O tak! Taki dreszczyk emocjiJa również rożki Dziewczyny, a czy Wam też towarzyszy jakiś taki nieokreślony niepokoj/stres/ekscytacja? Ja dzisiaj normalnie cała chodzę chociaż nic się nie dzieje, nie wiem czy to kwestia hormonów czy już tak nie mogę się doczekać że aż tak emocjonalnie się nakręcam
reklama
Madziszy
Fanka BB :)
Ojezu to chyba hak ten mix się robi z sokie. Pomaranczowym teraz nie pamiętam dokladnie ale to chyba było 40ml na szklankę dopełnione sokiem z pomarńczy wypite jednym duszkiemA ile wypiłaś?
Madziszy
Tak jest na kilka dni przed porodem bynajmniej ja tak miałam na 2 dni przed jak coś chciałam powiedzieć o porodzie to aż się jąkałam i płakała jednocześnieJa również rożki Dziewczyny, a czy Wam też towarzyszy jakiś taki nieokreślony niepokoj/stres/ekscytacja? Ja dzisiaj normalnie cała chodzę chociaż nic się nie dzieje, nie wiem czy to kwestia hormonów czy już tak nie mogę się doczekać że aż tak emocjonalnie się nakręcam
MimiiMalwina
A gdzie rodzilas ??Ja nie wzięłam, bo przy poprzednich dzieciach dawali, a tu szok-nie mieli nawet pojedynczych sztuk kocyków i zawinęli dziecko w prześcieradło. Mąż musiał mi dowieźć. W domu nie użyłam ani razu... Ale faktem jest że szpital umieścil becik na liście wyprawkowej i potrzebny był już na porodówce (wraz z ubrankiem, czapeczka i pampersem)
@Dzeli93 Ja to się spotkałam tylko z krzykami położnych, że dziecko nie może być w łóżku matki I kąpieli też nie było.
Woo ja po pierwszym porodzie miałam Non stop dziecko w łóżku położne same Mi maluszka kładly
MimiiMalwina
Ktiry tydzień ? Ja boje się porodu a przy pierwszym dziecku zero stresuJa również rożki Dziewczyny, a czy Wam też towarzyszy jakiś taki nieokreślony niepokoj/stres/ekscytacja? Ja dzisiaj normalnie cała chodzę chociaż nic się nie dzieje, nie wiem czy to kwestia hormonów czy już tak nie mogę się doczekać że aż tak emocjonalnie się nakręcam
MimiiMalwina
Oksytocyna pooorazka… sztuczne skurcze są straszne.. pierwsza ciaze przenosilam tydzień czasu i przechodziłam przez to.. nie polecamNo właśnie ja mam niby 2 cm a przynajmniej tyle było tydzień temu, jutro wizyta u gina więc zobaczymy, a noz widelec jeszcze ruszyło! Generalnie wszystko wygląda tak jakby ciało już szykowało się na rychły poród, tylko tych skurczy totalny brak. Nawet lekarz dziwił się ze nie ich w ogóle nie odczuwam. Dlatego tak pomyślałam że jeśli nic z tymi skurczami nie ruszy bliżej terminu a szyjka gotowa i dzidzia coraz niżej - brzuch też bardzo opadł, to może rycyna doda swoje trzy grosze i ruszy te skurcze. Straaaasznie nie chce przenosić i mieć oksy No nic, w ostateczności chociaż się oczyszczę
MimiiMalwina
Niby w Piasecznie mam zabrać becik albo kocyk chyba wybiorę becik.. rodzilamczuje takie spinanie brzucha .. jeśli będą to już te porodowe to będą częstsze i dłuższe. w krzyżu tez czasem czuje, zazwyczaj na siedząco, oby to nie była przepowiednia boli krzyżowych przy porodzie
Ja jestem kiepska w opisywaniu „doznań”
biore i to i to becik, jeden kocyk bambusowy bo jest taki bardziej leciutki i jeden polarowy poprzednim razem dostałam syna do łóżka swojego. Teraz szczerze nie wiem czy mała wezmę do łóżka czy w tym „korytku” wiec jak coś to na beciku ja położę a średnio jestem w stanie sobie wyobrazić jak będzie ciepło na sali i Np po kąpieli czy będzie jej ciepło wiec tez nie wiem jaki kocyk lepszy
Pierwsze dxiecko w lutym to było baaardzo ciepło na sali ale w sumie rodziłam w Kozienicach nie wiem
Jak jest w Piasecznie
MimiiMalwina
Kobietki czy w waszym szpitalu musicie zabrać ręcznik frotte dla dziecka ??
Ja nawet mam wpisane dwa ręczniki dla dziecka a ponoć nie kąpiąKobietki czy w waszym szpitalu musicie zabrać ręcznik frotte dla dziecka ??
reklama
aspekt
@MimiiMalwina Ja z innego województwa. A masz listę potrzebnych rzeczy podawana przez ten konkretny szpital? Jak ze starszym dzieckiem byłam w takim szpitalu że kąpali codziennie, to i tak nie chcieli ręcznika tylko chyba wycierali w tetrę i od razu do brudownika. Ale tam uważali, że lepiej aby dzieci wszystko miały ze szpitala i nie przynosiły na tekstyliach do domu ewentualnych zarazków.