reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Leżę młody się wygina już długi się wydaje,lata mi brzuch aż koszulka podskakuje.Teraz czytałam że lepiej jak już coś to rodzic w 7 MSC a nie w 8 🤔

@Allama Ja zawsze rodziłam nie dłużej niż w 4h od zgłoszenia się do szpitala, więc wszelka wizja umieszczania mnie na oddziale i wywoływania tego, co działo się u mnie naturalnie, jest lekko miażdżąca.

@JM* A ja dopiero co kilka dni temu czytałam właśnie że ta mądrość ludowa, że lepiej 2 miesiące przed niż miesiąc przed terminem to bzdura ;) U mnie w rodzinie jedna osoba mi tak mówiła, ale ja swoje widziałam i swoje przezylam. Każdy tydzień w brzuchu to sukces

@Allama Ja zawsze rodziłam nie dłużej niż w 4h od zgłoszenia się do szpitala, więc wszelka wizja umieszczania mnie na oddziale i wywoływania tego, co działo się u mnie naturalnie, jest lekko miażdżąca.

@JM* A ja dopiero co kilka dni temu czytałam właśnie że ta mądrość ludowa, że lepiej 2 miesiące przed niż miesiąc przed terminem to bzdura ;) U mnie w rodzinie jedna osoba mi tak mówiła, ale ja swoje widziałam i swoje przezylam. Każdy tydzień w brzuchu to sukces
Statystycznie to i tak po tylu porodach indukcja powinna pójść szybko, więc myślę, że tym akurat nie musisz się bardzo martwić 🙂 Ja wolałabym całkiem naturalnie, ale pierwszy miałam wywoływany, no i w sumie syn 3960 g tydzień przed terminem, więc nie żałuję, że wywołali. 2 dni balonika, ale sama oksytocyna od 11 do 19, więc nie było najgorzej

Jeeeeeju przerażacie mnie tym wywoływaniem przy cukrzycy. @Dzeli93 Ty byłaś na insulinie? Były już jakieś problemy z łożyskiem albo z masą dziecka? Chyba wolę o tym nie gadać z gin na razie, jeszcze dużo czasu. W przyszłym tyg mam kwalifikacje okulistyczna do porodu, też mogą kwiatki wyjsc jakieś :/
ja rodziłam w 2019 roku i wtedy był
Wymóg ze przy cukrzycy stawia się 7 dni przed terminem w szpitalu miejskim. Miałam cukrzyce regulowana tylko dieta. Miałam spotkanie na patologii z diabetologiem omówiła co i jk przy porodzie, kiedy mierzyć cukier itd. Nie miałam ani problemu z łożyskiem a masę dziecka miałam oceniana na 3900 ale
Nikt się akurat tym faktem nie przejmował tam bo ordynator który wtedy tam był
Twierdził ze cesarka powyżej 4200(!!) 🙈 miałam rozwarcie na palec/dwa zależało kto mi to sprawdzał 🙈 generalnie na tej patologii już byłam zirytowana tył leżeniem i oprócz tego ze dawali mi magnez 😆 i robili dwa razy dziennie ktg to jic się nie działo .. Ja już byłam po tych pięciu dniach zirytowana i powiedziałam ze czyje ucisk na miednice i fakt akurat ze nogi mi trochę sinialy to stwierdził
Ok to dzisiaj wywołujemy bo inaczej cosziennie przez te 5 dni pytał wszystko
U Pani ok? … O 20 założyli mi ten balonik, wypadł a raczej Polozna go do końca wyciągnęła o 11 następnego dnia i rozwarcie 5cm, o 14 dostałam oksy skurcze lekko ruszyły ale rozwarcie nic, a nic.. wiec o 19 przebili mi pęcherz i to był strzał w dziesiątkę bo rozwarcie poszło o 24 zaczęła się druga faza i trwała 2h.
Tyle ze jak ja rodziłam we wrześniu to patologia była
Zapewniona po brzegi, ze aż łóżka na korytarzu stawiali wiec może tez mieli
Silniejsza motywacje żeby szybciej wywoływać??
Z tego, co czytam w necie, to wskazanie jest do wywoływania ze względu właśnie na łożysko albo wysoką masę urodzeniową. Ja na razie nie dopytuję za bardzo..
w 2019 w miejskim stawiało
Się 7dni a w Bizielu 3 dni przed terminem także widzę, ze tez już się zalecenia zmieniły od tamtego Czasu 🙈 w ogóle według tej znajomej położnej w miejskim niby teraz wszędzie wymóg ze tydzień wcześniej albo może właśnie te 5dni? Szczerze nie interesowałam się tym bo na
całe szczęście teraz nie mam cukrzycy ciążowej 🙈
Ja miałam dwa razy wywoływane tydzień po terminie i nie uważam żeby było to o wiele straszniejsze od normalnego, wszystko zależy od kobiety.

Jak w lipcu leżałam na patologi to tam wskazaniem do cc akurat w tym szpitalu była masa dziecka powyżej 4300 😵 a zawsze myślałam że już 4000 jest wskazaniem.

Ja urodziłam synka 4100 i parłam 2h po
Czym Polozna stwierdziła ze złe oceniła wielkość główki, gdzie miała
Usg z środy (urodziłam w poniedziałek o 2 w nocy) gdzie masa dziecka była
Szacowana na 3940g.

Gdyby któraś z was szukała jeszcze fotelika to tak się składa, że mam jeden nowy nieużywany do odsprzedania. Ja kupiłam wcześniej juz fotelik z bazą a później dostałam razem z wózkiem 3w1. Nie pytajcie jak to możliwe ale bardziej się oplacalo kupić 3 w1 niż 2w1. Fotelik cybex aton B2, nieużywany, gwarancja 2 lata.

reklama
Wyświetliły mi się dostawki do łóżka, hmm.. niby nie każą łóżeczka otulaczami obkładać wogole, ale jak patrzę na te dostawki,oprócz drewnianych to wszystko materiałowe to i tak przecież jest dookoła zabudowane materiałem.Wiec co to za mit.

Do góry