reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Oj ja się czuję jakbym miała zatrucie pokarmowe. Wciąż czuję się głodna a kiedy już coś wezmę do jedzenia to mnie odrzuca. Potrafię stać w kuchni i gotować coś specjalnie bo akurat mam na to ochotę a kiedy już skończę to od samego patrzenia mam odruch 🤮
U mnie niestety mdłości to nie poranne tylko całodobowe. Potrafię się budzić w środku nocy z okropnymi mdłościami. Na szczęście do tej pory obyło się bez wymiotów
Też mam tak przez cały dzień 🤢

reklama
Ja się trochę martwię bo dziś mam lekkie kłucia jakby okolice jajnika.miesiąc temu miałam podobnie jak miał się zbliżać czas owulacji. Jestem w 9+2.

ja np mam glukze zawsze na poziomie 90-92, dobrze się odżywiam, mało słodyczy dużo sportu [emoji2962] a moja przyjaciolka słodyczy nie odmawia jest sporo odemnie cięższa i wogole nie ćwiczy a zawsze ma 74 max 80 [emoji23][emoji23]

Ja mam podobnie do Twojej koleżanki [emoji85] jak nie zjem niczego słodkiego wieczorem przed pobraniem krwi, to mam cukier na poziomie 50-60 [emoji28] Zazwyczaj wjeżdża czekolada i na pobraniu potem elegancko max 80[emoji85]
Ciśnienie tez mam paskudnie niskie [emoji28]

Hej dziewczyny, bierzecie jakieś suplementy dla mam? Ja narazie biorę osobno Folik, Wit D 2000 i Jod 200 i nie wiem czy jest sens kupować jakiś miks witamin? Zwłaszcza,że mam problemy z żołądkiem (w sensie podrażnienie żołądka) i tak sobie jakoś sama wymyśliłam,że jak będę osobno dawkować to lepiej to przejdzie niż jedna turbo kapsułka z wszystkim na raz [emoji849] Ale nie wiem czy moje myślenie jest dobre [emoji16] Mignela mi tu jakaś mama farmaceutka, może coś poradzi? [emoji846]

Hej dziewczyny,
U mnie dziś samopoczucie dużo lepsze niż wczoraj, ale apetyt mam na same mało wartościowe rzeczy. Najchętniej jadlabym same białe bułki z dżemem lub serem żółtym. 🙈😂
Dobrze, że jeszcze owoce mi wchodzą, bo byłaby masakra.
Na mięso, wędliny i ryby patrzeć nie mogę. Odrzuca mnie sam zapach 🤢.
Jeśli chodzi o brzuch to na razie na pierwszy rzut oka nic nie widać, a w środę będę zaczynać 10 tydzień. ☺️
10.03 idę na wizytę do lekarza, to będzie już druga. :)
Łącze się w bólu, najlepiej wchodzi bulka z serem, dzisiaj mi się zachciało pasty z makreli, no oczywiście musiałam sama zrobić bo sklepowych nie lubię i okazało się, że własne też mi już nie służą 🤢 nie dobrze mi na samą myśl. Jak tak dalej pójdzie, to przynajmniej dużo nie przytyje w ciąży, bo moje jedzenie jest mocno ograniczone, na szczęście nie wymiotuje i mdłości mnie nie męczą, ale są rzeczy których muszę unikać poprostu

Hej dziewczyny, bierzecie jakieś suplementy dla mam? Ja narazie biorę osobno Folik, Wit D 2000 i Jod 200 i nie wiem czy jest sens kupować jakiś miks witamin? Zwłaszcza,że mam problemy z żołądkiem (w sensie podrażnienie żołądka) i tak sobie jakoś sama wymyśliłam,że jak będę osobno dawkować to lepiej to przejdzie niż jedna turbo kapsułka z wszystkim na raz [emoji849] Ale nie wiem czy moje myślenie jest dobre [emoji16] Mignela mi tu jakaś mama farmaceutka, może coś poradzi? [emoji846]

Ja biore MamaDHA premium plus, wg bloga Pana Tabletki maja bardzo przyzwoity skład [emoji4] No i witaminę d3 tez jeszcze dodatkowo biore bo mam duże niedobory [emoji28]

ja np mam glukze zawsze na poziomie 90-92, dobrze się odżywiam, mało słodyczy dużo sportu 🤯 a moja przyjaciolka słodyczy nie odmawia jest sporo odemnie cięższa i wogole nie ćwiczy a zawsze ma 74 max 80 😂😂

Ja mam podobnie do Twojej koleżanki [emoji85] jak nie zjem niczego słodkiego wieczorem przed pobraniem krwi, to mam cukier na poziomie 50-60 [emoji28] Zazwyczaj wjeżdża czekolada i na pobraniu potem elegancko max 80[emoji85]
Ciśnienie tez mam paskudnie niskie [emoji28]
Dzięki za Wasze odpowiedzi, pocieszyłyście mnie! :-) glukoza w krwi jak widać jest po prostu szalona i człowiek nie zrozumie :-D

@Wylogowana wiesz to u mnie podobnie, bo wmusilam w siebie jablko, jadłam po troszeczku, jakoś poszło, za godzinkę znowu trochę tego jabłka i nie było mi tak niedobrze ale teraz znowu zaczynam czuć głód i znowu niedobrze mi się robi więc chyba lecę do sklepu żeby coś mieć lód ręką bo to co sobie naszykowalam do pracy do jedzenia to nawet na sama myśl mi niedobrze.
@Talala6 ja też biorę mama DHA premium plus.
@Gabnx tez mam wizytę 10 marca, tyle że to moja pierwsza 😀

reklama
Do góry