DarkAsterR
Fanka BB :)
Ja obecnie 18+2. Połówkowe usg 21 maja i konsultacja ze specjalista. Pełen pakiet badań w 10 tygodniu. Jutro szczepienie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest takie samo jak badanie prenatalne. Bada się dziecko poprzez usg, czy nie ma wad (tych które da się zdiagnozować poprzez badania usg) , poznasz płeć dziecka, czy prawidłowo się rozwija, czy z szyjką wszystko dobrze.Cześć
Czy któraś z Was miała może już robione połówkowe i może coś więcej na temat tego badania napisać? U mnie się zmieniła data na 28.05.
Szczepienie to te przeciwko krztuścowi?Ja obecnie 18+2. Połówkowe usg 21 maja i konsultacja ze specjalista. Pełen pakiet badań w 10 tygodniu. Jutro szczepienie
Wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze, a płeć to sprawa drugorzędnaJa chodzę na NFZ bo nie było by mnie stać rzeby cała ciążę prowadzić prywatnie i zazdroszczę wam pewnie podejście inne i że znacie już płeć w większości ja 17+1 i dalej nie znam chyba na NFZ nie chce im się szukać takich detali... Ale w sumie dla mnie to bez różnicy najważniejsze dla mnie rzeby lekarz pomogl mi jak coś się dzieje nie tak i rzeby dzieciątko zdrowe było a czy chłopak czy dziewczynka i tak będę się bardzo cieszyć. Z badań miałam ok 10td morfologia,mocz, toxo, i HIV wczoraj zawozilam wyniki morfologię,mocz gr krwi i hcv... wszystko w normie ;-)
Wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze, a płeć to sprawa drugorzędna
Ja mam fotkę co wizytę i dodatkowo dostaje nagraną na płytkę cała wizytę , więc po każdej wizycie pierwsze co wpadam do domu to odpalam laptopa i oglądam sobie tego szkraba jeszcze raz, bo wiadomo na wizycie to wszystko tak szybko się dzieje hehe