reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Daj znac jutro czy to taka jednorazowa akacja byla
Wykąpałam się dla relaksu i wrazie czego jechania,stresu miałam bo dziwnie się czułam się kręcił nadal tam wariuje a już chyba miejsca powinien mieć miej.Z rana czysto byłam się wysikać o 5 i miałam jechać oddać mocz i krew ale chyba teraz pójdę z tym co się uzbierało jak coś ma być to wyjdzie jak i w szpitalu,tyle że zjadłam magnez o tej 5 bo brzuch miałam napęczniały

Zgaga nie daje mi spać od 1.5h... Taaa ciąża to stan błogosławiony 😂
Mnie męczyła mordercza zgaga w sobotę, akurat jak wam napisałam, że odkąd dziecko w dół to nie mam zgagi 😀 ale to było po smażonych kotletach z cukinii mojej teściowej. Niestety nie mogę zupełnie smażonego bo za każdym razem się tak kończy. Najgorsze moje dni w ciąży to raz jak zjadłam schabowego od mojego taty i drugi teraz po tych z cukinii.

Pytałam się w lab o tą grupę krwi ,mówiła że zawsze jest wynik niepotwierdzony chyba że ma się kartę wtedy potwierdzają.

Mnie męczyła mordercza zgaga w sobotę, akurat jak wam napisałam, że odkąd dziecko w dół to nie mam zgagi 😀 ale to było po smażonych kotletach z cukinii mojej teściowej. Niestety nie mogę zupełnie smażonego bo za każdym razem się tak kończy. Najgorsze moje dni w ciąży to raz jak zjadłam schabowego od mojego taty i drugi teraz po tych z cukinii.
Ja akurat po smażonym nie mam zgagi prędzej po sokach, twarozkach typu łaciaty ale w porównaniu do ciąży z córką jest dobrze bo wtedy miałam codziennie zgagę.

Pytałam się w lab o tą grupę krwi ,mówiła że zawsze jest wynik niepotwierdzony chyba że ma się kartę wtedy potwierdzają.
Ja mam wynik z laboratorium potwierdzony 😉 ale przed pobraniem krwii panie wzięły ten mój pierwszy wynik co robiłam w pierwszym trymestrze i sobie go skserowaly. I fiolka z krwią poszła do badania z tym pierwszym wynikiem... Chodzi chyba o to że musi to drugie badanie być zrobione przez inną osobę w tym laboratorium i wtedy będzie potwierdzony.

A ja czekam na pobranie krwi. I tu jestem na NFZ, a jak poprosiłam o wczesną godzinę, bo mam cukrzycę i nie mogę być zbyt długo na czczo, to mnie pani w recepcji wpisała na godziny zarezerwowane dla krzywych cukrzycowych🙂🙂 Dla mnie duża różnica, bo pierwszą wolną miała po 10🙂🙂

reklama
Mnie zgaga na szczęście nie męczy, chyba przez dietę którą mam 🤷‍♀️ ale ogólnie śpię w tym rogalu plus daje pod głowę małego jaśka żeby było wyżej bo ja lubię mieć wyżej głowę to może też to trochę pomaga... Sama nie wiem.

Do góry