reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
A wy jak często czujecie swoje dzieciaczki jak już poczulyscie pierwsze ruchy?
Ja różnie. Wczoraj np mieliśmy bardzo aktywny dzień i w pewnym momencie jak to ja już w głowie pełno myśli czy wszystko jest w porządku czy to normalne że wierci się aż tak, a z drugiej strony pół dnia leżałam z ręką na brzuchu i czekałam na nie 😍

A wy jak często czujecie swoje dzieciaczki jak już poczulyscie pierwsze ruchy?
18+3 i dalej nic, może raz albo to jelita były i się trochę martwię, ale wiem, że ma jeszcze czas, ale dalej ta obawa jest, gdy tyle dziewczyn pisze, że już poczuło wcześniej, nawet w 14 tyg.

Ja dzisiaj 16+6 i czuję już nie łaskotanie ale hmm nie wiem jak to opisać 🤔 ewidentnie że coś się rusza w macicy. Raz czułam jakby mi, ktoś po drugiej stronie palcem przejechał że poczułam ręką przyłożoną do brzucha. A tak to jak odpowiednio się malutka ułoży to przykładając dłoń wyczułam jak się coś rusza pod dłonią

U mnie 17+0 i nic jeszcze nie czuję. Ale nie wiem nawet czego się spodziewać, czy te ruchy czuje się jako typowe kopnięcia czy na początku i to w pierwszej ciąży jako jakieś np. łaskotanie 😅
Na początku to laskotanie, ale ja tego nie liczyłam jako ruch :) potem poczujesz pierwsze pukniecie od środka 😍 taki delikatny kopniak 😍 będziesz pewna że to to 😀

18+3 i dalej nic, może raz albo to jelita były i się trochę martwię, ale wiem, że ma jeszcze czas, ale dalej ta obawa jest, gdy tyle dziewczyn pisze, że już poczuło wcześniej, nawet w 14 tyg.
Jeszcze ma czas, spokojnie :) to jest bardzo indywidualne :) A to Twoja pierwsza ciąża?
Ja w pierwszej poczułam dopiero ok 21tc :)

wiecie czy w ciąży można normalnie na strzelnicę? w sensie mam zajęcia na studiach ze strzelnictwa i nie wiem czy mogę w tym stanie

reklama
Do góry