nke ogarniam tego szybkiego programu tylko co chwilę wymiana części książek :)

też mam córkę w 1 klasie :):) sama nke ogarniam tego szybkiego programu tylko co chwilę wymiana części książek :)
O Hej,fajnie...będziemy między zeszytem a smoczkiem biegać.
Fakt,jest tego masa...moja tesciowa nie pomaga bo w jej świadomości kl 1 to taka zabawa...musze ją resetować i uświadamiać ;)

Dziewczyny a ja tak z innej beczki :D wytłumaczcie mi jak to jest jeśli dziecko rodzi się w październiku to do żłobka idzie od 1 września czy np zapisujesz się do żłobka i jak się dostanie to się ustala ze np jak skonczy roczek i pójdzie dopiero jak ja wroce do pracy ?? Pojęcia nie mam jak to jest, bo synek z sierpnia w październiku poszedl do prywatnego a tam wiadomo kiedy chcesz wtedy idziesz a od marca dostal się do państwowego bo nowy żłobek otworzyli hmmm wiec zupełnie inaczej wszystko i teraz kminie jak to wygląda w przypadku dzieci z drugiej części roku :)
u Nas rekrutacja jest raz w roku w maju...dzieci zaczynają uczęszczać od września (żłobek państwowy) i podstawą jest ilość zdobytych punktów... Starsza niestety nie dostała się chodziła do prywatnego, natomiast młodsza miała to szczęście dostać się z losowania (bo to jak wygrana w lotka) :)

Kurcze to wychodzi ze pewnie ze żłobkiem podobnie 🤔🤔🤔 albo może że dziecko "chodzi" od 1 września, płacisz mimo że go nie ma a puszczasz wtedy kiedy uważasz ale miejsce jest tak jakby - zaklepane ? Hmmm 🤔🤔
płacisz stałą opłatę (tak u Nas jest) jednynie wyżywienie odliczają jeśli nie chodzi (1 rok była w sumie może 2 tyg wieczne choroby 3c zapalanie płuc potem oskrzela masakra)

O Hej,fajnie...będziemy między zeszytem a smoczkiem biegać.
Fakt,jest tego masa...moja tesciowa nie pomaga bo w jej świadomości kl 1 to taka zabawa...musze ją resetować i uświadamiać ;)
Mój syn za tydzień skończy 8 lat, ale poszedł wcześniej do szkoły i jest w II klasie. Ale szkoła prywatna, klasa 10 osób, super wychowawczyni i wszystko ogarniają na miejscu. Ale u nas dodatkowo szkoła muzyczna i to na 2 instrumentach, więc tez mamy wesoło ;)

reklama
Jeju jak mnie dziś teściowa wkur.... do teraz tak mnie ciągnie w podbrzuszu...prosiłam wczoraj by przyjechała do młodszej przed 8 najlepiej 7.40 bo musze jeszcze starszą do szkoły zawieźć i do pracy na 8. a ona dziś 8.01 i jeszcze zdziwiona o co chodzi...obie się spóźniłyśmy masakra co za babsztyl

Do góry