meraja
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny! Część z Was czytałam na "Staraczki 2021". Dołączam do Was tutaj. Jutro idę na drugą betę. Pierwsza w 27dc wyszła 275,8 IU/L. Przy okazji zrobiłam sobie pakiet badań tarczycowych oraz glukozę. Niestety glukoza wyszła 106 (norma do 99). [emoji853] TSH w normie, ale FT4 jest 0,86 (Czyli poniżej normy).
Troche się boję, bo u Gina byłam raz w życiu - rok temu na pakiecie badań. Teraz szukam jakiegoś, do którego mogę zacząć chodzić. Powiedzcie mi, jeśli będę chodziła tylko do prywatnego, to on może wystawić skierowanie na refundowane badania z krwi na NFZ? Czy muszę sobie znaleźć wtedy też jakiegoś na NFZ? Dzwoniłam w pare miejsc wczoraj (NFZ) i terminy dopiero za kilka miesięcy!!
Cześć!
Z tego co wiem, to prywatnie lekarze dają skierowania na płatne badania, chyba ze któryś z nich tez pracuje na NFZ i ma taka dobra wole, to tez wystawi na NFZ. Ale nie nastawialabym się. Ja w pierwszej ciąży prowadziłam ja prywatnie i w Medicover bo miałam pakiet z pracy, i tam robili mi badania. Na NFZ tez się nie byłam w stanie dostać [emoji52]
Po ilu dniach robisz druga betę? Będę musiała tez iść i nie wiem kiedy [emoji28] czy po 48h od pierwszej? Czy 72h?