reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Tez do niego ide :-) jestem ustawiona na 11 tydzien, mam nadzieje ze to nie za wczesnie
Ja mam 12+4 wg om ale jeśli się sprawdzi wiek ciąży z USG to też końcówka 11
Dziewczyny, mam dylemat. Mam już skierowania na badania do zrobienia do 10tc (od lekarza z pakietu medycznego z pracy), mam też oczywiście zdjęcia i opis USG. Jak myślicie, na pierwszą wizytę u lekarza prowadzącego pójść już z wynikami tych badań? [emoji848]
Tak pójdź od razu z badaniami. Ja też robiłam przed wizytą badania i np od razu wyszlo za wysokie TSH i dostałam leki a tak byłabym pewnie miesiąc do tylu
Zaczęłam 7 tc i właściwie od początku mam bardziej lub mniej rozciągliwy i przezroczysty śluz. Czy któraś z Was też obserwuje u siebie śluz tego typu? Piszcie proszę co to może oznaczać.. Może macie jakieś doświadczenia.
Biorę luteinę 100x2 bo miałam zbyt niski progesteron. Teraz jest na dobrym poziomie.
Ja mam turbo gęsty śluz i bardzo dużo. Kojarzę ze w pierwszej ciąży też tak miałam.

reklama
Ja jestem na L4 bo lekarz kazał mi się oszczędzać, a pracuję w kancelarii. Mam głupie pytanie laski, czy cały czas bolą was piersi? Bo mnie przestały boleć i nie wiem czy to dobrze czy źle 🤷 co myslicie?
Mnie w każdej ciąży bolą od początku do końca, ale to może jest indywidualna sprawa, kiedy masz wizytę?

Tak jak wyżej @developerka pytała. Który to był tydzień ciąży? Może właśnie coś w tym jest aby nie iść za wcześnie na USG. Później tyle stresu do kolejnego badania. Ja jak się okazało że pierwsza wizyta dopiero w ok 9 tyg to mało szału nie dostałam, bo stres czy ciąża zdrowa, czy nie pozamaciczna, ale teraz prawie grzecznie czekam na wizytę, kiedy zobaczę małego człowieczek 😍 albo wtedy będę płakać
Haha, ja miałam zaplanowaną wizytę na luzie na połowę marca (czyli na +/- 9 tydzień) i mimo prawidłowego przyrostu bety ostatecznie spanikowałam, i jak tylko zobaczyłam wolny termin do mojego lekarza, to zapisałam się na środę 🤷🏻‍♀️ Czyli będę wtedy dopiero w 6 tygodniu. Teraz się martwię, że bez sensu zmieniłam i może niewiele widać 🤣🤣🤣 ahhhh te hormony...

Też mam kontakt z wieloma osobami w pracy. Generalnie nie chce iść na L4, ale jeśli chodzi o wizytę to w 7 tygodniu ciąży jeszcze nawet nie miałam założonej karty ciąży, bo pani doktor powiedziała, że to za wcześnie. Tym bardziej o L4 w ogóle nie wspominała i nie wypytywała się czy mam kontakt z ludźmi. Teraz będę szła w 10 tygodniu ciąży i dopiero ma mi zakładać karte ciąży, jeśli zarodek będzie się prawidłowo rozwijał.
ja też byłam w 7 tyg dokładnie 6+4 mam Założona kartę ciąży i lekarka proponowała mi L4 ale nie wzięłam :)

Ja biorę mam jakąś chyba 1000, biorę pół tabletki co drugi dzień, bierz nie zaszkodzi w ciąży, a może pomoże skoro gdzieś takie info znalazlas
o ciekawe czy ascorvite musujaca mozna tak se brac;p ja mam co prawda c d cynk ale moze bym kupila samo c.... XD dobra narazie bede sie raczyc rutinoskorbinem. Na hemoroida wit c faktgycznie pomogla.

@_Katharsis_ faceci 😂
@Gabnx ja niby czuje się dobrze ale właśnie ostatnio coś tak mi ciężko na żołądku, niby głodna jestem a jeść mi się nie chce.
Dziewczyny czy to normalne ze mam na przemian zatwardzenie z rozwolnieniem? Normalnie takie rewolucję żołądkowe mam że dziwne że jeszcze kibelka nie rozwaliłam 😂
Mnie miłości już tak nie gnębią, choć nie chce tego w zła godzinę powiedzieć 🙊 ale teraz tak jak Wy mam ciagle mnie mieli w żołądku! Zjem coś i za jakoś czas znów.. a rano pierwsze co zrobię to idę na kibelek .. 😫 ale żeby przeszło po tym to byłoby za piekne 👿

Ja już chwaliłam się od 3 dni ze mdłości nie ma i oprócz bólu piersi to czuje się super 🤰 a właśnie przed chwila powitałam kibelek 🤢 fasolce chyba płatki na kolacje nie podeszły 🥲
Dziś u mnie 9+1 i co raz bardziej odczuwam jak ciąża daje w kość. Ból pleców nie do opisania,a mecze się jak bym miała z 80 lat 😫 We wtorek czeka mnie krzywa cukrowa ze wgl na większa wagę i aż się boje a w środę znowu widzę się z fasolka 😃

reklama
Do góry