reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, wyszły mi grube kreski, beta dzień później 444. Za to w pierwszej ciąży też w dniu spodziewanej miesiączki i blada kreska, nie wiem jaka beta bo nie robiłam. Gratulacje

Ile ma synek? Ja swojego odstawiłam jak miał 2.7 roku, było mi mega ciężko bo nie mógłam znieść jego płaczu. Trafiłam do szpitala ( z pierwszym poronieniem) nie było mnie trzy dni, jak wróciłam już nie dałam mu. Troszkę naciągnęłam rzeczywistość i mówiłam, że mleko się skończyło i cycusie bolą- kupił to i to był koniec kp. Nie ukrywam, że próbowałam to zrobić wcześniej, strasznie mnie wtedy piersi bolały przy karmieniu( początki ciąży)
27 marca kończy 2 lata 😉
U nas był ten problem, że on bez piersi nie potrafił zasnąc, jak nie było mnie w ciągu dnia przez 6 godzin i nie dostał piersi to mając rok nie spał w ciągu dnia wcale. Teraz i tak zrezygnował już z drzemek, więc było trochę łatwiej, też tłumaczyłam, że mleko się zepsuło i jest niedobre, chciał spróbować czy aby na pewno, więc posmarowalam cytryna i stwierdził, że rzeczywiście ble 🙈 na noc nauczył się dzięki temu zasypiać sam i zrozumiał na tyle, że nie płakał, ale w nocy budzi się co chwilę z płaczem, jeszcze piątki mu wychodzą, więc póki co tą pierś dostaje, nie ukrywam, że chciałabym już nie karmić, odpocząć od tego na te kilka miesięcy. No i sutki bolą okropnie 😐

U mnie już erytrocyty sporo ponizej normy. Znacie jakieś naturalne sposoby podwyższenia? We wcześniejszej ciąży brałam tardyf.eron, ale anemia pojawiła się znacznie później 😐

reklama
U mnie też się pojawiły dzisiaj jakieś lekko brązowawe upławy...miałam takie w 1 pierwszej poronionej ciąży na wczesnym etapie. Ale biorę duphaston 3x od początku tej ciąży i polocard także zobaczymy co ma byc to będzie.

U mnie też się pojawiły dzisiaj jakieś lekko brązowawe upławy...miałam takie w 1 pierwszej poronionej ciąży na wczesnym etapie. Ale biorę duphaston 3x od początku tej ciąży i polocard także zobaczymy co ma byc to będzie.
Kłucia jajników i ból jak przy miesiączce towarzyszą od ostatniej owulacji...23 wizyta zobaczymy czy serduszko dalej będzie biło i czy nie pojawi się krwawienie. Ale pocieszylyscie mnie że wam też w tym czasie pojawiły się jakieś inne upławy może to normalne

Dziewczyny co na mdłości ? To chyba najgorsze co jest w ciąży dla mnie. Już się zaczyna, a ja w poprzednich ciążach mocno wymiotowałam do samego końca😭 boje się powtórki z rozrywki. (Mocno u mnie znaczy ok 20-30 razy na dzień)

Załączniki

• IMG_20220118_065049.jpg
    IMG_20220118_065049.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 58
27 marca kończy 2 lata 😉
U nas był ten problem, że on bez piersi nie potrafił zasnąc, jak nie było mnie w ciągu dnia przez 6 godzin i nie dostał piersi to mając rok nie spał w ciągu dnia wcale. Teraz i tak zrezygnował już z drzemek, więc było trochę łatwiej, też tłumaczyłam, że mleko się zepsuło i jest niedobre, chciał spróbować czy aby na pewno, więc posmarowalam cytryna i stwierdził, że rzeczywiście ble 🙈 na noc nauczył się dzięki temu zasypiać sam i zrozumiał na tyle, że nie płakał, ale w nocy budzi się co chwilę z płaczem, jeszcze piątki mu wychodzą, więc póki co tą pierś dostaje, nie ukrywam, że chciałabym już nie karmić, odpocząć od tego na te kilka miesięcy. No i sutki bolą okropnie 😐

U mnie już erytrocyty sporo ponizej normy. Znacie jakieś naturalne sposoby podwyższenia? We wcześniejszej ciąży brałam tardyf.eron, ale anemia pojawiła się znacznie później 😐
A próbowałaś dawać wodę w nocy ??? Zostawić mu bidon przy poduszce ?

reklama
Już skierowanie na prenatalne ? Szybciutko mi po pierwszej wizycie w 6 tyg i 2 dniach babka dała tylko na głupia morfologię glukozę a ja do niej że poprosiłbym o wszystkie możliwe skierowania na badania że pracuje w przedszkolu i mam ciagle kontakt z chorymi dziećmi plus mam zwierzaki. A ona że dopiero w 8 tyg. Da mi skierowania na tą różyczkę ,toksoplazmozę itp. bez sensu czemu tak długo czekać.

Do góry