reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@emily61 - ja chorowałam od tamtej środy. Ból gardla oraz katar (taki już żółty :( ). Piłam gorace mleko z czosnkiem, miodem, masłem. Do nosa kupilam aerozol *spam* katar. Kupilam tez 100% sok z czarnego bzu (rozcienczalam z woda i cytryna) oraz 100% sok z aronii. :) Z dnia na dzień coraz lepiej, i dzisiaj już po katarze ani śladu :). Bylam tez pare dni na L4 to kroilam sobie czosnek razem z cebula na kanapke do tego wedlinke, salate, papryke (bo inaczej nie dalo sie zjesc) .
daaawno sie nie odzywalam. Podczytuje caly czas, jakos nie mam za duzo czasu zeby pisać. Juuuutro jade na wypoczynek na weekend, to bede miala spore zaleglosci z czytaniem utaj.
dopisalam sie tez do tabelki.

Aha jak się zgadza ie to napisze wiadomość do Aniaslu, a dostęp to kurde z tej listy może niech weźmie? Jak coś to Będziemy dopisywać hmmmm?
Myślę, że tak będzie najlepiej. I np raz w miesiącu robić czystki. Bo napewno nie będą wszyscy do końca. Przynajmniej z doświadczenia z innych grup mówię[emoji6]

Jestem i ja. Wszystko super. Dzidzia strasznie ruchliwa. Machała rączkami i kopała (doborze, że jeszcze tego nie czuję [emoji23]) . Ma 3.8 cm i jest 3 dni starsze niz wychodzi z OM 10t5d :)

No nareszcie napisałaś [emoji16] Super gratulacje!

Ja nie do konca w to wierzę, u mnie w każdej ciąży jest inaczej. Z synem pochłanialam kanapki z dzemem jablkowym wlasnej roboty tonami-pol chleba na raz moglam zjeść. Z córką nie bylo ani dnia zebym miala jakas zachcianke. Teraz banany mi smakują. Ale kwaśne rzeczy też. Twarz zawsze mialam gladka a teraz od początku ciąży zaczęło sypać. Chyba nie ma reguły [emoji6]

Jak u Was w koncu z tymi witaminami? Kupilam dzis folik zeby brac cokolwiek. Mam troche pregny od lekarki to biorę ale zaraz się skończy. A ja nie jem warzyw. Wlasciwie wogóle, od zawsze. Przez to nie da sie zdrowo odżywiać i mam wyrzuty

Ja brałam przed ciążą Femibion 0, teraz jestem na Prenatal Uno + magnez z wit. B6. U mnie też kiepsko z dietą. Nienawidzę stać przy garach, więc nie urozmaicam sobie tak, jak teraz powinnam. Muszę się za to wziąć.

Ja na wszelkie dolegliwości jem owoce i jakoś lepiej później.
Trzymam kciuki!

Ja jestem w szoku, że ten maluszek jest taki szybki. Szkoda, ze filmu z USG nie nagraliśmy. Następnym razem to zrobię [emoji16]
Ciekawe czy by się dało, bo nagrywają monitor komputera będzie mrygał
Miewam, ja mając zgage wiem że jestem w ciąży u mnie pomaga tylko zimne mleko....

Napisałam do Aniaslu
Ja w pierwszej ciąży piłam mleko zamiast wody i syn miał alergie na mleko dopiero po 5 roku mógł pić, to nie była nietolerancja on po prostu od razu miał po mleku zwykłym zapalenie krtani :)

Nie mam kiedy. Dopisze mnie ktoś? Termin OM 13.10.19 z usg 19.10.19.
Młoda chora. Ma wysoką temperaturę. Byłabym wdzięczna za dodanie.

reklama
Ja Te juz czuje brzuch jak chodzę, maluszek rośnie... :)

Jak wszystkie dziewczyny się wpisz to zrobię tabelkę i w kolejności terminami zrobię kto pierwszy itd :) ale nas tam jest, teraz weszlam to szok i chyba najwięcej tak na początek miesiąca i do połowy :)

Do góry