reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Dodam, ze chodzilam po skierowania na mocz i krew do rodzinnego, ale juz nie chca mi dawac.....taki to karj. Musialam zmienic przychodnie i czuje sie jak sęp, kiedy ida na wizyte z prosba o wypisanie skierowania.
Ja chodzę prywatnie do gin i chodzę też prywatnie na pobieranie krwi niestety. Ale skoro u Ciebie wyszła anemia to faktycznie musisz dbać o siebie i często kontrolować.

reklama
Ja juz mialam 5 razy o ile dobrze pamietam (nie liczac innych badan w kierunku chorob zakaznych itp.). Moj facet sam byl zdziwiony czemu ciagle chodze na pobranie krwi i oddawac mocz. Tez mnie to zdziwilo, ale mysle ze Pani doktor chce dmuchac na zimne i moze miec "podkladke", bo juz mam anemie i 2 raz zakazenie ukladu moczowego, choc sama nie wiem skad te dziadostwo sie bierze. Jutro bede miec posiew moczu, a wieczorem lek. Przed nastepna wizyta i tak bede musiala znowu robic mocz i pobierac krew czy poprawila mi sie hemoglobina, bo musze brac dodatkowa dawke zelaza. Ogolnie ciaza prowadzona prywatnie i sporo wydanych pieniedzy juz.
Zatem pewnie dlatego masz tak często. U mnie jest wszystko dobrze, wyniki prawidłowe, nie miałam żadnego zakażenia itd . Dlatego zadałam to pytanie, byłam ciekawa jak to wygląda po prostu u Was :) też chodzę prywatnie.

Ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza18+3 dostałam skierowanie na morfologię i mocz. Nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuchu :), a lekarz powiedział że maluch musi jeszcze trochę podrosnąć, a teraz nie będzie się wysilał. Następna wizyta za 3 tyg. Przytyłam do tej pory 4 kg. Nie wiem czy to mało czy dużo ale zaczynałam ze sporą nadwagą. Nie mam jak na razie stwierdzonej cukrzycy, ale muszę się pilnować z dietą. Mam też monitorować ciśnienie zawsze było w normie a teraz wyszło mi 140/80. Jak tam jest u Was? Szkoda że nie znam jeszcze płci. Może na połówkowych się uda :).

Zatem pewnie dlatego masz tak często. U mnie jest wszystko dobrze, wyniki prawidłowe, nie miałam żadnego zakażenia itd . Dlatego zadałam to pytanie, byłam ciekawa jak to wygląda po prostu u Was :) też chodzę prywatnie.

Ok ;) po prostu jestem juz zla tym wszystkim, bo wiecznie cos...nie wspomne, ze od poczatku ciazy caly czas mi dokucza macica. Na poczatku moja hemoglobina i wyniki krwi byly wzorowe, a z tygodnia na tydzien coraz gorzej...podobno dziecko pobiera i stad mi spada.
Ja mialam kilkakrotnie morfologie + mocz. Jutro posiew moczu. Dodatkowo standardowo grupa krwi i przeciwciala, choroby zakazne (o teraz znowu mam powtorzyc w kierunku toksoplazmozy), pappa i usg I trymestru (no ale tutaj byl to moj wybor). Za 2 tyg. mam badanie polowkowe i pewnie przy wizycie bede musiala znowu robic przeciwciala. Nie wspomne ze mialam juz infekcje pochwy. A co za tym idzie badanie w kierunku czystosci pochwy i cytologie.

Ja chodzę prywatnie do gin i chodzę też prywatnie na pobieranie krwi niestety. Ale skoro u Ciebie wyszła anemia to faktycznie musisz dbać o siebie i często kontrolować.
Jak zaczela mi spadac staralam sie jeszcze zdrowiej odzywiac (+ witaminy) i bylam pewna, ze bedzie lepiej, a jednak gorzej.

Ok ;) po prostu jestem juz zla tym wszystkim, bo wiecznie cos...nie wspomne, ze od poczatku ciazy caly czas mi dokucza macica. Na poczatku moja hemoglobina i wyniki krwi byly wzorowe, a z tygodnia na tydzien coraz gorzej...podobno dziecko pobiera i stad mi spada.
Ja mialam kilkakrotnie morfologie + mocz. Jutro posiew moczu. Dodatkowo standardowo grupa krwi i przeciwciala, choroby zakazne (o teraz znowu mam powtorzyc w kierunku toksoplazmozy), pappa i usg I trymestru (no ale tutaj byl to moj wybor). Za 2 tyg. mam badanie polowkowe i pewnie przy wizycie bede musiala znowu robic przeciwciala. Nie wspomne ze mialam juz infekcje pochwy. A co za tym idzie badanie w kierunku czystosci pochwy i cytologie.
Hmmm...jakby Ci to delikatnie napisać...większość z nas miała te badania o których wspominasz do zrobienia po pierwszej wizycie, a teraz poprostu kontrola;) cytologie też miałam i posiew też mnie czeka

Hmmm...jakby Ci to delikatnie napisać...większość z nas miała te badania o których wspominasz do zrobienia po pierwszej wizycie, a teraz poprostu kontrola;) cytologie też miałam i posiew też mnie czeka

Owszem, ale ja napisalam co mialam, bo dziewczyna byla ciekawa. Wiadomo, ze czesc z nich zwykle robi sie przy 1 wizytach do 8-10 tyg. USG I tryemstru nie jest obowiazkowe. Moja kolezanka zaszla w ciaze zaraz po mnie, a o dziwo (choc ona na nfz) polowy jeszcze nie miala.....wiec czy ja wiem czy wiekszosc. Z tego forum na pewno.

reklama
Do góry