reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Ja obecnie 18+2. Połówkowe usg 21 maja i konsultacja ze specjalista. Pełen pakiet badań w 10 tygodniu. Jutro szczepienie

reklama
Cześć
Czy któraś z Was miała może już robione połówkowe i może coś więcej na temat tego badania napisać? U mnie się zmieniła data na 28.05.

Cześć
Czy któraś z Was miała może już robione połówkowe i może coś więcej na temat tego badania napisać? U mnie się zmieniła data na 28.05.
Jest takie samo jak badanie prenatalne. Bada się dziecko poprzez usg, czy nie ma wad (tych które da się zdiagnozować poprzez badania usg) , poznasz płeć dziecka, czy prawidłowo się rozwija, czy z szyjką wszystko dobrze.

Ja chodzę na NFZ bo nie było by mnie stać rzeby cała ciążę prowadzić prywatnie i zazdroszczę wam pewnie podejście inne i że znacie już płeć w większości ja 17+1 i dalej nie znam chyba na NFZ nie chce im się szukać takich detali... Ale w sumie dla mnie to bez różnicy najważniejsze dla mnie rzeby lekarz pomogl mi jak coś się dzieje nie tak i rzeby dzieciątko zdrowe było a czy chłopak czy dziewczynka i tak będę się bardzo cieszyć. Z badań miałam ok 10td morfologia,mocz, toxo, i HIV wczoraj zawozilam wyniki morfologię,mocz gr krwi i hcv... wszystko w normie ;-)

Ja chodzę na NFZ bo nie było by mnie stać rzeby cała ciążę prowadzić prywatnie i zazdroszczę wam pewnie podejście inne i że znacie już płeć w większości ja 17+1 i dalej nie znam chyba na NFZ nie chce im się szukać takich detali... Ale w sumie dla mnie to bez różnicy najważniejsze dla mnie rzeby lekarz pomogl mi jak coś się dzieje nie tak i rzeby dzieciątko zdrowe było a czy chłopak czy dziewczynka i tak będę się bardzo cieszyć. Z badań miałam ok 10td morfologia,mocz, toxo, i HIV wczoraj zawozilam wyniki morfologię,mocz gr krwi i hcv... wszystko w normie ;-)
Wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze, a płeć to sprawa drugorzędna :)

Ja chodzę prywatnie z ubezpieczenia w pracy. Ale powiem wam że zmieniłam lekarza bo mam do niego o wiele bliżej. I ten np. Wszystko powie odpowie na pytanie.. Ale zdjęcie nie zawsze da itd.
A poprzednia ginekolog była oschla.. Daleko do niej miałam ale fota co wizytę [emoji23] ale mój obecny jest prywatny i na NFZ.. Na NFZ mega kolejki ale czy prywatnie czy nfz to nie ma różnicy w podejściu do pacjenta.
Wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze, a płeć to sprawa drugorzędna :)

Ja mam fotkę co wizytę i dodatkowo dostaje nagraną na płytkę cała wizytę , więc po każdej wizycie pierwsze co wpadam do domu to odpalam laptopa i oglądam sobie tego szkraba jeszcze raz, bo wiadomo na wizycie to wszystko tak szybko się dzieje hehe

Zazdro [emoji7][emoji7] mi nagrał tylko prenatalne ale niewyraźnie :(
Ja mam fotkę co wizytę i dodatkowo dostaje nagraną na płytkę cała wizytę , więc po każdej wizycie pierwsze co wpadam do domu to odpalam laptopa i oglądam sobie tego szkraba jeszcze raz, bo wiadomo na wizycie to wszystko tak szybko się dzieje hehe

reklama
Do góry